Ανατροπή και τελικός για τον Τσιτσιπά! (2-1, vid)

Ανατροπή και τελικός για τον Τσιτσιπά! (2-1, vid)

Ο Ελληνας τενίστας γύρισε… τούμπα το παιχνίδι με τον Γίρι Λεχέτσκα και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του τουρνουά που πραγματοποιείται στο Ρότερνταμ.

Τον πρώτο του τίτλο στο 2022 θα διεκδικήσει αύριο το μεσημέρι (13/2, 16:30) ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Ελληνας τενίστας βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στον ημιτελικό με τον Γίρι Λεχέτσκα, αλλά κατάφερε να γυρίσει τούμπα το παιχνίδι και να πάρει την πρόκριση με 2-1 σετ (4-6, 6-4, 6-2) στον μεγάλο τελικό του τουρνουά που πραγματοποιείται στο Ρότερνταμ.

Ο Τσέχος αποδείχθηκε… σκληρό καρύδι, αλλά ο συμπατριώτης μας βρήκε τελικά τον τρόπο να πάρει τη νίκη και την πρόκριση, μετά από 1 ώρα και 51 λεπτά παιχνιδιού. Αυτός θα είναι ο 18ος τελικός για τον Τσιτσιπά, ο οποίος το μεσημέρι της Κυριακής (13/2) θα διεκδικήσει τον πρώτο του τίτλο στη φετινή σεζόν και 8ο συνολικά στην καριέρα του.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τον Ελληνα τενίστα, ο οποίος στο τρίτο γκέιμ δέχθηκε μπρέικ. Ο Τσέχος προηγήθηκε με 2-1 και πήρε τα ηνία της αναμέτρησης. Στο 7ο γκέιμ μάλιστα ο Λεχέτσκα είχε ένα ακόμα μπρέικ πόιντ, αλλά ο Στέφανος κατάφερε να το «σβήσει» και να μειώσει σε 3-4. Η ίδια… ιστορία και στο 9ο γκέιμ, με τον 20χρονο να έχει σετ πόιντ σε σερβίς του Τσιτσιπά. Ο Ελληνας τενίστας, όμως, έσβησε και πάλι το μπρέικ πόιντ του αντιπάλου του και μείωσε σε 4-5. Ο συμπατριώτης μας πάλεψε στο 10ο γκέιμ, αλλά ο Τσέχος κατάφερε να κάνει το 6-4 και να πάρει το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ μέχρι το 5-4, όταν ο Στέφανος πίεσε τον αντίπαλό του, τον ανάγκασε σε λάθη και κατάφερε να κάνει το μπρέικ. Ένα μπρέικ που του έδωσε το δεύτερο σετ με 6-4 και έστειλε το ματς στο τρίτο και καθοριστικό σετ. Στο τρίτο σετ ο Τσιτσιπάς κυριάρχησε στο κορτ και με μπρέικ στο δεύτερο γκέιμ προηγήθηκε με 2-0. Στη συνέχεια έκανε το 3-0 και λίγο αργότερα βρέθηκε μπροστά με 5-2. Το νερό είχε μπει στο… αυλάκι, με τον Ελληνα τενίστα να κάνει νέο μπρέικ στο 8ο γκέιμ και να ολοκληρώνει την ανατροπή, κατακτώντας το τρίτο σετ με 6-2.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ