Η ποιότητα του Τσιτσιπά έκανε τη διαφορά (2-0, vids)

Η ποιότητα του Τσιτσιπά έκανε τη διαφορά (2-0, vids)

Ο Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε απέναντι στον Ιταλό, Λούκα Νάρντι, αλλά στα τάι μπρέικ «μίλησε» η ποιότητα του Ελληνα τενίστα και ο συμπατριώτης μας προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά που πραγματοποιείται στην Αστάνα.

Δυσκολεύτηκε, αλλά τα κατάφερε. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα βρήκε σκούρα απέναντι στον σκληροτράχηλο Ιταλό, Λούκα Νάρντι (Νο. 152 στον κόσμο), αλλά στο τέλος κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του 19χρονου και να πάρει την πρόκριση (7-6 [2], 7-6 [3]) στα προημιτελικά του τουρνουά τένις που πραγματοποιείται στην Αστάνα.

Ένα πολύ σκληρό παιχνίδι, που διήρκησε σχεδόν 2 ώρες (1:47), με τα δύο σετ να κρίνονται στο τάι μπρέικ. Εκεί μίλησε η εμπειρία και η ποιότητα του Στέφανου, με τον Τσιτσιπά να βρίσκει τις λύσεις που αναζητούσε και να παίρνει το εισιτήριο για την τελική 8άδα, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Αλεξάντερ Μπούμπλικ – Ούμπερτ Χούρκατς. Μια αναμέτρηση, που είναι προγραμματισμένη για το πρωί της Πέμπτης (6/10) στις 11:30 ώρα Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης: Η πρώτη φωτογραφία του Μαρτίνς στη Χαλ, ο Mr Survivor και ο Πέλκας

Στο σημερινό παιχνίδι ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε στο κορτ με στόχο να κάνει νωρίς το μπρέικ, που θα του έδινε το πάνω χέρι, όπως έγινε στον αγώνα του πρώτου γύρου με τον Κουκούσκιν. Στο πρώτο game της αναμέτρησης, στο οποίο σέρβιρε ο Νάρντι, ο Ελληνας τενίστας προηγήθηκε με 30-0, αλλά δεν κατάφερε να «σπάσει» το σερβίς του Ιταλού.

Οι δύο τενίστες κρατούσαν με σχετική ευκολία τα σερβίς τους, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στη… ρώσικη ρουλέτα του τάι μπρέικ. Εκεί ο Στέφανος προηγήθηκε 4-1 με δύο mini breaks, με τον Ελληνα τενίστα να φτάνει στο 7-2 και να κάνει το 1-0 στο παιχνίδι.

Ιδια εικόνα και στο δεύτερο σετ, με τον Ιταλό μάλιστα στο 11ο game να χάνει δύο break points. Ο Στέφανος έδειξε χαρακτήρα στους κρίσιμους πόντους και πήρε το game, με τον Νάρντι να απαντάει για το 6-6 και το σετ να οδηγείται στο τάι μπρέικ. Εκεί ο συμπατριώτης μας προηγήθηκε με 4-2 και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη. Ο 19χρονος δεν κατάφερε να επιστρέψει, με τον Τσιτσιπά να κάνει το 7-3 και να παίρνει το εισιτήριο για την 8άδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ