Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: Ελευθερούπολη, Θεσσαλονίκη και Βόλος σε πρώτο πλάνο

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: Ελευθερούπολη, Θεσσαλονίκη και Βόλος σε πρώτο πλάνο

Η εγχώρια αγωνιστική δράση είναι σε πλήρη εξέλιξη γεγονός που δημιουργεί την πεποίθηση της επιστροφής στην κανονικότητα, μετά από πολλούς δύσκολους μήνες, λόγω του covid-19.

Η εγχώρια αγωνιστική δράση είναι σε πλήρη εξέλιξη γεγονός που δημιουργεί την πεποίθηση της επιστροφής στην κανονικότητα, μετά από πολλούς δύσκολους μήνες, λόγω του covid-19.

Παράλληλα ιδιαίτερα ευχάριστο και ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι νέα και παλιά Στάδια μπαίνουν και πάλι στο …παιχνίδι της διεξαγωγής αγώνων. Ήδη από χθες είναι σε εξέλιξη ο πρώτος όμιλος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ16, ο οποίος γίνεται στο ανακαινισμένο στάδιο της Ελευθερούπολης.

Ένα όμορφο στάδιο που πληρεί τις προϋποθέσεις να φιλοξενήσει διοργανώσεις, εγχώριες και διεθνείς, αλλά και προπονητικές συγκεντρώσεις της εθνικής ομάδας και θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο τα επόμενα χρόνια. Χθες, στη διάρκεια της πρώτης ημέρας του Πρωταθλήματος, έγιναν τα εγκαίνια της εγκατάστασης, παρουσία του Υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και της προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Σοφίας Σακοράφα. Την όμορφη εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, τοπικοί φορείς και άνθρωποι του αθλητισμού της ευρύτερης περιοχής.

Τη σκυτάλη θα πάρει σε λίγες ημέρες το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20, το οποίο θα γίνει σε έναν από τους ομορφότερους χώρους για στίβο στη χώρα, το Καυταντζόγλειο Στάδιο. Ένα στάδιο, στο οποίο έχουν φιλοξενηθεί στο παρελθόν 100άδες σπουδαίες διοργανώσεις και που φέτος, μετά τα δέκα στείρα αγωνιστικά χρόνια, είναι έτοιμο να ανοίξει και πάλι τις πύλες του και να υποδεχθεί αθλητές και αθλήτριες απ΄ όλη τη χώρα.

Η άψογη συνεργασία της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ με τη διοίκηση του σταδίου βοήθησε στο να ξεπεραστούν αρκετά από τα προβλήματα, που υπήρχαν και το μόνο που απομένει είναι η τοποθέτηση του κλωβού στο Κεντρικό Στάδιο, που θα γίνει τις επόμενες ημέρες, με μέριμνα της διοίκησης του Σταδίου.

Το τελευταίο ηλικιακά πρωτάθλημα θα γίνει στις 10-11 Ιουλίου στο Βόλο και συγκεκριμένα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, το οποίο ήταν αναξιοποίητο από το 2004 κι έπειτα. Οι ενέργειες της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ το 2018 είχαν ως αποτέλεσμα τον εξοπλισμό της εγκατάστασης κι έτσι το 2019 έγινε η πρώτη διοργάνωση στίβου, η συνάντηση Ελλάδας/Κύπρου. Φέτος ο Βόλος θα έχει την τιμητική του, αφού θα διοργανώσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 σε μια γιορτή για την κατηγορία.

Η βελτίωση και συντήρηση των αθλητικών υποδομών της χώρας πρέπει να είναι διαρκής, διότι τα προβλήματα είναι πολλά και ζητούν άμεσα λύση. Παρόλα αυτά είναι ενθαρρυντικό ότι στάδια, που μέχρι τώρα δεν ήταν στη διάθεση του στίβου, αποκτούν και πάλι ζωή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ