Γιατί αυτός ο τελικός είναι κάτι παραπάνω από ένα τρόπαιο για τον Τσιτσιπά… (vids+pics)

Γιατί αυτός ο τελικός είναι κάτι παραπάνω από ένα τρόπαιο για τον Τσιτσιπά… (vids+pics)

Ο Τσιτσιπάς έχει… τρελάνει ακόμα και τον γιατρό του. Η δοκιμασία, η υπόσχεση, το come back και η απάντηση σε όσους τον αμφισβήτησαν.

Πόνος στον αγκώνα, απόσυρση και ανησυχία. Χειρουργείο, προετοιμασία και αγωνία για το μέλλον. Δυναμική επιστροφή, μεγάλες νίκες και πλέον διεκδίκηση ενός τροπαίου. Αυτή είναι η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά από τον περασμένο Νοέμβριο και το τουρνουά του Παρισιού, όταν αναγκάστηκε να αποσυρθεί λόγω ενός προβλήματος που αντιμετώπιζε στον αγκώνα, μέχρι το τουρνουά του Ρότερνταμ, όπου το μεσημέρι (16:30) θα διεκδικήσει τον πρώτο του τίτλο στο 2022 και συνολικά 9ο στην καριέρα του, σε επίπεδο ATP.

Στις 25/11 ο Ελληνας τενίστας πέρασε την πόρτα του χειρουργείου και υποβλήθηκε σε επέμβαση στον δεξί αγκώνα, για να απαλλαχθεί μια και καλή από το πρόβλημα που αντιμετώπιζε και δεν του επέτρεπε να αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Μια επέμβαση, που πραγματοποιήθηκε σε κλινική της Ελβετίας, με τον Στέφανο Τσιτσιπά στο μήνυμα που ανέβασε στα social media να δηλώνει αποφασισμένος να επιστρέψει πιο δυνατός από ποτέ. Και όπως φαίνεται, ο Ελληνας τενίστας κάνει πράξη την υπόσχεσή του.

Ο δρόμος της επιστροφής δεν ήταν εύκολος. Ηταν ανηφορικός και γεμάτος δυσκολίες. Η προετοιμασία για τη νέα αγωνιστική σεζόν έγινε μετ’ εμποδίων, αφού χρειάστηκε να περάσουν πολλές ημέρες από την έναρξη των προπονήσεων μέχρι να πιάσει ρακέτα. Παρόλα αυτά δεν πτοήθηκε. Δούλεψε σκληρά και επιβραβεύεται. Στο Αυστραλιανό Οπεν όλοι περίμεναν να δουν πως θα εμφανιστεί ο συμπατριώτης μας μετά την επέμβαση στον αγκώνα. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τους εξέπληξε όλους. Επαιξε εξαιρετικό τένις και κατάφερε να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά, όπου αποκλείστηκε από τον Ντανίλ Μεντβέτνεφ.

Μια πορεία – απάντηση σε όσους τον αμφισβήτησαν το προηγούμενο διάστημα, αλλά και ηχηρό μήνυμα πως είναι έτοιμος για νέες μεγάλες επιτυχίες και ακόμα περισσότερους τίτλους. «Ο γιατρός μου δεν περίμενε να έρθω και να παίξω στην Αυστραλία, αλλά του απέδειξα πως έκανε λάθος», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τη σπουδαία νίκη επί του Γιανίκ Σίνερ (3-0 σετ) στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Οπεν.

Ο Ελληνας τενίστας, όπως είχε αναφέρει στο μήνυμά του, έχει επιστρέψει πιο δυνατός. Πιο ώριμος. Πιο αποφασισμένος. Το είδαμε στην Αυστραλία. Το έδειξε στο Ρότερνταμ, όπου ο συμπατριώτης μας μπορεί να μην έπιασε πολύ υψηλά επίπεδα απόδοσης, αλλά με την κλάση του και την εμπειρία του κατάφερε να πάρει τις νίκες που χρειαζόταν και να βρεθεί στον μεγάλο τελικό, όπου θα διεκδικήσει τον πρώτο του τίτλο στη φετινή σεζόν.

O 23χρονος τενίστας θα προσπαθήσει να κάνει σεφτέ στο 2022 και να συνεχίσει τη συλλογή τροπαίων. Πέρσι κατέκτησε 2 τίτλους. Σε Λιόν και Μόντε Κάρλο. Το 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά, λόγω του Covid-19 και πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη του μόλις μια κούπα. Αυτή του τουρνουά της Μασσαλίας. Το 2019 πήρε 3 τίτλους σε Μασσαλία, Εστορίλ και Λονδίνο (ATP Finals) και το 2018 δύο σε Στοκχόλμη και Μιλάνο. Συνολικά έχει 8 τίτλους σε επίπεδο ATP.

Εκτός από τα 8 τρόπαια που έχει κατακτήσει (σ.σ το ένα είναι ATP Next Gen Finals) έχει αγωνιστεί σε άλλους 10 τελικούς, στους οποίους δεν κατάφερε να πάρει τον τίτλο. Πέρσι είχε 3 χαμένους τελικούς. Σε Ακαπούλκο, Βαρκελώνη και Ρολάν Γκαρός. Το 2020 έχασε σε Ντουμπάι, Αμβούργο. Το 2019 σε Ντουμπάι, Μαδρίτη και Πεκίνο. Το 2018 σε Βαρκελώνη και Καναδά. Στο Ρότερνταμ θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε τελικό.

Στην 6η παρουσία του στην ολλανδική πόλη. Το 2017 και το 2019 είχε αποκλειστεί στον πρώτο γύρο. Το 2018 στα προκριματικά. Το 2020 στους «16» και πέρσι στα ημιτελικά. Φέτος είναι στον τελικό και θα ψάξει τον πρώτο του τίτλο στο 2022 και πρώτο μετά το χειρουργείο στον αγκώνα.

Απέναντί του θα έχει τον Καναδό, Φέλιξ Οζέ Αλιασίμ, No. 9 στην παγκόσμια κατάταξη, που επίσης κάνει εξαιρετική χρονιά.  Στο Αυστραλιανό Οπεν έφτασε στα προκριματικά και τώρα θα αντιμετωπίσει τον Στέφανο στον τελικό του Ρότερνταμ, με στόχο το βαρύτιμο τρόπαιο. Ο 21χρονος μάλιστα θα βρεθεί για δεύτερη χρονιά στον τελικό του Ρότερνταμ. Το είχε κάνει και το 2020, όταν είχε ηττηθεί από τον Γκαέλ Μονφίλς με 2-0 σετ. Φέτος, ο Φέλιξ θα ψάξει τον πρώτο του τίτλο επί ολλανδικού εδάφους, έχοντας απέναντί του τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Οι δύο τενίστες γνωρίζονται πολύ καλά, αφού στο παρελθόν έχουν κοντραριστεί 7 φορές. Ο Καναδός πήρε τα πρώτα δύο παιχνίδια. Το 2019 σε Indian Wells και Queens Club. Αλλά από τότε ο Στέφανος μετράει πέντε σερί νίκες. Το 2019 σε Σανγκάη, το 2020 στη Μασσαλία και το 2021 σε Ακαπούλκο, Βαρκελώνη και Σινσινάτι.

Στη Μασσαλία μάλιστα οι δύο τους είχαν κοντραριστεί στον τελικό, όπου ο Στέφανος κέρδισε με 6-3, 6-4. Σε ένα τουρνουά το οποίο γίνεται σε κλειστό γήπεδο, όπως είναι το αντίστοιχο που πραγματοποιείται στο Ρότερνταμ. Ο Στέφανος θέλει να επαναλάβει τον θρίαμβο της Μασσαλίας. Να κερδίσει για 6η σερί φορά τον Καναδό και να προσθέσει μια ακόμα κούπα στην τροπαιοθήκη του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ