Αποκαλύψεις Ναδάλ για την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση

Αποκαλύψεις Ναδάλ για την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση

Στις δυσκολίες που αντιμετώπισε έως ότου επιστρέψει στην... ενεργό δράση, στάθηκε ιδιαίτερα ο Ράφαελ Ναδάλ μετά την άνετη νίκη του επί του Μάρκος Γκιρόν στην πρεμιέρα του στο Australian Open.

Ο Ράφα Ναδάλ αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τραυματισμού τους τελευταίους μήνες κι όπως ήταν φυσικό στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά τη νίκη επί του Μάρκος Γκιρόν ρωτήθηκε για το πώς ένιωσε που επέστρεψε σε κανονικούς ρυθμούς. Ο «Βασιλιάς» της χωμάτινης επιφάνειας ανέφερε:

«Μετά από τραυματισμό η επιστροφή κάθε αθλητή είναι δύσκολη και ταυτόχρονα, διαφορετική. Και για να είμαι ειλικρινής, όσο περνούν τα χρόνια και μεγαλώνω, η προσαρμογή γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Είναι απόλυτα λογικό.

Η συγκεκριμένη επιστροφή μου είναι ακόμη πιο ξεχωριστή, διότι προσπαθώ να παίξω στο tour μετά από δυο χρόνια όπου δεν έπαιξα πολλά τουρνουά. Για παράδειγμα το 2020 με το κορωνοϊό συμμετείχα σε μόλις 6 τουρνουά.

Επίσης άλλα τόσα το 2021, δηλαδή, 12 μέσα σε 2 χρόνια. Όπως κατεβαίνετε είναι πολύ λίγα. Κι αν σ΄ αυτά προσθέσουμε ότι δεν είχα την ευκαιρία να προπονούμαι συχνά, τότε καταλαβαίνει κανείς ότι αυτή η επιστροφή είναι πάρα πολύ δύσκολη. Είμαι πολύ χαρούμενος με τη δουλειά που έχω κάνει το τελευταίο διάστημα και θα συνεχίσω να προσπαθώ για το καλύτερο.»

Συνέχισε ο Ισπανός: «Τα πάντα ήταν χειρότερα για μένα μετά το λοκντάουν των 6-7 εβδομάδων. Το γόνατό μου ήταν καλύτερα από ποτέ, αλλά το πόδι μου ήταν στη χειρότερή του κατάσταση. Πάντα είχα προβλήματα στο πόδι, ειδικά τον χειμώνα. Πονούσα πολύ, αλλά σε όλη την καριέρα μου δε σταμάτησα να παίζω, χωρίς περιορισμούς.

Τα πράγματα άλλαξαν μετά το λοκντάουν. Άρχισα ν΄ αποφασίζω που θα παίζω και πρόσεχα παραπάνω. Όσο παίρνω ματς στα πόδια μου, θα γίνομαι όλο και καλύτερος. Επίσης βοηθούν πολύ οι νίκες. Γίνομαι καλύτερος όταν βρίσκομαι πολλές ώρες στο κορτ και αγωνίζομαι απέναντι σε κορυφαίους αντιπάλους.

Η αλήθεια είναι ότι χρειάζομαι χρόνο για να επανέλθω στο επίπεδό μου. Θέλω να είμαι υγιής, να συνεχίζω να προπονούμαι και να παλεύω για τους στόχους που έχω θέσει.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ