Ολυμπιακός: Τα «χρυσά» κορίτσια του Θρύλου έβαλαν… πλώρη για ακόμη ένα Final Four

Ολυμπιακός: Τα «χρυσά» κορίτσια του Θρύλου έβαλαν… πλώρη για ακόμη ένα Final Four

Οι υπερπρωταθλήτριες Ευρώπης του Ολυμπιακού έκαναν φύλλο και φτερό την Ντουναϊσβάρος με 14-9 και είναι με το ενάμισι πόδι σε ένα ακόμη Final 4, με σκοπό φυσικά να υπερασπιστούν το «στέμμα» τους.

Η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού αποτελεί σταθερά την τελευταία δεκαετία μια από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη, αν όχι την κορυφαία. Οι ερυθρόλευκες έχουν κατακτήσει σε όλο αυτό το διάστημα τα πάντα και παραμένουν «πεινασμένες» για διακρίσεις, αλλά και για να διατηρήσουν τον Ολυμπιακό στην κορυφή.

Την περασμένη σεζόν τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη κατέκτησαν τα πάντα στο πέρασμα τους, αφού πήραν πρωτάθλημα, κύπελλο στην Ελλάδα και τη Euroleague, αλλά και το Σούπερ Καπ Ευρώπης σε μια ανεπανάληπτη σεζόν. Ωστόσο, και φέτος ο Ολυμπιακός του Αλεξάνταρ Τσίριτς μοιάζει ασταμάτητους και ικανός να επαναλάβει ότι και πέρσι, μιας και διαθέτει ένα από τα καλύτερα ρόστερ στη Γηραιά Ήπειρο.

Η απόδειξη για αυτό είναι ο προημιτελικός των κοριτσιών του Θρύλου στη Euroleague, που ισοπέδωσε στο Παπαστράτειο με 14-9 την Ντουναϊσβάρος στην πρώτη αναμέτρηση των δυο ομάδων για την πρόκριση στο Final Four. Έτσι οι ερυθρόλευκες θα πάνε στη Βουδαπέστη στα τέλη Φλεβάρη για να σφραγίσουν την πρόκριση στο Final Four με πέντε τέρματα προβάδισμα και να κυνηγήσουν την υπεράσπιση του ευρωπαϊκού στέμματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός που κρατά στα χέρια του την πρόκριση, είχε νικήσει την Ντουναϊσβάρος πέρυσι στον τελικό της EuroLeague και θέλει να την «καθαρίσει» και φέτος. Ο Ολυμπιακός λοιπόν μπορεί να μην έχει στην άκρη του πάγκου τον Χάρη Παυλίδη, αλλά με τον Τσίριτς που αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους ανθρώπους του σερβικού τένις έχει βάλει πλώρη για τη διατήρηση των σκήπτρων του. Και για να γράψει ιστορία, αφού σκοπεύει να κατακτήσει για δεύτερη σερί χρονιά την κορυφή της Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός μετά και την κατάκτηση του Σούπερ Καπ πριν από μερικούς μήνες έχει φτάσει αισίως τους 5 ευρωπαϊκούς τίτλους, καθώς έχει δυο Euroleague (2015-2021), ένα Len Trophy (2014) και δυο Σούπερ Καπ (2015, 2021) και μοιάζει ικανός να κατακτήσει και 6ο τίτλο. Επίσης τα κορίτσια του Θρύλου είναι συνεχώς από το 2006 μέχρι και σήμερα σε Final Four ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με εξαίρεση τη σεζόν 2019-20 λόγω της μεγάλης έξαρσης του κορωνοϊού, όπου η τελική φάση δεν διεξήχθη ποτέ. Αυτό το στατιστικό είναι και που δείχνει το μέγεθος του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, αφού είναι σταθερά στις καλύτερες ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ