Από τα… σουβλάκια στο Καλλιμάρμαρο! (vids+pics)

Από τα… σουβλάκια στο Καλλιμάρμαρο! (vids+pics)

Μια ιστορία από το 2014 όταν είχε έρθει στην Αθήνα ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ – Η ραγδαία άνοδος του τένις στην Ελλάδα - Στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού η χώρα μας – Όλα τα βλέμματα στο ιστορικό Καλλιμάρμαρο για τη σπουδαία μάχη της Εθνικής με την Σλοβακία.

Flashback. 4 Απριλίου 2014: Γήπεδο Α.Ο.Α Ηλιούπολης. Η Εθνική ομάδα τένις αντιμετώπισε την Βουλγαρία του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ για τα μπαράζ της δεύτερης Ευρωαφρικάνικης Ζώνης του Davis Cup.

Η παρουσία του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, Νο. 15 τότε στην παγκόσμια κατάταξη της ATP, αποτέλεσε πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους, που ήθελαν να δουν από κοντά έναν από τους κορυφαίους τενίστες στον κόσμο. Η ομοσπονδία για να καλύψει τη μεγάλη ζήτηση χρησιμοποίησε πτυσσόμενες κερκίδες ανάμεσα στα δύο χωμάτινα κορτ του ομίλου. Εκτός από τη μεγάλη κεντρική εξέδρα, η οποία ήταν ασφυκτικά γεμάτη, υπήρχαν επίσης και πλαστικές καρέκλες από την άλλη πλευρά του κορτ, έξω από το συρμάτινο πλέγμα.

Διαβάστε επίσης: Αποκαλύψεις από τον Μαντί Καμαρά – Γιατί ξέσπασε ο μέσος του Ολυμπιακού (pic)

Σαν αυτές που χρησιμοποιούν σε διάφορες εκδηλώσεις, κυρίως το καλοκαίρι. Αυτή ήταν η εικόνα στο πρώτο μεγάλο τενιστικό event που έγινε στην Ελλάδα, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 (σ.σ κατέκτησε το χρυσό ο Χιλιανός Νικολά Μασού). Εκτός από αυτά που βλέπαμε όσοι είχαμε βρεθεί τότε στις εγκαταστάσεις του Α.Ο.Α Ηλιούπολης υπήρχαν και αυτά που μυρίζαμε, καθώς στον περιβάλλοντα χώρο υπήρχε και ψησταριά στην οποία είχαν τοποθετηθεί τα κλασσικά σουβλάκια, τα οποία μάλιστα έγιναν… καπνός μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Εικόνες που συναντάς κυρίως στα γήπεδα ποδοσφαίρου.

Ηταν η πρώτη ουσιαστικά προσπάθεια να έρθει ο Ελληνας κοντά στο τένις, με τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ να συμβάλλει τα μέγιστα στην προσέγγιση εκατοντάδων θεατών στα γήπεδα του Α.Ο.Α Ηλιούπολης. Ο Βούλγαρος ήταν ο… Στέφανος Τσιτσιπάς του 2014 για τα Βαλκάνια και όπου έπαιζε μάζευε πλήθος κόσμου. Όπως έγινε και στο tie με την Ελλάδα, στην οποία τότε αγωνιζόντουσαν οι Μάρκος Καλοβελώνης, Χάρης Καπόγιαννης, Αλέξανδρος Γιακούποβιτς και Θοδωρής Αγγελίνος, που είναι πλέον επικεφαλής στην ακαδημία τένις του Ολυμπιακού.

Για την ιστορία, η Βουλγαρία επικράτησε με 4-1 της Ελλάδας και πήρε την πρόκριση στην επόμενο φάση του Davis Cup, όπως ήταν απόλυτα λογικό βάσει της δυναμικότητας.

16/9/2023: Εννιάμιση χρόνια μετά, όλα έχουν αλλάξει. Το τένις είναι πλέον το τρίτο πιο δημοφιλές άθλημα στη χώρα μας, χάρη στον Στέφανο Τσιτσιπά και την Μαρία Σάκκαρη.

Τα δυο διαμάντια του ελληνικού αθλητισμού, που κατάφεραν μέσα από τις σπουδαίες τους επιτυχίες να βάλουν το τένις στα σπίτια όλης της χώρας. Επιτυχίες που έκαναν τα παιδιά να στραφούν προς το τένις, αλλά και τους ενήλικους, με τα τένις club της χώρας να είναι πλέον γεμάτα. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις οι θέσεις στα groups έχουν εξαντληθεί και όσοι θέλουν να μάθουν τα μυστικά του αθλήματος χρειάζεται να ξενιτευτούν σε άλλες περιοχές από τον τόπο διαμονής τους. Δείγμα της ραγδαίας ανάπτυξης του τένις στη χώρα μας.

Χάρη στον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη ανέβηκε και η τενιστική μας παιδεία, με τα forehand, τα backhand και τις υπόλοιπες ορολογίες του αθλήματος να ακούγονται πλέον οικείες στους Ελληνες, που αναζητούν και ζητούν επιτακτικά τη διεξαγωγή μεγάλων τουρνουά στη χώρα μας. Πέρσι, είχε γίνει… πανικός στο κλειστό του ΟΑΚΑ, όταν η Εθνική ομάδα, με επικεφαλής τον Στέφανο Τσιτσιπά, είχε υποδεχθεί το Εκουαδόρ. Το γήπεδο είχε γεμίσει ασφυκτικά, θυμίζοντας αγώνα μπάσκετ, με την ατμόσφαιρα να είναι εντυπωσιακή και φυσικά πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα. Ατμόσφαιρα που θύμιζε τα μεγάλα τουρνουά που γίνονται στο εξωτερικό.

Μια εξαιρετική διοργάνωση από την Ομοσπονδία, που κατάφερε να φέρει εις πέρας ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα, καθώς χρειάστηκε να μετατραπεί το παρκέ σε hard court για να μπορέσει το ΟΑΚΑ να φιλοξενήσει το tie.

Φέτος, η ΕΦΟΑ με προεξέχοντα φυσικά τον πρόεδρό της, Δημήτρη Σταματιάδη, όχι μόνο κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός σε σχέση με πέρσι, αλλά αναγκάζει ολόκληρο τον πλανήτη να στρέψει το βλέμμα του στην Ελλάδα, καθώς το tie της Εθνικής με την Σλοβακία θα γίνει στο Καλλιμάρμαρο. Ένα από τα πιο παλιά γήπεδα στον κόσμο. Ένα σημαντικό μνημείο για τον εγχώριο, αλλά και τον ευρωπαϊκό αθλητισμό. Μια σπουδαία στιγμή για τον αθλητισμό. Όχι μόνο για τον ελληνικό, αλλά για τον παγκόσμιο, με τον Δημήτρη Σταματιάδη να κάνει πράξη όσα είχε πει σε αποκλειστική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο «10» το 2022.

«Η επιδίωξη και το όραμα είναι να πραγματοποιηθεί μια διοργάνωση στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Ενα τέτοιο γεγονός θα αποτελέσει την πιο δυνατή διαφήμιση για το Ελληνικό Τένις,τον Ελληνικό Αθλητισμό και βέβαια τον Ελληνικό Τουρισμό», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ στο «10». Ένα χρόνο αργότερα άπαντες μετρούν αντίστροφα πλέον για το tie της Ελλάδας με την Σλοβακία για το World Group I του Davis Cup.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο Αλέξανδρος Σκορίλας, ο Μιχάλης Περβολαράκης, ο Αριστοτέλης Θάνος και ο Πέτρος Τσιτσιπάς ετοιμάζονται να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία. Μαζί τους και χιλιάδες θεατές, που θα βρεθούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Καλλιμάρμαρο, με τη διάθεση των εισιτηρίων να πραγματοποιείται σε εντυπωσιακούς ρυθμούς. Εννια χρόνια μετά το tie με την Βουλγαρία (2014) η χώρα μας ετοιμάζεται να μαγνητίσει τα βλέμματα ολόκληρου του πλανήτη και να διοργανώσει μια γιορτή του παγκόσμιου αθλητισμού.

Μια δικαίωση για τον Στέφανο Τσιτσιπά και την Μαρία Σάκκαρη. Για όλα έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια. Για όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, όταν ακόμα στην Ελλάδα έβλεπαν τένις οι ρομαντικοί και οι… τρελοί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ