Ποιος Τζόκοβιτς και ποιος Ναδάλ; Ολοι βλέπουν την πλάτη του Τσιτσιπά (vids)

Ποιος Τζόκοβιτς και ποιος Ναδάλ; Ολοι βλέπουν την πλάτη του Τσιτσιπά (vids)

Μετά την πολύμηνη διακοπή στα μέσα του 2020 λόγω του κορωνοϊού, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ο κορυφαίος στον κόσμο, έχοντας τις περισσότερες νίκες από κάθε άλλον τενίστα!

Με 65 νίκες σε 90 αναμετρήσεις (σ.σ ποσοστό νικών 72%) και τρεις τίτλους στο παλμαρέ του ολοκλήρωσε το 2022 ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Έναν στο Μόντε Κάρλο (Masters 1000), ένα στη Μαγιόρκα (ATP 250) και ένα στο Αμπου Ντάμπι (Μουμπαντάλα, τουρνουά επίδειξης).

Ο Ελληνας τενίστας τερμάτισε για μια ακόμα χρονιά μέσα στην κορυφαία πεντάδα της παγκόσμιας κατάταξης της ATP, με τον συμπατριώτη μας να μπαίνει στο 2023 έχοντας ως στόχο να κατακτήσει τουλάχιστον έναν τίτλο Grand Slam, αλλά και ανέβει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Νο.1.

Διαβάστε επίσης: Τελικά πόσο χρειάζεται τον Ντόρσεϊ ο Ολυμπιακός; (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα τελευταία χρόνια αποτελεί σταθερά έναν από τους καλύτερους τενίστες στον κόσμο, με τον 24χρονο να έχει πετύχει πολύ σπουδαίες νίκες στην καριέρα του, απέναντι σε θρύλους του παγκοσμίου τένις, όπως είναι οι Ρότζερ Φέντερερ, Ράφα Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς.

Συνολικά στην καριέρα του ο συμπατριώτης μας έχει κατακτήσει 12 τίτλους (σ.σ επίσημα αλλά και τουρνουά επίδειξης), έχοντας ποσοστό νικών που πλησιάζει το 70% (68% με 353-165 σε ATP, ITF και επίδειξης). Ένα ποσοστό που θα ζήλευαν πολλοί τενίστες, ακόμα και θρύλοι του παρελθόντος.

Ειδικά μετά την πολύμηνη αναγκαστική διακοπή λόγω του κορωνοϊου στα μέσα του 2020, ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα έχει… σαρώσει όλα στο διάβα του, με τον συμπατριώτη μας να έχει πετύχει τις περισσότερες νίκες από κάθε άλλον τενίστα σε επαγγελματικό επίπεδο (ATP).

Ο 24χρονος τα τελευταία δυόμιση χρόνια έχει σημειώσει 133 νίκες και βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας, αφήνοντας πίσω του τον Αντρέι Ρούμπλεφ με 130, με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ να είναι στην τρίτη θέση με 128 και τον Νόβακ Τζόκοβιτς στην τέταρτη με 120, ενώ την πεντάδα συμπληρώνει ο Κάσπερ Ρουντ με 119. Ακολουθούν οι Γιάνικ Σίνερ (112), Αλεξάντερ Ζβέρεφ (110), Φέλιξ Οζιέ Αλιασίμ (108) και Κάμερον Νόρι (107), ενώ όλοι οι υπόλοιποι έχουν κάτω από 90!

Ολοι βλέπουν την πλάτη του Στέφανου Τσιτσιπά, ο οποίος μάλιστα πρόσφατα πέτυχε την 250η νίκη του σε επίπεδο ATP και έγινε μόλις ο 4ος τενίστας κάτω των 30 που φτάνει σε αυτό το επίτευγμα. Πάνω από τον συμπατριώτη μας βρίσκονται οι Ζβέρεφ (339), Τιμ (327) και Μεντβέντεφ (267), ενώ μετά τον Ελληνα τενίστα ακολουθούν οι Ρούμπλεφ (236), Κατσάνοφ (210) και Κύργιος (205).

Τα εντυπωσιακά επιτεύγματα του 24χρονου αποδεικνύουν περίτρανα τη σπουδαία του κλάση και δείχνουν ότι πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους τενίστες στην ιστορία του αθλήματος. Ενας τενίστας που κατάφερε να εδραιωθεί στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης και είναι πλέον δεδομένο ότι σύντομα θα τον δούμε να κατακτά έναν τίτλο Grand Slam,αλλά και να ανεβαίνει στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης, που αποτελεί το μεγάλο του στόχο. Τον λόγο που… γεννήθηκε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ