Τζόκοβιτς: «Ένα κομμάτι μου φεύγει μαζί με τον Ναδάλ»

Τζόκοβιτς: «Ένα κομμάτι μου φεύγει μαζί με τον Ναδάλ»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε για τον Ράφα Ναδάλ, για το κίνητρό του σε αυτό το Roland Garros, αλλά και για τον Κάρλος Αλκαράθ.

Λίγο πριν την πρεμιέρα του στο Roland Garros, ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου μιλώντας για πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα.

Ο Σέρβος τενίστας αναφέρθηκε στην απουσία του Ράφα Ναδάλ, τονίζοντας πως ένα κομμάτι του θα αποχωρήσει μαζί με εκείνον, στάθηκε στον Κάρλος Αλακαράθ τον οποίο έχρισε ως φαβορί, ενώ δεν έκρυψε τα κίνητρά του για το τουρνουά.

Οι δηλώσεις του Νόβακ Τζόκοβιτς:

Για το κίνητρό του: «Δεν είναι μυστικό ότι ένας από τους λόγους που παίζω σήμερα είναι για να σπάσω περισσότερα ρεκόρ και να γράψω ιστορία στο τένις. Είναι μεγάλο κίνητρο και έμπνευση για μένα. Τα πράγματα, βέβαια, είναι διαφορετικά σε σχέση με δέκα χρόνια πριν, σχετικά με το πώς ανταποκρίνεται το σώμα στο πρόγραμμα. Παίζω, άλλωστε, κάθε σεζόν.  Στην αρχή της σεζόν έλεγα ότι δίνω προτεραιότητα στα σλαμς και νιώθω καλά αυτή τη στιγμή. Δεν έχω σωματικά ζητήματα που να με ανησυχούν. Είναι σημαντικό να αισθάνεσαι καλά μπαίνοντας σε ένα Grand Slam».

Για τον Ράφα Ναδάλ: «Τα νέα ήρθαν σαν σοκ για όλους. Με ρωτούσε κόσμος πώς αισθάνθηκα όταν το είπε αυτό, πάντα έλεγα ότι ήταν ο μεγαλύτερος αντίπαλός μου. Όταν ανακοίνωσε ότι θα έχει την τελευταία σεζόν της καριέρας του, ένιωσα να φεύγει ένα κομμάτι μου μαζί, αν καταλαβαίνετε. Ίσως δεν μπορώ να εκφραστώ καλά, αλλά χάρη στο rivalry που είχαμε και έχουμε, γιατί είναι ακόμα εν ενεργεία, θεωρώ ότι ήταν ένας από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους στην καριέρα μου, στην εξέλιξη τη καριέρας μου και εμένα ως παίκτη. Ήταν ένα σπουδαίο κίνητρο για να συνεχίσω να αγωνίζομαι και να ωθούμε ο ένας τον άλλο για το ποιος θα πετύχει περισσότερα. Με έκανε να αναρωτηθώ για πόσο καιρό θα παίζω εγώ ακόμα. Δεν θα κάνω καμία ανακοίνωση σήμερα (γέλια), αλλά αισθάνθηκα συγκίνηση με αυτό που είπε».

Για τον Κάρλος Αλκαράθ: «Διότι είναι το Νο.1 κόσμου και ένας παίκτης που έχει κερδίσει μεγάλους τίτλους στο χώμα της φετινή σεζόν. Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, είναι το μεγάλο φαβορί, παρότι έχει ένα Grand Slam και εγώ έχω 22. Αν κοιτάξουμε τη φόρμα του και τη δική μου φόρμα τους τελευταίους μήνες, νομίζω ότι είναι ελαφρώς μεγαλύτερο φαβορί. Τα Grand Slams, βέβαια, είναι διαφορετικά τουρνουά, ένα άλλο άθλημα κατά έναν τρόπο, γιατί παίζεις best-of-five, παίζεις στα μεγαλύτερα τουρνουά στον κόσμο και η εμπειρία είναι με το μέρος μου, αλλά θα δούμε αν αυτό παίξει ρόλο στην περίπτωση που αναμετρηθούμε. Αν το δούμε, όμως, από την πλευρά του παιχνιδιού και της φόρμας, νομίζω ότι είναι το Νο.1 φαβορί».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ