Αustralian Open: «Αέρας» ο Τσιτσιπάς στον δεύτερο γύρο (3-0)

Αustralian Open: «Αέρας» ο Τσιτσιπάς στον δεύτερο γύρο (3-0)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Σαλβατόρε Καρούσο με 3-0 σετ (6-0, 6-2, 6-3) στην πρεμιέρα του στο Australian Open και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο σε λιγότερο από 2 ώρες αγώνα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο Αustralian Open, επικρατώντας άνετα του Σαλβατόρε Καρούζο με 3-0 σετ (6-0, 6-3, 6-3) και πήρε εύκολη πρόκριση στον δεύτερο γύρο του τουρνουά.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έχασε μόλις πέντε γκέιμ στο ματς και κυριάρχησε απέναντι στον Ιταλό, ο οποίος κόντραρε τον Τσιτσιπά μόνο στο τρίτο σετ. Ο «Τσιτσιφάστ» έδειξε την ανωτερότητα του κι έκλεισε θέση για τη φάση των «64» της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Φίλιπ Κολσράιμπερ και τον Μάρκος Τζιρόν.

Το Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης χρειάστηκε μόλις 1 ώρα και 43 λεπτά για να «τελειώσει» τον Ιταλό, Νο 95 και να σκορπίσει χαμόγελα και πανηγυρισμούς στις κερκίδες όπου υπήρχαν εκατοντάδες Έλληνες ομογενείς για να στηρίξουν την προσπάθεια του Τσιτσιπά.

Ο Έλληνας τενίστας έκανε το πρώτο βήμα για να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται στο Αυστραλιανό Όπεν, όπου την περασμένη σεζόν έφτασε έως τους «4». Όσον αφορά το παιχνίδι με τον Καρούζο ο Στέφανος πήρε το πρώτο σετ με συνοπτικές διαδικασίες, αφού έκανε τρία μπρέικ στο σερβίς του Ιταλού και με χαρακτηριστική άνεση έκανε το 6-0 σε μόλις 22 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ ο Καρούσο αναθάρρησε, ισοφάρισε σε 1-1, όμως και πάλι ο Τσιτσιπάς ήταν πολύ σοβαρός και κυρίως κλάσεις ανώτερος, φτάνοντας στο 6-2 και το 2-0. Στο τρίτο σετ είναι που δυσκολεύτηκε (αν δυσκολεύτηκε) ο Στέφανος, όπου προηγήθηκε με 3-1 γκέιμ κάνοντας μπρέικ, αλλά ο Ιταλός δεν τα παράτησε, μείωσε σε 5-3 και απλά ανάγκασε τον Τσιτσιπά να ανεβάσει ρυθμό και να πάρει το σετ.

Ο Τσιτσιπάς έφτασε με μεγάλη άνεση στη νίκη η οποία θα τον στείλει στον 2ο γύρο όπου θα παίξει την Τετάρτη με έναν εκ των Κολσράιμπερ ή Τζιρόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ