Με το βλέμμα… στον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας του ο Τσιτσιπάς

Με το βλέμμα… στον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας του ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει τον κακό του δαίμονα Ντόμινικ Τιμ στον τελικό του Nitto ATP Finals στο Λονδίνο, με στόχο να τελειώσει τη δουλειά και να κατακτήσει τον κορυφαίο τίτλο στην καριέρα του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς διανύει μία εκπληκτική σεζόν, μετρώντας ήδη 53 νίκες και έχοντας κατακτήσει ήδη δύο τίτλους στην πιο πετυχημένη χρονιά που έχει πραγματοποιήσει ποτέ Έλληνας αθλητής. Το βράδυ της Κυριακής (17/11, 20:00) όμως διεκδικεί στο Λονδίνο τον κορυφαίο τίτλο της καριέρας του.

Ο 21χρονος τενίστας, ο οποίος χτες νίκησε για άλλη μια φορά τον Ρότζερ Φέντερερ θα αντιμετωπίσει τον Ντομινίκ Τιμ! Ο Αυστριακός αποτελεί έναν από τους πιο δύσκολους αντιπάλους του Στέφανου, καθώς στα έξι παιχνίδια που έχουν δώσει μετράει τέσσερις νίκες, με τον Τσιτσιπά να έχει δυο νίκες.

Όμως ο «Τσιτσιφαστ» είναι αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα του μέχρι σήμερα και κυρίως είναι έτοιμος να γράψει ιστορία. Ο Τσιτσιπάς θα γίνει ο δεύτερος μικρότερος σε ηλικία μετά τον Ντελ Πότρο που θα διεκδικήσει τίτλο στο ATP Finals, ενώ ήδη έγινε ο 13ος που κατάφερε στην πρώτη του συμμετοχή στο τουρνουά των κορυφαίων να φτάσει στον τελικό.

Αν μάλιστα κατακτήσει τον τίτλο θα γίνει ο έβδομος που θα τα καταφέρει με την πρώτη, μετά τους Σταν Σμιθ (1970), Ίλιε Ναστάσε (1971), Γκιγιέρμο Βίγιας (1974), Τζον Μάκενρο (1978), Άλεξ Κορέτσα (1998) και Γκριγκόρ Ντιμίτροφ (2017).

Ο τελικός του Nitto ATP Finals 2019 θα είναι ο έβδομος τελικός του Έλληνα τενίστα μέσα στη σεζόν, με τον ίδιο να ψάχνει την ένατη νίκη του κόντρα σε τενίστα από την πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης και κυρίως τον κορυφαίο τίτλο στην καριέρα του.

Ο Στέφανος θα τα δώσει όλα και στα παιχνίδια απέναντι σε Ζβέρεφ, Μεντβέντεφ, Ναδάλ και Φέντερερ απέδειξε ότι έχει την ποιότητα, την κλάση και ό,τι άλλο χρειάζεται για να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπο.

Σήμερα στις 20:00 στο Λονδίνο θα κληθεί να αποδείξει αν μπορεί να «σπάσει» και το σερί του Τιμ απέναντι του σε σκληρή επιφάνεια, όπως αυτή του ATP Finals. Οι δυο τους έχουν δώσει τέσσερις αγώνες με τον Τιμ να κερδίζει σε τρεις από αυτούς, όμως το μομέντουμ φαίνεται να είναι με τον Στέφανο που έχει… τρελάνει τον κόσμο με τα κατορθώματα του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ