Davis Cup: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Κροατία! (vids)

Davis Cup: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Κροατία! (vids)

Ο Μάριν Τσίλιτς νίκησε με 3-0 σετ τον Λούκας Πουίγ και οδήγησε την Κροατία στην κατάκτηση του Davis Cup!

Τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας κατέκτησε η Κροατία, μετά τη νίκη του Μάριν Τσίλιτς επί του Λούκας Πουίγ με 3-0 σετ  (7-6 [3], 6-3, 6-3).

Η Κροατία υπέταξε τους Γάλλους και επέστρεψε στον θρόνο, μετά από 13 χρόνια! Παράλληλα, έγινε η τελευταία χώρα που κατακτά το εν λόγω τουρνουά με τη σημερινή του μορφή. Από τη νέα σεζόν θα αλλάξει το format της διοργάνωσης και θα υπάρχουν προκριματικά, αλλά και τελική φάση, ενώ θα λαμβάνουν μέρος 18 ομάδες. Η τελική φάση για το 2019 θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη.

Στο ματς που έκρινε τον φετινό τίτλο, ο Τσίλιτς επιβεβαίωσε απόλυτα τον τίτλο του φαβορί απέναντι στον Πουίγ και χάρισε στη χώρα του το βαρύτιμο τρόπαιο. Ο πολύπειρος τενίστας βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα και δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα απέναντι στον Γάλλο, ο οποίος δεν κατάφερε να δημιουργήσει ούτε μία ευκαιρία για μπρέικ.

Ο Τσίλιτς μετά από 2 ώρες και 19 λεπτά παιχνιδιού πήρε την πολυπόθητη νίκη και έστειλε τον 7ο ουρανό τους συμπατριώτες του. Παράλληλα, έφτασε τις 39 νίκες σε μονούς αγώνες στο Davis Cup, περισσότερες από κάθε άλλον στην ιστορία της ομάδας. Η Κροατία κατέκτησε τον τίτλο για δεύτερη φορά στην ιστορία της, μετά το 2005.

Δείτε βίντεο από την αναμέτρηση:

Και βίντεο από τους πανηγυρισμούς:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ