Όταν ο Τσιτσιπάς μπήκε για πρώτη φορά στο Top-10 (vid)

Όταν ο Τσιτσιπάς μπήκε για πρώτη φορά στο Top-10 (vid)

Σαν σήμερα (1/3/2019) ο Στέφανος νίκησε τον Γκαέλ Μονφίλς στα ημιτελικά του Ντουμπάι και μπήκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο top-10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ενας τραυματισμός στον ώμο ανάγκασε τον Στέφανο Τσιτσιπά να αποσύρει τη συμμετοχή του από το τουρνουά του Ακαπούλκο, με τον Ελληνα τενίστα να δουλεύει πλέον για να ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και να αγωνιστεί στο αμερικάνικο swing.

Μέχρι τότε οι θαυμαστές του συμπατριώτη μας μπορούν να αναζητήσουν στο διαδίκτυο και να δουν highlights από τις μεγάλες νίκες του Τσιτσιπά. Όπως αυτή που είχε πετύχει πριν από ακριβώς τέσσερα χρόνια (1/3/2019) στο Ντουμπάι, η οποία τον είχε ανεβάσει για πρώτη φορά στην καριέρα του στην κορυφαία 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης της ATP.

Διαβάστε επίσης: Τέμπη: Ποδοσφαιριστής της Γ’ Εθνικής βρισκόταν μέσα στο τρένο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, Νο11 του κόσμου τότε, είχε αντιμετωπίσει τον Γκαέλ Μονφίλς, Νο. 23 στον κόσμο, για την ημιτελική φάση του Dubai Tennis Championships. Ο Γάλλος είχε πάρει το πρώτο σετ με 6-4, αλλά ο συμπατριώτης μας με αντεπίθεση διάρκειας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και με 7-6 [4], 7-6 [4] πήρε τα δύο επόμενα σετ και τη νίκη μετά από 3 ώρες. Μια νίκη που τον έφερε για πρώτη φορά ανάμεσα στους 10 κορυφαίους τενίστες του κόσμου.

«Όλος ο αγώνας άλλαξε από το πουθενά. Έχω βελτιωθεί σε σχέση με πέρσι. Το ότι κερδίζω μεγάλους παίκτες, που ήταν μέσα στην πρώτη 10άδα σημαίνει πολλά για μένα. Ήθελα να φτάσω στο top 10 κάποια στιγμή και το κατάφερα σήμερα. Δεν ξέρω, πιθανόν να είναι μια ξεχωριστή ημέρα για την Ελλάδα», είχε δηλώσει μετά το παιχνίδι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος από τότε δεν έχει βγει ποτέ εκτός 10άδας.

Δείτε τα highlights:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ