WTA Finals – Πλεονέκτημα πρόκρισης για τη Σάκκαρη (pic)

WTA Finals – Πλεονέκτημα πρόκρισης για τη Σάκκαρη (pic)

Η Μαρία Σάκκαρη βρίσκεται στο Νο6 της κούρσας προς τους WTA Finals και δείχνει έτοιμη να δώσει για πρώτη φορά το παρών στη διοργάνωση.

Παραδοσιακά η σεζόν στο τένις κλείνει με την διοργάνωση των τελικών σε άντρες και γυναίκες.

Οι οχτώ καλύτεροι και καλύτερες της χρονιάς αγωνίζονται για ένα από τα πιο σημαντικά έπαθλα στο tour. Η Ελλάδα μετράει ήδη μία κατάκτηση, χάρη στον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος ανέβηκε στην κορυφή το 2019.

Από την άλλη, η έτερη εκπρόσωπος του ελληνικού τένις Μαρία Σάκκαρη, ψάχνει ακόμα την πρώτη της συμμετοχή στο συγκεκριμένο θεσμό. Η 26χρονη πρωταθλήτρια όμως είναι μια «ανάσα» από το να τα καταφέρει τη φετινή χρονιά.

Το WTA Finals διοργανώνεται στις 8 Νοεμβρίου στη πόλη της Γουαδαλαχάρα του Μεξικού, με την Σάκκαρη να βρίσκεται στο Νο6 για το 2021 και δύσκολα θα χάσει τη πρόκριση.

Η Ελληνίδα διάγει την καλύτερη χρονιά της καριέρας της, φτάνοντας σε δύο ημιτελικούς Grand Slam (Ρολάντ Γκαρός και US Open), ενώ με το νούμερο 12 που κατέχει στον κόσμο, έχει γράψει ιστορία ως η γυναίκα με το υψηλότερο ranking στη χώρα.

Η Σάκκαρη θα εμφανιστεί σε δύο ακόμα τουρνουά μέχρι τη διεξαγωγή των τελικών (Οστράβα και Indian Wells) και θα έχει την ευκαιρία να εξασφαλίσει τη θέση της στις οχτώ πρώτες, αλλά και να αναρριχηθεί και άλλο στην παγκόσμια κατάταξη.

Αυτή τη στιγμή έχει 2842 βαθμούς, με την όγδοη Μουγκουρούθα να έχει «μαζέψει» 2671. Ανάμεσα τους υπάρχει η Ναόμι Οσάκα με 2771 βαθμούς, αλλά είναι μεγάλη η πιθανότητα να μην αγωνιστεί ξανά μέχρι το τέλος της σεζόν, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα δώσει το παρών και στους WTA Finals.

Μέχρι τώρα, τρεις είναι οι αθλήτριες που έχουν «κλειδώσει» το εισιτήριο για τη Γουαδαλαχάρα και πρόκειται για τις Άσλεϊ Μπάρτι, Αρίνα Σαμπαλένκα και Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ