Στον τελικό ο ΠΑΟΚ, «λύγισε» τον Ολυμπιακό στο τάι μπρέικ (3-2)

Στον τελικό ο ΠΑΟΚ, «λύγισε» τον Ολυμπιακό στο τάι μπρέικ (3-2)

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ολυμπιακό με 3-2 σετ και προκρίθηκε στον τελικό του Final 4 του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει τον Φοίνικα Σύρου (1/4, 19:15).

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που κρίθηκε στο τάι μπρέικ, ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Ολυμπιακού με 3-2 σετ και προκρίθηκε στον τελικό του Final 4 του Κυπέλλου.

Οι παίκτες του Δικεφάλου του Βορρά αποδείχθηκαν ψυχραιμότεροι στη ρώσικη ρουλέτα του τάι μπρέικ και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη – πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Final 4, όπου θα αντιμετωπίσουν τον Φοίνικα Σύρου (1/4, 19:15).

Οι Ερυθρόλευκοι παρότι κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 2-2 και μάλιστα με επιβλητικό τρόπο (25-17), δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Οι Ασπρόμαυροι βγήκαν νικητές και αύριο θα αντιμετωπίσουν τον Φοίνικα Σύρου, με στόχο την κατάκτηση του τέταρτου Κυπέλλου στην ιστορία τους.

Ενα ματς ανάμεσα σε δύο ισοδύναμες ομάδες, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Οι Πειραιώτες πλέον αφήνουν πίσω τους το Κύπελλο και στρέφουν το βλέμμα τους στη Volleyleague. Οι πρωταθλητές γυρίζουν σελίδα και επικεντρώνονται στο μεγάλο τους στόχο που είναι η κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου της Volleyleague.

Ξέφυγε και έκανε το 1-0

Στην αρχή του πρώτου σετ οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι – χέρι στο σκορ (4-4), με τον ΠΑΟΚ, όμως, να βρίσκει ρυθμό στο παιχνίδι του και να ξεφεύγει με 8-5. Λίγο αργότερα η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε στο 11-6 και στη συνέχεια στο 20-13, με τους παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη να παίρνουν το πρώτο σετ με 25-19.

Απάντησε ο Ολυμπιακός

Στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να ισοφαρίσει και το απέδειξε από τους πρώτους πόντους. Οι Ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με 8-1 και λίγο αργότερα βρέθηκαν στο 17-11. Ο Δικέφαλος του Βορρά μείωσε σε 20-17, αλλά οι Πειραιώτες δεν πτοήθηκαν. Ο Πέριτς συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και η ομάδα του μεγάλου λιμανιού ισοφάρισε σε 1-1 (25-22).

Ξανά μπροστά ο ΠΑΟΚ

Στο τρίτο σετ ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα, αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε και μείωσε σε 11-10. Οι Ασπρόμαυροι στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των Ερυθρόλευκων και βρέθηκαν στο +5 (20-15), με τους παίκτες του Τζιουλιάνι, όμως, και πάλι να μειώνουν στον πόντο (21-20). Η αντεπίθεση των Πειραιωτών δεν είχε συνέχεια, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να κάνει το 25-22 και το 2-1 στα σετ.

Κυριάρχησε ο Ολυμπιακός και ισοφάρισε

Το τέταρτο σετ ήταν ένα… remake του δεύτερου, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει δυνατά και να προηγείται με 9-3. Στη συνέχεια οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν στο 14-6 και λίγο αργότερα στο 18-10. Το νερό είχε μπει στο αυλάκι, με τον Πέριτς να κάνει το 25-17 και να στέλνει το παιχνίδι στο τάι μπρέικ.

Πιο ψύχραιμοι οι Ασπρόμαυροι

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν την ψυχολογία με το μέρος τους, αλλά οι Ασπρόμαυροι κατάφεραν να γυρίσουν τούμπα το παιχνίδι και να πάρουν τη νίκη. Η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη μπήκε καλύτερα στο τάι μπρέι και προηγήθηκε με 6-3, ενώ λίγο αργότερα βρέθηκε στο 10-5. Οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να ξαναμπούν στο παιχνίδι, με τον ΠΑΟΚ να φτάνει στο 15-10 και να παίρνει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον Φοίνικα.

Τα σετ 3-2: (25-19, 22-25, 25-22, 17-25, 15-10)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ