Μασσαλία: Ασταμάτητος ο Τσιτσιπάς, πέρασε στον τελικό!

Μασσαλία: Ασταμάτητος ο Τσιτσιπάς, πέρασε στον τελικό!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε εύκολα με 2-0 σετ τον Αλεξάντερ Μπούμπλικ, προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του τουρνουά που διεξάγεται στη Μασσαλία και θα υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρσι στη γαλλική πόλη.

Εχει βρει ρυθμό και πλέον είναι ασταμάτητος! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε εύκολα με 2-0 σετ (7-5, 6-3) τον Αλεξάντερ Μπούμπλικ και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό στο τουρνουά που διεξάγεται στη Μασσαλία.

Ο Ελληνας τενίστας το μεσημέρι της Κυριακής θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρσι στη γαλλική πόλη και παράλληλα θα προσπαθήσει να κατακτήσει τον 5ο τίτλο της καριέρας του. Αντίπαλός του «Τσιτσιφάστ» θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Ζιλ Σιμόν-Φελίξ Οζέ Αλιασίμ.

O 21χρονος χρειάστηκε μόλις 68 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση του Μπούμπλικ, με τον τενίστα από το Καζακστάν να γίνεται έρμαιο στις… ορέξεις του Στέφανου.

Ο Τσιτσιπάς μάλιστα στα τρία παιχνίδια που έχει δώσει φέτος στη Μασσαλία δεν έχει χάσει ούτε ένα σετ! Στον δεύτερο γύρο κέρδισε με 2-0 τον Μίκαελ Ιμερ, στον τρίτο τον Βάσεκ Ποσπισιλ και σήμερα τον Μπούμπλικ. Η επιφάνεια που γίνεται το τουρνουά ταιριάζει γάντι στον συμπατριώτη μας και πλέον φουλάρει για την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου. Τον πρώτο για φέτος, σε μια χρονιά που δεν έχει ξεκινήσει καλά για τον Τσιτσιπά.

Απέναντι στον Μπούμπλικ ο «Τσιτσιφάστ» ήταν εντυπωσιακός. Τελείωσε το παιχνίδι με 6 άσους, ενώ κέρδισε τους 27 από τους 33 πόντους που έπαιξε με πρώτο σερβίς και τους 16 από τους 21 που έπαιξε με δεύτερο σερβίς. Ο Στέφανος ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και με μπρέικ στο 6ο game προηγήθηκε με 4-2 και λίγο αργότερα με 5-4. Ο συμπατριώτης μας σέρβιρε για να πάρει το σετ, αλλά ο Μπούμπλικ έκανε μπρέικ και ισοφάρισε σε 5-5. Η απάντηση του Τσιτσιπα ήταν άμεση και… αποστομωτική. Με νέο μπρέικ στο 12ο γκέιμ ο Ελληνας τενίστα έκανε το 7-5 και το 1-0 στα σετ. Στο δεύτερο έκανε νωρίς μπρέικ, προηγήθηκε με 3-1 και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη. Σέρβιρε σωστά, δεν απειλήθηκε στα επόμενα σέρβις γκέιμ του και με 6-3 έκανε το 2-0 και πήρε την πρόκριση στον τελικό.

Αυτός θα είναι ο 10ος τελικός για τον Στέφανο, ο οποίος διεκδικήσει τον 5ο τίτλο του. Εκτός από το τρόπαιο που κατέκτησε πέρσι στην Μασσαλία, ο Τσιτσιπάς στην καριέρα του έχει κατακτήσει επίσης τους τίτλους σε Στοκχόλμη και Εστορίλ, αλλά και το ATP Finals.

Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 16:00 ώρα Ελλάδας, με τον Στέφανο να περιμένει πλέον να μάθει ποιον εκ των Ζιλ Σιμόν ή Φέλιξ Οζιέ Αλιασίμ θα αντιμετωπίσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ