Τσιτσιπάς – Σάκκαρη κατακτούν και την Αμερική!

Τσιτσιπάς – Σάκκαρη κατακτούν και την Αμερική!

Τα «χρυσά» παιδιά του ελληνικού αθλητισμού προελαύνουν στις ΗΠΑ και γράφουν τη δική τους ιστορία στο παγκόσμιο τένις – Ο «μυθικός» Στέφανος, που βρίσκεται πλέον δίπλα στους θρυλικούς, Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς και η Ελληνίδα… Θεά, Μαρία Σάκκαρη.

«Δεν έχει ταβάνι ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Είναι ένας ολοκληρωμένος τενίστας και θα φτάσει σίγουρα πολύ ψηλά, γιατί όχι και στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στο «10.gr» τον περασμένο Αύγουστο η Λένα Δανιηλίδου.

Ένα χρόνο αργότερα ο Στέφανος με τα κατορθώματά του έχει βγάλει ασπροπρόσωπη τόσο την Λένα όσο και όλους τους Ελληνες. Μέσα σε 12 μήνες ο «Τσιτσιφάστ» έχει κατακτήσει 4 τίτλους και από τα ξημερώματα φιγουράρει στην 5η θέση του κόσμου! Ο 20χρονος τενίστας μετά τη νίκη του επί του Μπενουά Περ στα προημιτελικά του Citi Open, χτύπησε νέο career high και μπήκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στην κορυφαία πεντάδα.

Το όνομά του βρίσκεται πλέον δίπλα σε αυτά των θρυλικών Νόβακ Τζόκοβιτς, Ράφα Ναδάλ, Ρότζερ Φέντερερ, αλλά και του αυστριακού – μετρ στο χώμα – Ντομίνικ Τιεμ, ο οποίος παρότι είναι 25 ετών, έχει κατακτήσει ήδη 13 τίτλους στην καριέρα του. Μια σπουδαία επιτυχία για τον Τσιτσιπά, ο οποίος συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία στο παγκόσμιο τένις, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι είναι ο καλύτερος τενίστας της γενιάς του.

Ο συμπατριώτης μας μέσα από τις επιτυχίες του έχει καταφέρει να βάλει το τένις στα σπίτια των Ελλήνων και να βγάλει τα νέα παιδιά στα κορτ. Τα τελευταία χρόνια το άθλημα έχει γνωρίζει ραγδαία άνοδο στη χώρα μας και πλέον χιλιάδες παιδιά μαθαίνουν τένις, έχοντας ως ίνδαλμά τους τον Στέφανο, όπως ο ίδιος είχε τον σπουδαίο, Ρότζερ Φέντερερ!

Αυτός ήταν άλλωστε και ο μεγάλος στόχος του Τσιτσιπά, όπως χαρακτηριστικά είχε τόνισε σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της ATP τον περασμένο Σεπτέμβριο. «Μου δίνει μεγάλο κίνητρο να είμαι αυτός που θα γράψει ιστορία για την Ελλάδα και να με θαυμάζουν τα παιδιά αργότερα. Εκείνα, όπως έκαναν οι γονείς μου μετά τις πρώτες ήττες μου, μπορούν να είναι αυτοί που θα με κυνηγούν και θα φωνάζουν το όνομά μου. Μπορώ να τους εμπνεύσω και να είμαι ο ηγέτης του τένις στην Ελλάδα», είχε τονίσει ο «Στεφ».

Ενας τενίστας που αποτελεί την επιτομή της σκληρής δουλειάς. Ο «Τσιτσιφάστ» είχε το ταλέντο, αλλά δεν περιορίστηκε σε αυτό. Δούλεψε και συνεχίζει δουλεύει σκληρά υπό τις οδηγίες του πατέρα του και προπονητή του, Απόστολου. Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι ότι στις 3/8/2017 βρισκόταν στο Νο. 168 της παγκόσμιας κατάταξης. Δύο χρόνια αργότερα είναι στο Νο.5 και όπως είπε η Κιμ Κλάιστερς, είναι πολύ πιθανό να πάει και στο Νο.1!

Λόγια μιας θρυλικής τενίστριας, που αποτυπώνουν πλήρως το μεγαλείο του Στέφανου, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια έχει καταφέρει να κατακτήσει τον κόσμο με την μεγάλη του κλάση, αλλά και την ευγενική του προσωπικότητα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι πολλοί σπουδαίοι αθλητές του παρελθόντος μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την αξία, αλλά και το ήθος του Τσιτσιπά, ο οποίος απολαμβάνει τον σεβασμό της τενιστικής κοινότητας.

Είναι δεδομένο ότι το Νο.5, στο οποίο θα ανέβει τυπικά την ερχόμενη Δευτέρα (5/8) αποτελεί απλά ένα σκαλοπάτι για την μετέπειτα πορεία του. Είναι σίγουρο ότι σε λίγο καιρό θα μιλάμε και θα γράφουμε για το νέο career high του Ελληνα τενίστα, αλλά και για τους τίτλους που θα κατακτήσει το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ολοι εύχονται ο 5ος τίτλος στην καριέρα του Στέφανου να έρθει αυτή την εβδομάδα στο Citi Open, που διεξάγεται στην Ουάσιγκτον. O 20χρονος τα ξημερώματα επικράτησε με 2-0 του Περ και προκρίθηκε στα ημιτελικά. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Νικ Κύργιο, με το παιχνίδι να είναι προγραμματισμένο για τα ξημερώματα της Κυριακής στις 02:00 ώρα Ελλάδας. Αν καταφέρει να κερδίσει τον καλό του φίλο και συμπαίκτη του στα διπλά, θα προκριθεί στον τελικό, όπου θα βρει απέναντί του τον νικητή του ζευγαριού Μεντβέντεφ – Γκόγιοβτσικ.

Η Ελληνίδα Θεά στο πλάι του Τσιτσιπά

Ο Τσιτσιπάς δεν είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του ελληνικού τένις, που προελαύνει αυτή την εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σπουδαία πορεία πραγματοποιεί επίσης και η Μαρία Σάκκαρη στο τουρνουά που διεξάγεται στο Σαν Χοσέ. Τα ξημερώματα η Ελληνίδα τενίστρια κέρδισε με ανατροπή (2-1 σετ) το Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης, Ελίνα Σβιτόλινα και πέρασε στην τελική 4άδα της διοργάνωσης. Η 23χρονη τα τελευταία χρόνια έχει κάνει επίσης άλματα προόδου και κρατάει ψηλά την ελληνική σημαία. Η Μαρία βρίσκεται στο Νο. 29 της παγκόσμιας κατάταξης και έχει αποδείξει ότι με τη σωστή καθοδήγηση του προπονητή της, Τόμι Χιλ, μπορεί να φτάσει μέχρι την κορυφαία 15άδα.

Η Σάκκαρη με τον Αμερικανό προπονητή στο πλευρό της έχει βελτιωθεί πάρα πολύ, δείχνει πιο ώριμη από ποτέ και είναι έτοιμη για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες. Φέτος, άλλωστε κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρα της σε επίπεδο WTA στο Ραμπάτ του Μαρόκου. Απαντες, εύχονται το Σαν Χοσέ να είναι το δεύτερο τουρνουά που θα κατακτήσει η Μαρία.

Για να τα καταφέρει θα πρέπει πρώτα να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σαϊσάι Ζανγκ, την οποία θα αντιμετωπίσει τα ξημερώματα στις 00:00 ώρα Ελλάδας. Η Κινέζα είναι καλή τενίστρια, αλλά η Μαρία τα πηγαίνει περίφημα και είναι δίχως αμφιβολία το αφεντικό του αγώνα. Στον άλλον ημιτελικό κοντράρεται η Ντόνα Βέκιτς με την Αρίνα Σαμπαλένκα.

Το νέο «διαμαντάκι» του ελληνικού τένις

Το ελληνικό τένις δεν έχει μόνο παρόν με τον Στέφανο Τσιτσιπά και την Μαρία Σάκκαρη, αλλά και σπουδαίο μέλλον με την Μιχαέλα Λάκη. Η 14χρονη τενίστρια την περασμένη εβδομάδα κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ14 που διεξήχθη στο Μοστ της Τσεχίας και έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά της στο παγκόσμιο τένις. Συγκεκριμένα, η συμπατριώτισσά μας επικράτησε στον τελικό της Τουρκάλας Μελίσα Ερτσάν με 6-3, 6-2 και πρόσθεσε το όνομά της δίπλα σε αυτά των Στέφι Γκραφ, Μόνικα Σέλες και Τζαστίν Ενάν.

Η Μιχαέλα μάλιστα έγινε μόλις η δεύτερη Ελληνίδα τενίστρια που συμμετείχε σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ14, μετά την Λένα Δανιηλίδου το 1996! Η Λένα, ωστόσο, δεν είχε καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο, καθώς είχε ηττηθεί με 2-0 από την Τζαστίν Ένάν!

Η συμπατριώτισσά μας βρίσκεται στο Νο.200 στην παγκόσμια κατάταξη των τζούνιορ, αλλά όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις βλέπουν στο πρόσωπό της το νέο αστέρι του παγκοσμίου τένις. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι ειδικοί θεωρούν δεδομένο ότι σε λίγα χρόνια θα φτάσει στο Top-20, ενώ άλλοι την βλέπουν ακόμα για το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. Όλα αυτά μπορεί να φαντάζουν μακρινά, καθώς μιλάμε για ένα κορίτσι 14 ετών, αλλά δείχνουν το σπουδαίο ταλέντο του και τις τεράστιες δυνατότητές του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ