Γιαννοπούλου: «Δείξαμε αντίδραση, θέλουμε τετράδα»

Γιαννοπούλου: «Δείξαμε αντίδραση, θέλουμε τετράδα»

Η ομοσπονδιακός Αλεξία Καμμένου και οι Αθηνά Γιαννοπούλου, Φωτεινή Τριχά μίλησαν για την άνετη νίκη επί της Κίνας αλλά και για τα ματς που ακολουθούν με Καζακστάν και Ιταλία.

Στην αντίδραση που «έβγαλε» η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών, μετά την κακή εμφάνιση και τη βαριά ήττα από την Ισπανία, στάθηκε η Αθηνά Γιαννοπούλου, μετά το επιβλητικό 22-9 επί της Κίνας, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα. Η περιφερειακός της Βουλιαγμένης, που αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια της αναμέτρησης, δήλωσε στην ΕΡΤ: «Κάναμε ένα πολύ κακό παιχνίδι με την Ισπανία και θεωρώ ότι δείξαμε αντίδραση σήμερα όπως έπρεπε. Είμαι περήφανη που καταφέραμε και δείξαμε ένα άλλο πρόσωπο, η Κίνα είναι κατώτερη από το επίπεδό μας, αλλά έχουμε δει και στο παρελθόν ότι είναι ανταγωνιστική και έπρεπε να μπούμε συγκεντρωμένες».

Με την αποψινή νίκη, η ελληνική ομάδα κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον Β΄ όμιλο και το Σάββατο (10/2) θα αντιμετωπίσει σε νοκ-άουτ αγώνα το αδύναμο Καζακστάν, ενώ στα προημιτελικά περιμένει η Ιταλία. «Η συνέχεια είναι πολύ μεγάλη και ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια. Με το Καζακστάν θεωρώ θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι, με την Ιταλία παίξαμε πριν ένα μήνα (σ.σ. στον «μικρό» τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος) και καταφέραμε και κερδίσαμε. Θα είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι, γιατί θα είναι για την είσοδο στην τετράδα Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και νομίζω έχουμε να περάσουμε από το 2011. Θέλουμε και εκεί να σπάσουμε το χρονικό ρεκόρ που έχουμε δημιουργήσει, ανυπομονώ», κατέληξε η Γιαννοπούλου.

Διαβάστε επίσης: Relevo: «Στην Αθήνα το Σάββατο, ο Μεντιλίμπαρ»

Η Αλεξία Καμμένου δεν είχε πολλά να πει για το ματς με την Κίνα. «Επιθετικά δείξαμε τις αρετές που έχουμε. Είμαι ευχαριστημένη κυρίως από την επίθεσή μας, ο ρυθμός και ο πλουραλισμός που είχαμε έδειξε ότι αν είμαστε συγκεντρωμένες μπορούμε να παίξουμε αρκετά καλά. Ηταν ένα παιχνίδι ομίλου, προχωράμε», δήλωσε η ομοσπονδιακή τεχνικός και, αναφερόμενη στα επερχόμενα παιχνίδια, υπογράμμισε: «Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένες, ταπεινές, να παίξουμε καλά, δεν υποτιμούμε κανέναν αντίπαλο. Εμείς πρέπει να βελτιωθούμε και σήμερα το κάναμε και στη συνέχεια όσο μπορούμε να βελτιώσουμε όλους τους τομείς, ώστε στο κρίσιμο παιχνίδι του χιαστί, που θα μας δώσει το ενδεχόμενο εισιτήριο στην τετράδα, να είμαστε απόλυτα έτοιμες. Να ξεπεραστούν επίσης και κάποια προβλήματα υγείας που είχαν κάποια κορίτσια».

Η Φωτεινή Τριχά μίλησε αρχικά για την παρθενική παρουσία της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, λέγοντας: «Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία, ειδικά για εμένα που έχω ξεκινήσει εδώ και λίγα χρόνια να είμαι μέλος της εθνικής ομάδας. Σήμερα είχαμε καλή απόδοση στο παιχνίδι, πεισμώσαμε και μπήκαμε συγκεντρωμένες, γιατί στο παιχνίδι με την Ισπανία δεν ήταν αντιπροσωπευτική η εικόνα μας. Ξέραμε ότι η Κίνα είναι κατωτέρου επιπέδου ομάδα, αλλά δείξαμε το πρόσωπο που έπρεπε».

Αναφερόμενη στη συνέχεια της διοργάνωσης, η 19χρονη πολίστρια τόνισε: «Ξέρουμε ότι είμαστε ένα επίπεδο πιο πάνω από το Καζακστάν, αλλά επειδή είναι ένα παιχνίδι νοκ άουτ, πρέπει να μπούμε πάλι συγκεντρωμένες και να δώσουμε το 100% για να μην δώσουμε δικαίωμα. Όσον αφορά το επόμενο παιχνίδι, με όποιον αντίπαλο και να είναι (σ.σ. δεδομένα η Ιταλία), είναι παιχνίδι για είσοδο στην τετράδα Παγκοσμίου και αυτόματα γίνεται πιο δύσκολο, οπότε πρέπει να δείξουμε συγκέντρωση ώστε να επιτευχθεί ο αρχικός μας στόχος».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ