GP Βουδαπέστης: Η τελευταία ευκαιρία του Λεκλέρ και της Φεράρι

GP Βουδαπέστης: Η τελευταία ευκαιρία του Λεκλέρ και της Φεράρι

Ανάλυση και προγνωστικά για το 13ο Grand Prix της σεζόν!

Το Γκραν Πρι της περασμένης εβδομάδας στη Γαλλία, μπορεί εκ πρώτης όψεως να ξεκαθάρισε το τοπίο για τον τίτλο, στην ουσία όμως άφησε περισσότερες εκκρεμότητες από όσες έλυσε. Για μία ακόμη φορά η Φεράρι έχασε ένα «δικό της» γκραν πρι, αυτή τη φορά όμως, όχι από αστοχία του μονοθέσιου της, αλλά από (ένα ακόμη) παιδαριώδες λάθος του Λεκλέρ που τον έστειλε στις μπαριέρες της πίστας και τον υποχρέωση να εγκαταλείψει τον αγώνα.

Κατά τα άλλα, επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση ότι οι πρόσφατες τροποποιήσεις των κανονισμών για την ελαστικότητα του δαπέδου των μονοθεσίων, θα βοηθήσουν την Μερσέντες να κλείσει το γκαπ της από τις Φεράρι και Ρεντ Μπουλ, ενώ φαίνεται ότι πάμε για μία μάχη μέχρις εσχάτων για την 4η θέση μεταξύ Αλπίν και ΜακΛάρεν.

Αυτό το Σαββατοκύριακο η Formula 1 μεταφέρεται στην Ουγγαρία και στην πίστα Hungaroring για το 13ο Γκραν Πριν της χρονιάς και τελευταίο πριν το αυγουστιάτικο διάλειμμα. Εκεί όπου πέρσι ο Εστεμπάν Οκόν με την Αλπίν έγραψε ιστορία παίρνοντας την πρώτη του νίκη στη Φόρμουλα 1. Τέτοια θαύματα όμως δεν ξαναγίνονται, εξ’ ου και η απόδοση 250,00 της Stoiximan στον Οκόν για να κάνει την «ρεπετισιόν» και φέτος.

Η τελευταία ευκαιρία του Λεκλέρ και της Φεράρι 

Μπορεί η Φεράρι να έπαθε πανωλεθρία την προηγούμενη Κυριακή, αλλά φάνηκε ξεκάθαρα ότι αυτή την εποχή, το μονοθέσιο της είναι ταχύτερο από της Ρεντ Μπουλ. Ο Λεκλέρ πολύ δύσκολα θα έχανε την νίκη αν δεν υπέπιπτε στο λάθος που τον υποχρέωσε να εγκαταλείψει και ο εξαιρετικό Κάρλος Σάινθ, έκανε μια φρενήρη κούρσα και παρότι ξεκίνησε από την 19η θέση, κατάφερε να τερματίσει 5ος, κάνοντας και τους τρεις ταχύτερους γύρους

Λέγαμε την περασμένη εβδομάδα, ότι η Φεράρι φέτος διαφαινόταν ότι θα αφήσει τους Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ, χωρίς προτεραιότητα, να μάχονται επί ίσοις όροις στην πίστα και ας κερδίσει ο καλύτερος. Κάτι τέτοιο δεν ίσχυσε τελικά στη Γαλλία, αλλά τώρα πλέον που η ψαλίδα με τον Φερστάπεν έχει ανοίξει στους 63 πόντους (και η διαφορά με τον Σάινθ έχει μειωθεί στους 26), δεν αποκλείεται όντως να δούμε τον Σάινθ να διεκδικεί στα ίσια Pole Position και πρωτιά. 

Σε κάθε περίπτωση και με δεδομένο το ψυχολογικό χάντικαπ του Λεκλέρ (όπως διαγράφηκε ανάγλυφα από τις δηλώσεις και τη γλώσσα του σώματος του την περασμένη Κυριακή), παραμένουν εξαιρετικά ελκυστικές οι αποδόσεις του Κάρλος Σάινθ, τόσο να κερδίσει το Γκραν Πρι της Ουγγαρίας σε απόδοση 6,30 όσο και το 9,00 της Stoiximan για να κάνει ξανά τον ταχύτερο γύρο!

GP Βουδαπέστης με αμέτρητα ειδικά στη Stoiximan!

Μερσέντες: Μάζευε και ας είναι ρώγες

Το μονοθέσιο της Μερσέντες βελτιώνεται αγώνα με τον αγώνα, αλλά ακόμη απέχει παρασάγγας από το ασυναγώνιστο δίπολο Φεράρι – Ρεντ Μπουλ. Αυτό όμως που ξέρει πολύ καλά να κάνει σύσσωμη η ομάδα (με πρωταγωνιστές τους εξαιρετικούς Χάμιλτον και Ράσελ) είναι να μεγιστοποιεί το potential της και να εκμεταλλεύεται και το παραμικρό λάθος των δύο πρωτοπόρων. Έτσι την περασμένη Κυριακή, Χάμιλτον και Ράσελ πάτησαν αμφότεροι βάθρο και η διαφορά της Μερσεντές από την Φεράρι στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών, ψαλιδίστηκε στους 44 πόντους. 

Αυτή την Κυριακή πάντως, τα πράγματα αναμένονται πιο δύσκολα. Τα διαδοχικά γκραν πρι, ευνοούν πάντα τις πιο «εξελιγμένες» ομάδες και παρότι ο Λιουις Χάμιλτον δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση και έχει καταφέρει να βρεθεί τέσσερεις σερί φορές στο βάθρο, αυτή τη φορά πιστεύουμε ότι δεν θα τα καταφέρει και ο βασικός λόγος, ακούει στο όνομα Σέρχιο Πέρες.

Tequila Sunrise

Το περασμένο Σ/Κ. ο Μεξικανός Σέρχιο Πέρες, δεν κατάφερε ποτέ να μπει στη μάχη, ούτε των προκριματικών, ούτε του αγώνα. Στην εκκίνηση τον προσπέρασε εύκολα ο Χάμιλτον, ενώ στη συνέχεια δεν κατάφερε να αμυνθεί ούτε εναντίον του Σάινθ, ούτε κόντρα στον Ράσελ, μένοντας τελικά εκτός βάθρου.

 Όλοι θεωρούν τον Σέρχιο Πέρες ντεφορμέ και ενδεικτικό είναι το καυστικό σχόλιο του Χέλμουτ Μάρκο, συμβούλου της Red Bull, που με αφορμή την προσπέραση που δέχτηκε από τον Ράσελ τρεις γύρους πριν το τέλος του Γκραν Πρι της Γαλλίας είπε: «Ο Τσέκο κοιμόταν στην επανεκκίνηση, μάλλον το ξενύχτησε με τεκίλα χθες». Θεωρούμε τον Πέρες εξόχως προικισμένο οδηγό και τέτοιες δηλώσεις που θίγουν βάναυσα τον εγωϊσμό, σαν εξαιρετικό «καύσιμο» για την επιστροφή του Πέρες στις καλές εμφανίσεις και πιθανότατα στο βάθρο…

Το αντίο του Σεμπάστιαν Φέτελ

Ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής και μέχρι το 2020 εμβληματικός οδηγός της Φεράρι, Σεμπάστιαν Φέτελ, δεν τα πήγαινε καλά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – δεν είχε καν λογαριασμό Instagram. Οι καιροί όμως αλλάζουν και στα μέσα της εβδομάδας ο Φέτελ έφτιαξε το πρώτο του «account». Όχι γιατί υπέπεσε και αυτός στη γοητεία του μέσου, αλλά για να ανακοινώσει «επίσημα» ότι στο τέλος της φετινής χρονιάς, θα αποσυρθεί από τα σιρκουί της Φόρμουλα 1!

Ο Φέτελ μεταπήδησε στην Άστον Μάρτιν με την ελπίδα ότι τα εκατομμύρια που επένδυσε αφειδώς ο νέος, παθιασμένος Καναδός ιδιοκτήτης Στρολ, θα του έδιναν την δυνατότητα να επιστρέψει στο προσκήνιο με ένα άκρως ανταγωνιστικό αυτοκίνητο. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη και βολοδέρνει στην 14η θέση της βαθμολογίας, έχοντας συγκεντρώσει μόλις 15 βαθμούς. Επειδή όμως κάτι τέτοια ορόσημα συγκινησιακής φόρτισης, συχνά δίνουν το έναυσμα να ξεπεράσεις τον εαυτό σου (και τις αδυναμίες του μονοθεσίου σου), θα ποντάρουμε στο να τερματίσει μέσα στους βαθμούς, στο εξαιρετικό 2,80 της Stoiximan.

Επιλογές Φόρμουλα 1 – Grand Prix Ουγγαρίας

Νικητής αγώνα – Κάρλος Σάινθ (6,30)

Ταχύτερος Γύρος – Κάρλος Σάινθ (9,00)

Να ανέβει στο βάθρο – Σέρχιο Πέρες (2,65) 

Να τερματίσει στους βαθμούς – Σεμπάστιαν Φέτελ (2,80)

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ