Ναδάλ: «Ήμουν λίγο τυχερός, το δεύτερο σετ ήταν πολύ έντονο»

Ναδάλ: «Ήμουν λίγο τυχερός, το δεύτερο σετ ήταν πολύ έντονο»

Ο Ράφα Ναδάλ επιβλήθηκε δυσκολότερα απ' ότι δείχνει το τελικό 2-0 επί του Ντανίλ Μεντβέντεφ κι αναγνώρισε ότι η τύχη ήταν με το μέρος του.

Ο Ράφα Ναδάλ εξασφάλισε εισιτήριο για τον τελικό του Ακαπούλκο, επικρατώντας με 2-0 σετ (6-3, 6-4) του Ντανίλ Μεντβέντεφ, νικώντας τον για δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα, μετά την επική ανατροπή στον τελικό του Australian Open.

Ο Ισπανός μπορεί να είχε μόλις 10 αβίαστα λάθη έναντι 26 του αντιπάλου του, όμως το τελικό σκορ δεν λέει όλη την αλήθεια για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε.

Στο έκτο game του δεύτερου σετ χρειάστηκε να σβήσει επτά break points σερβίροντας επί 20 λεπτά, για να παραμείνει μπροστά στο σκορ. Σε δηλώσεις του στο court interview παραδέχθηκε ότι χρειάστηκε και τύχη για να τα καταφέρει.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Ήμουν λίγο τυχερός. Έπαιξα ορισμένους σπουδαίους πόντους σε αυτά τα break points. Το 2ο σετ ήταν πολύ έντονο. Ο Ντανίλ έπαιξε πολύ επιθετικά με winners, drop shots. Ήταν πολύ δύσκολο σετ. Νιώθω τυχερός που κέρδισα αυτό το σετ γιατί είχε πολλές ευκαιρίες.

Το 1ο σετ ήταν λίγο πιο εύκολο. Προσπάθησε να παίξει πιο επιθετικά. Η αναπήδηση εδώ είναι υψηλή και βοηθάει το παιχνίδι μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα το Νο1 του κόσμου και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι σε έναν ακόμη τελικό».

Ο Ναδάλ θα διεκδικήσει τον 91ο τίτλο καριέρας στον 128ο τελικό του και πέμπτο σε αυτό το τουρνουά, κόντρα στον Κάμερον Νόρι που απέκλεισε τον Στέφανο Τσιτσιπά. Απέναντι στον Βρετανό έχει το απόλυτο, τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια χωρίς να χάσει ούτε σετ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ