Η… πρωτάρα Μάια Χαντάντ στα ημιτελικά του Roland Garros

Η… πρωτάρα Μάια Χαντάντ στα ημιτελικά του Roland Garros

Μια Βραζιλιάνα στο... Παρίσι. Ο λόγος για την Μάια Χαντάντ που προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της σε ημιτελική φάση του Roland Garros.

Στους ημιτελικούς του Roland Garros, για πρώτη φορά στην καριέρα της, προκρίθηκε η Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια. Μολονότι έχασε το πρώτο σετ, η τενίστρια από τη Βραζιλία, η οποία είναι Νο 14 στην παγκόσμια κατάταξη.

H 27χρονη έκανε την ανατροπή απέναντι στην Ονς Τζαμπέρ από την Τυνησία (Νο 7) και, επικρατώντας με 2-1 (3-6, 7-6[5], 6-1), ύστερα από αγώνα που κράτησε περίπου 2,5 ώρες, πήρε το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς.

Διαβάστε επίσης: Ποιος είναι ο «killer» της ACB που κάνει τη Euroleague να παραμιλάει… (vids)

Πλέον η 27χρονη Χαντάντ Μάια περιμένει να μάθει την αντίπαλό της που θα προκύψει από την αναμέτρηση, στην οποία θα τεθούν αντιμέτωπες η Πολωνή Ίγκα Σβιάτεκ (Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη) και η Αμερικανίδα Κόκο Γκοφ (Νο 6).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χαντάντ Μάια έγινε σήμερα η πρώτη Βραζιλιάνα που προκρίθηκε στους «4» του φημισμένου παρισινού τουρνουά στην Open Era, καθώς η Μαρία Μπουένο είχε φτάσει στους ημιτελικούς του Roland Garros το 1966. Παράλληλα, η 27χρονη έγινε η πρώτη Βραζιλιάνα που έφτασε σε ημιτελικό γκραν σλαμ μετά την Μπουένο και το US Open του 1968.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ