Ρουντ- Τσιτσιπάς 0-2: «Βασιλιάς» για τρίτη φορά στο Μονακό (vid)

Ρουντ- Τσιτσιπάς 0-2: «Βασιλιάς» για τρίτη φορά στο Μονακό (vid)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε το Κάσπερ Ρουντ με 2-0 (6-1, 6-4) σετ και κατέκτησε το τουρνουά του Μόντε Κάρλο για τρίτη φορά στην καριέρα του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε με 2-0 (6-1, 6-4) σετ του Κάσπερ Ρουντ και πήρε τον τίτλο στο Μόντε Κάρλο για τρίτη φορά στην καριέρα του μετά το 2021 και το 2022.

Αυτός ήταν ο 11ος τίτλος στην καριέρα του Έλληνα τενίστα, που έδωσε απαντήσεις στους επικριτές του, αλλά και σε όσα είχαν ακουστεί για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται τον τελευταίο καιρό.

Διαβάστε επίσης: Το 76% της Μπαρτσελόνα και οι… τρεις «σωματοφύλακες» του Γκριμάου (vids)

Ο Ρουντ πήρε το εναρκτήριο γκέιμ του τελικού, αλλά η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στον Τσιτσιπά. Ισοφάρισε με love game, ακολούθως «έσπασε» το σερβίς του αντιπάλου του και στο επόμενο γκέιμ «έσβησε» τρία break points, για να φτάσει στο 3-1.

Ο Νορβηγός έδειξε νευρικός, έκανε αβίαστα λάθη σε πολύ κρίσιμα σημεία κι έτσι, παρότι όλα τα γκέιμ ήταν «κλειστά», ο Ελληνας τενίστας τα κέρδισε όλα και πανηγύρισε την κατάκτηση του πρώτου σετ με 6-1.

Το παιχνίδι στη συνέχεια ήταν σαφώς πιο ισορροπημένο και μάλιστα ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε να «σβήσει» break point στο πρώτο και το τρίτο γκέιμ του δεύτερου σετ. Ο Στέφανος είχε τη δική του ευκαιρία (εις διπλούν μάλιστα), αλλά ο Ρουντ άντεξε και ισοφάρισε σε 3-3, για να ακολουθήσει ένα «μαραθώνιο» γκέιμ, διάρκειας σχεδόν 13 λεπτών, όπου ο Έλληνας πρωταθλητής (αν και ξεκίνησε με 40-0) χρειάστηκε να σώσει άλλα τρία break points (8/8 συνολικά στο ματς).

Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 5-4 και όταν του δόθηκε η ευκαιρία, δεν την άφησε αναξιοποίητη. Με τον Νορβηγό να παίζει υπό πίεση και να κάνει κρίσιμα λάθη, ο Έλληνας τενίστας πέτυχε το μοναδικό break του δεύτερου σετ, με το οποίο διαμόρφωσε το 6-4 και κατέκτησε το τρόπαιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ