Ρολάν Γκαρός: Επική πρόκριση στον γ’ προκριματικό για την Γραμματικοπούλου!

Ρολάν Γκαρός: Επική πρόκριση στον γ’ προκριματικό για την Γραμματικοπούλου!

Η Ελληνίδα τενίστρια στον αγώνα με την Ουότσον βρέθηκε «κάτω» στο τρίτο σετ με 3-0, 4-2 και 5-3 γκέιμς, αλλά το γύρισε και με 7-3 στο τάι μπρέικ πήρε την πρόκριση για τον γ’ προκριματικό γύρο του Ρολάν Γκαρός.

Μετά από μία συγκλονιστική μάχη με την Χέδερ Ουότσον, που κράτησε σχεδόν τρεις ώρες, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου επικράτησε με 2-1 σετ (7-5, 6-7 6], 7-6 [3]) και πήρε τη νίκη – πρόκριση για τον τρίτο και τελευταίο γύρο των προκριματικών του Ρολάν Γκαρός.

Η Ελληνίδα τενίστρια έπαιξε εξαιρετικό τένις και στο τέλος πανηγύρισε μια πολύ σπουδαία πρόκριση, η οποία την φέρνει μια ανάσα από το κυρίως ταμπλό του γαλλικού όπεν. Αυτή μάλιστα είναι η πρώτη φορά που καταφέρνει να φτάσει σε τρίτο προκριματικό γύρο σε Γκραντ Σλαμ διοργάνωση, μετά από 10 αποτυχημένες προσπάθειες.

Τελευταίο εμπόδιο για την Γραμματικοπούλου πριν το κυρίως ταμπλό θα είναι η Βαρβάρα Λεπτσένκο. Το παιχνίδι με την Αμερικανίδα, ωστόσο, δεν θα είναι  καθόλου εύκολο, καθώς η έμπειρη τενίστρια διανύει εξαιρετική περίοδο και στον δεύτερο γύρο απέκλεισε εύκολα με 6-1, 6-1 την Ρομίνα Οπράντι.

Στο σημερινό παιχνίδι με την Ουότσον, η Βαλεντίνη ξεκίνησε εντυπωσιακά και προηγήθηκε με 2-0 γκέιμς, αλλά η Βρετανίδα απάντησε και ισοφάρισε σε 2-2 και λίγο αργότερα σε 5-5.

Η Γραμματικοπούλου σέρβιρε σωστά για το 6-5 και στη συνέχεια με μπρέικ έκανε το 7-5 και το 1-0 στα σετ. Στο δεύτερο σετ η Ελληνίδα τενίστρια προηγήθηκε με 5-3, σέρβιρε για το ματς, αλλά δεν κατάφερε να το κλείσει. Η Ουότσον ισοφάρισε σε 6-6 και το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Οι δύο τενίστριες βρέθηκαν στο 6-6, με την Βρετανίδα να κάνει το 8-6 και το 1-1.

Στο τρίτο σετ το Νο. 105 στην παγκόσμια κατάταξη, μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με 3-0, 4-2 και 5-3, είχε δύο ευκαιρίες για να πάρει το ματς, αλλά η Βαλεντίνη στάθηκε όρθια και απάντησε με το ίδιο νόμισμα για το 5-5.

Σε εκείνο το σημείο μάλιστα έκανε και νέο μπρέικ, προηγήθηκε με 6-5, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της, με την Ουότσον να στέλνει το σετ στο τάι μπρέικ. Εκεί η Ελληνίδα τενίστρια έδειξε την ποιότητά της και με 7-3 έφτασε μια τεράστια επιτυχία!

Δείτε τα σχετικά βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ