Ολυμπιακός: Γαλαξίες αστέρων με στόχο την κατάκτηση της Ευρώπης

Ολυμπιακός: Γαλαξίες αστέρων με στόχο την κατάκτηση της Ευρώπης

Ο Ολυμπιακός έχει ως στόχο να κατακτήσει την Ευρώπη στις πισίνες τη νέα σεζόν σε άνδρες και γυναίκες και to10.gr παρουσιάζει τις δυο υπερομάδες που δημιούργησαν οι ερυθρόλευκοι.

Ο Ολυμπιακός είναι ο κορυφαίος σύλλογος στην Ελλάδα και αποτελεί αναμφίβολα έναν από τους ισχυρότερους πολυαθλητικούς στον κόσμο. Οι διακρίσεις και οι τίτλοι του μιλούν από μόνοι τους, με τον ερυθρόλευκους να σαρώνουν σε όλα τα σπορ σχεδόν κάθε χρόνο.

Από την εποχή μάλιστα που ανέλαβε την ηγεσία της ΠΑΕ Ολυμπιακός ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε ως στόχο να γιγαντωθεί ο σύλλογος σε όλα τα επίπεδα. Από το ποδόσφαιρο μέχρι και τον Ερασιτέχνη, όπου διοικεί με μαεστρία ο Μιχάλης Κουντούρης, ο Ολυμπιακός κυριαρχεί κατακτώντας συνεχόμενα πρωταθλήματα, αλλά και πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη.

Τρανό παράδειγμα αποτελούν οι ομάδες πόλο των Πειραιωτών σε άνδρες και γυναίκες, όπου κάθε χρόνο αγωνίζονται σε Final 8 και Final 4 ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Την περσινή σεζόν μάλιστα τα θρυλικά κορίτσια του Χάρη Παυλίδη κατέκτησαν το τρεμπλ, σηκώνοντας και τη Euroleague με έναν αμιγώς ελληνικό κορμό, ενώ οι άνδρες του Θοδωρή Βλάχου πανηγύρισαν ακόμη ένα νταμπλ στην Ελλάδα και έφτασαν και πάλι στην τελική φάση του Champions League, σε μια σεζόν με πολλές δυσκολίες λόγω και της κατάστασης με τον κορωνοϊό.

Όμως ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ. Και το απέδειξε με τον τρόπο που κινήθηκε το φετινό καλοκαίρι στο μεταγραφικό παζάρι. Οι Πειραιώτες θέλουν να κυριαρχούν στις πισίνες και ο Μιχάλης Κουντούρης με την αμέριστη στήριξη του Βαγγέλη Μαρινάκη δημιούργησαν όχι μία άλλα δυο Dream Team, που έχουν μοναδικό στόχο την κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός τρέλανε όλη τη Γηραιά Ήπειρο με τις κινήσεις που έκανε το φετινό καλοκαίρι σε άνδρες και γυναίκες. Μεταγραφές που έκαναν κρότο και φέρνουν και τις δυο ομάδες πόλο του Θρύλου ως φαβορί για την κατάκτηση της Ευρώπης τη νέα σεζόν. Παίκτες και παίκτριες που αποτελούν εδώ και χρόνια σούπερ σταρ στις πισίνες και που όπου και να έπαιξαν έκαναν τη διαφορά.

Παίκτες όπως ο Φίλιπ Φιλίποβιτς που αποτελεί τον «Μέσι» του πόλο στους άνδρες ή την Έλενα Ξενάκη που είναι η μεγαλύτερη «βόμβα» των τελευταίων ετών στις γυναίκες. To10.gr με αφορμή και τις δυο τελευταίες (σπουδαίες) προσθήκες στις γυναίκες των Κρίστμας και Σλίκινγκ παρουσιάζει τις απίθανες μεταγραφές του Ολυμπιακού που «τρέλανε» όλη την Ευρώπη.

Η SUPER TEAM ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ

Ο Ολυμπιακός στους άνδρες κατάφερε να φτάσει μέχρι το Final 8, όμως οι απουσίες λύγισαν την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου που κατέκτησε την 7η θέση, ενώ στην Ελλάδα έκανε πάρτι πανηγυρίζοντας το νταμπλ. Τη νέα σεζόν όμως ο Έλληνας τεχνικός θα έχει να διαχειριστεί πιθανότατα το πληρέστερο ρόστερ στην Ευρώπη και ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών, αφού η ομάδα είναι γεμάτη ξένους και Έλληνες σούπερ σταρ.

Η αρχή έγινε με την απόκτηση του Φίλιπ Φιλίποβιτς, του Σέρβου σταρ που έχει κατακτήσει τα πάντα και αποτελεί ίσως τον κορυφαίο πολίστα στον κόσμο. Όμως αυτό ήταν μόνο το ξεκίνημα, αφού λίγες ώρες αργότερα ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε και την απόκτηση του Τζούρο Ράντοβιτς, ο οποίος είναι ο καλύτερος νέος αριστερόχειρας παίκτης στον κόσμο.

Ο Θρύλος όμως όντας ασταμάτητος έκλεισε και τον Άντρο Μπούσλιε, ο οποίος είναι ο κορυφαίος αμυντικός στον κόσμο και επέστρεψε με στόχο να κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης. Λίγες μέρες αργότερα οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν ακόμη μια σούπερ «βόμβα» ανακοινώνοντας και την απόκτηση του Μάρκο Μπίγιατς, του κορυφαίου τερματοφύλακα στον κόσμο στις πισίνες και πρόσφατα πρωταθλητή Ευρώπης με την Προ Ρέκο.

Κι αν οι τέσσερις σούπερ μεταγραφές κάποιοι νόμιζαν ότι έφταναν, ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε εκεί, αλλά ανακοίνωσε και την επιστροφή του Γιάννη Φουντούλη, ο οποίος γύρισε στην ομάδα της καρδιάς του, παρότι είχε καλύτερη οικονομικά πρόταση για να ανανεώσει με τη Φερεντσβάρος. Τελευταία σούπερ προσθήκη του Ολυμπιακού στο πόλο ανδρών ήταν ο Χριστόδουλος Κολόμβος, που είναι ένας από τους καλύτερους φουνταριστούς στην Ευρώπη και επέστρεψε και αυτός στο λιμάνι.

Ο Έλληνας διεθνής υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους ερυθρόλευκους και με την ταυτόχρονη παραμονή στον Ολυμπιακό και του Κωνσταντίνου Μουρίκη, ο Θοδωρής Βλάχος θα έχει ένα τρομακτικό δίδυμο στη θέση του φουνταριστου. Κλείνοντας είναι σημαντικό πως εκτός από αυτούς τους παιχταράδες που ήρθαν στο λιμάνι, ανανέωσαν τη συνεργασία τους με την ομάδα και οι Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς, Γιώργος Δερβίσης, Θανάσης Χρυσοσπάθης και Μανώλης Ζερβεδάς που αποτελούν τον περσινό κορμό, ενώ αποκτήθηκαν και οι Νίκος Γκίλλας και Κωνσταντίνος Γουβής.

Η DREAM TEAM ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο πόλο γυναικών, κατακτώντας τη Euroleague με ένα αμιγώς ελληνικό ρόστερ και γράφοντας ιστορία, σε μια σεζόν που νίκησε και τον κορωνοϊό και όλες τις δυσκολίες που βρήκε μπροστά της.

Το κατόρθωμα των θρυλικών κοριτσιών του Παυλίδη μιλάει από μόνο του, αφού πανηγύρισαν το τρεμπλ, όμως ο Μιχάλης Κουντούρης και ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποφάσισαν να ισχυροποιήσουν ακόμη περισσότερο την ομάδα, προκειμένου να διατηρήσει τα κεκτημένα και τη νέα σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Για αυτό τον λόγο λοιπόν ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το μεγαλύτερο «μπαμ» των τελευταίων ετών στο γυναικείο πόλο, «αρπάζοντας» από τη Βουλιαγμένη την Έλενα Ξενάκη, που θεωρείται μια από τις καλύτερες φουνταριστές στον κόσμο. Οι Πειραιώτες απέκτησαν τη σπουδαία πολίστρια παρά το γεγονός ότι είχε ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο με την ομάδα του Λαιμού, κάνοντας επίδειξη δύναμης κόντρα στη μεγάλη τους αντίπαλο στην Ελλάδα.

Κι αν η Έλενα Ξενάκη είναι μια τεράστια «βόμβα» και τάραξε τα νερά, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ανακοίνωσε ακόμη δυο προσθήκες και μάλιστα ξένων αθλητριών. Ο λόγος για την Κίρα Κρίστμας που είναι διεθνής με την εθνική ομάδα του Καναδά και υπέγραψε με τους Πειραιώτες, αλλά και την διεθνή Ολλανδή, Μπριζίτ Σλίκινγκ που τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται με ερυθρόλευκο σκουφάκι. Εκτός όμως από τις προσθήκες ο Ολυμπιακός διατήρησε και για τη νέα χρονιά τον ελληνικό κορμό και δείχνει ότι είναι έτοιμος για το repeat σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ