Το γκρουπ του Γιώργου Πομάσκι επέστρεψε στη βάση του

Το γκρουπ του Γιώργου Πομάσκι επέστρεψε στη βάση του

Στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου έχει επιστρέψει το γκρουπ του Γιώργου Πομάσκι, ενόψει της προετοιμασίας για τη νέα χρονιά.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του μήκους Μίλτος Τεντόγλου αφού πήρε τον απαραίτητο χρόνο ξεκούρασης, προκειμένου να αποφορτίσει στο έπακρο το γόνατο του, είναι έτοιμος να επιστέψει σε κανονικό ρυθμό προπόνησης και να θέσει εκ νέου τους στόχους για την επόμενη χρονιά.

Μια χρονιά που περιλαμβάνει πολλές αγωνιστικές προκλήσεις, τις οποίες ο κορυφαίος άλτης του κόσμου θα κληθεί να αντιμετωπίσει με την ίδια αποφασιστικότητα και το ίδιο πάθος. «Ο Μίλτος μετά τους Ολυμπιακούς σταμάτησε τους αγώνες, προκειμένου να ξεκουράσει το γόνατο του. Ήταν μια δύσκολη και απαιτητική σεζόν, όμως, μπροστά μας έχουμε μια ακόμη εξίσου απαιτητική και γι’ αυτό ήταν σημαντικό να ξεκινήσει την προετοιμασία του δίχως ενοχλήσεις. Περιμένουμε να δούμε το καλεντάρι προκειμένου να προχωρήσουμε στον προγραμματισμό των αγώνων μας για τη νέα χρονιά», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, ο οποίος συμπλήρωσε: «Οι αγώνες του κλειστού πάντα είναι στο πρόγραμμα μου, ωστόσο ακόμη είναι νωρίς να πούμε με ακρίβεια το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουμε. Το επόμενο διάστημα θα έχω πιο ξεκάθαρη εικόνα και για τις προετοιμασίες που θα κάνουμε. Το σίγουρο είναι πως όλα τα παιδιά θα ξεκινήσουν τους αγώνες τους από τον κλειστό στίβο».

Ο Τεντόγλου το 2021 έκανε εξαιρετική χρονιά, αφού καθιέρωσε το όνομα του στην κορυφή του κόσμου, κατακτώντας χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό κλειστού, την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο (8,60 μ.) και μια σειρά από σταθερά μεγάλα άλματα σε όλες του τις εμφανίσεις.

Την προετοιμασία τους για την επόμενη χρονιά ξεκίνησαν και τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ του Γιώργου Πομάσκι. Ανάμεσα σε αυτούς, η Σπυριδούλα Καρύδη, που το 2021 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο τριπλούν, ενώ στη διάρκεια της σεζόν «προσγειώθηκε» στα 14,19 μέτρα, αλλά και ο Νίκος Ανδρικόπουλος που πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ στο τριπλούν με 16,73 μέτρα.

Στο γκρουπ του έμπειρου προπονητή γυμνάζεται ακόμη η πρωταθλήτρια των 200 μ. Άρτεμις Αναστασίου και του ύψους, Ελευθερία Χριστογεώργου, ενώ στην Ελλάδα θα συνεχίσει την προετοιμασία του και ο Βούλγαρος άλτης του ύψους Τίχομιρ Ιβάνοφ, που επέλεξε τον Γιώργο Πομάσκι για να συνεχίσει την καριέρα του.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου είναι το μόνο μέλος του γκρουπ, που δεν έχει ακόμη ξεκινήσει την προετοιμασία της.

Το πρόγραμμα του 2022 περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στη Σερβία, το Παγκόσμιο ανοιχτού στο Όρεγκον και το Ευρωπαϊκό ανοιχτού στο Μόναχο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ