Ολυμπιακός – Φοίνικας Σύρου 0-3

Ολυμπιακός – Φοίνικας Σύρου 0-3

Ο Φοίνικας Σύρου επικράτησε με 3-0 σετ του Ολυμπιακού στη Ρόδο, και κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του Super Cup που διεξήχθη έπειτα από 11 χρόνια.

Κάτοχος του Super Cup είναι ο Φοίνικας Σύρου, ο οποίος επικράτησε του Ολυμπιακού με 3-0 σετ (23-25, 25-27, 27-29), στον μεγάλο τελικό που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο της Καλλιθέας στη Ρόδο. Η διοργάνωση επέστρεψε έπειτα από 11 χρόνια, με τους Ερυθρόλευκους να δίνουν τα… σκήπτρα στην ομάδα της Σύρου.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι, με μεγάλο όπλο τους το μπλοκ κατάφεραν να επιβληθούν κοντά στο φιλέ, βάζοντας δύσκολα στην ομάδα του Δημήτρη Καζάζη που δεν είχε λύσεις. Εξαιρετικοί οι Τζούριτς και Μιχάλοβιτς για τους νικητές, όπως και ο Κόστα στο φινάλε, ενώ από τους Πειραιώτες ξεχώρισαν οι Μιγιαΐλοβιτς και Έγκλεσκαλνς.

Θυμηθείτε ΕΔΩ την εξέλιξη της αναμέτρησης*

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση, παίρνοντας ένα προβάδισμα τεσσάρων πόντων. Στη συνέχεια όμως ο Φοίνικας ισορρόπησε και κατάφερε να περάσει μπροστά στα μέσα του σετ. Οι Ερυθρόλευκοι πήραν και πάλι τα ηνία, φτάνοντας στο 23-20, όμως σε εκείνο το σημείο, η ομάδα της Σύρου έτρεξε ένα σερί 5-0, έφτασε στο 23-25 και πέτυχε το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός άρχισε και πάλι καλά το παιχνίδι, όμως ο Φοίνικας δεν έμεινε πίσω κάνοντας το παιχνίδι ντέρμπι. Το μπλοκ της ομάδας της Σύρου δούλευε άψογα, με αποτέλεσμα να περάσει ξανά μπροστά. Για τους Πειραιώτες, ο Μιγιαΐλοβιτς ήταν εξαιρετικός, αλλά πολύ μόνος του. Έτσι ο Φοίνικας έφτασε στο 25-27 για το 2-0 σετ.

Το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι στο τρίτο σετ. Ο Ολυμπιακός είχε ένα ελάχιστο προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος, όμως οι δύο αντίπαλοι πήγαιναν πόντο-πόντο. Στα τέλη του σετ ο Φοίνικας βρήκε ρυθμό με τον Κόστα να παίρνει πάνω του αρκετές φάσεις, ενώ ουσιαστικά για το 27-29 όπου έληξε το τρίτο σετ «ευθύνεται» ο πολύ καλός Δημήτρης Τζούριτς.

Τα σετ: 23-25, 25-27, 27-29

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ