Κύργιος: «Αν κέρδιζα ένα Grand Slam θα αποσυρόμουν»

Κύργιος: «Αν κέρδιζα ένα Grand Slam θα αποσυρόμουν»

Την επιθυμία του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση αν κατακτήσει κάποιον τίτλο Grand Slam εξέφρασε ο Νικ Κύργιος.

Ο Νικ Κύργιος επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά τον εκκεντρικό χαρακτήρα του, αναφέροντας πως αν φτάσει σύντομα στην κατάκτηση ενός τίτλου Grand Slam τότε θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

Παράλληλα, ο Ελληνοαυστραλός τενίστας στάθηκε στα δύσκολα και μεγάλα ταξίδια που χρειάζεται να κάνει, στον τίτλο που κατέκτησε στο διπλό του Australian Open με τον Θανάση Κοκκινάκη, αλλά και για το ντοκιμαντέρ στο Netflix που θα κυκλοφορήσει στις 13 Ιανουαρίου, με τίτλο «Break Point» και μιλάει για εκείνον.

Οι δηλώσεις που έκανε ο Νικ Κύργιος:

Για την πιθανότητα να κατακτήσει ένα Grand Slam και για τα πολλά ταξίδια: «Ειλικρινά, πιθανότατα θα (αποσυρόμουν αν κέρδιζα ένα Slam). Ειδικά επειδή είμαι και από την Αυστραλία, υπάρχουν τόσα πολλά ταξίδια, τόσος χρόνος μακριά από την οικογένεια, τόσος χρόνος μακριά από τους φίλους. Απλά χάνεις στιγμές με την οικογένεια, απλά δεν έχεις μια φυσιολογική ζωή πραγματικά».

Είναι εύκολο για έναν Ευρωπαίο ή έναν Αμερικανό παίκτη να χάσει ή να κερδίσει ένα τουρνουά, μετά παίρνεις μια πεντάωρη πτήση πίσω στην πατρίδα σου και περνάς μια εβδομάδα εκεί πριν από την επόμενη διοργάνωση.

Ενώ ως Αυστραλός, κάνεις περίπου τέσσερις με επτά μήνες ταξιδιωτικά μπλοκ. Ειλικρινά, δεν νομίζω ότι είναι υγιές. Κανένας άλλος πραγματικός αθλητής δεν το κάνει αυτό στον κόσμο, σε κανένα άθλημα. Να κάνεις επτά μήνες μόνος σου.

Οι άνθρωποι λένε, γιατί παραπονιέσαι γι’ αυτό ή οτιδήποτε άλλο; Δεν είναι αυτό που νομίζουν. Ζεις σε μια βαλίτσα, σε ξενοδοχεία, δεν είναι σαν να κάνεις διακοπές. Πρέπει να πηγαίνεις σε γήπεδα τένις, να προπονείσαι- ο τρόπος ζωής είναι αρκετά έντονος. Αν πιθανότατα συμβεί (να κερδίσω ένα Slam), μάλλον θα (αποσυρθώ) για να είμαι ειλικρινής».

Για τον τελικό του Wimbledon όπου ηττήθηκε και για τη νίκη του στο διπλό του Australian Open: «Είμαι εξαντλημένος ειλικρινά. Όσο περισσότερο κερδίζεις, όσο μεγαλύτερη επιτυχία έχεις, τόσο περισσότερες απαιτήσεις έχεις εκτός γηπέδου. Ο κόσμος περιμένει περισσότερα από εσένα. Ήταν μια αγχωτική χρονιά, αυτό είναι σίγουρο. Πιθανότατα χειρίστηκα τα πράγματα πολύ καλύτερα. Πολύ άγχος, αλλά ήταν και διασκεδαστικό».

Για το ντοκιμαντέρ του Netflix: «Είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόταν το τένις. Υπάρχει μια τόσο διαφορετική πτυχή στο τένις που ο κόσμος δεν καταλαβαίνει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ