Game 3 με Jokic & Murray στο 4.20

Game 3 με Jokic & Murray στο 4.20

Η σειρά των τελικών του ΝΒΑ μεταφέρεται τα ξημερώματα (03:30) στο Μαϊάμι. Ανάλυση και προγνωστικά για το 3ο παιχνίδι!

Τρίτος τελικός, Μαϊάμι. Θα πιάσουν τα «μαγικά» του Γιόκιτς και της παρέας του απέναντι  στους σκληροτράχηλους «πειρατές» του Σποέλστρα, οι οποίοι έκαναν το break στη δεύτερη αναμέτρηση φέρνοντας τη σειρά στο 1-1; Ιδού το ερώτημα.

Οι Χιτ έκαναν για μια ακόμα φορά την υπέρβαση επιστρέφοντας από μια δύσκολη κατάσταση, όταν στη δεύτερη περίοδο το ματς έμοιαζε να ξεφεύγει με τους Νάγκετς να ρολάρουν και να χτίζουν σημαντική διαφορά. Το παιχνίδι του ελεγχόμενου ρυθμού που παγιώθηκε πλήρως από ένα σημείο και μετά αλλά και η περιφερειακή ευστοχία (48.6% σε 35 σουτ τριών πόντων) των παιχτών του Μαϊάμι, έκαναν εν τέλει τη διαφορά.

NBA FINALS σε LIVE Streaming* στη Stoiximan

Το Ντένβερ είναι αναμφίβολα η ομάδα με το μεγαλύτερο  ποιοτικό βάθος στο ματσάρισμα. Όμως το Μαϊάμι έδειξε ότι δύσκολα θα χάσει το πάνω χέρι στο κομμάτι της πνευματικής διαχείρισης. Είναι ξεκάθαρο ότι όχι έχουμε απλά σειρά αλλά αυτή θα είναι άκρως ενδιαφέρουσα επίσης. Και ο τρίτος τελικός αναμένεται να παράγει μπασκετικά “διαμάντια”.

Το ευεργετικό μάθημα του δεύτερου τελικού

Ως τέτοιο μπορεί να λειτουργήσει η ήττα για το Ντένβερ. Οι Νάγκετς πηγαίνουν πλέον στη Φλόριντα λίγο πιο σοφοί, χωρίς τον αποπροσανατολισμό του εύκολου 2-0 που ασυνείδητα μπορεί να επιδράσει αρνητικά στην πολεμική τους φύση (όχι ότι δεν θα ήθελαν βέβαια αυτό το πλεονέκτημα). Ξέρουν ότι απέναντι τους έχουν έναν πολύ δυνατό και αποφασισμένο αντίπαλο αλλά και την ποιότητα για να κάνουν το διπλό.

Η ομάδα του Κολοράντο βρέθηκε στο δεύτερο ματς να παίζει σαν υπνωτισμένη ένα παιχνίδι στο αγωνιστικό «γήπεδο» του αντιπάλου. Παρότι στο τέλος έφτασε ένα σουτ από την ισοφάριση, η αίσθηση ότι είχε αποτύχει στη συγκεκριμένη βραδιά ήταν διάχυτη, από πολύ νωρίτερα. Και όμως, όλα όσα έγιναν στον τελευταίο τελικό μπορούν να λειτουργήσουν προς όφελος του Ντένβερ, αρκεί οι ίδιοι οι Νάγκετς να διαβάσουν σωστά τις κάρτες που πέταξαν στο τραπέζι οι Χιτ.

O Mάικ Μαλόουν θα χρειαστεί έξτρα λύσεις στο επιθετικό κομμάτι και καλή περιφερειακή άμυνα. Αυτοί θα είναι οι δύο πυλώνες στη χάραξη του τακτικού του πλάνου. Ο Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ μπορεί και πρέπει να παίξει καλύτερα, τώρα που η ομάδα του χρειάζεται σε απελπιστικό βαθμό αυτήν την πολύτιμη «τρίτη επιλογή» στην επίθεση. Έχει τα προσόντα αλλά και το ταλέντο να δημιουργήσει το δικό του σουτ, αποσυμπιέζοντας ελαφρά τον Γιόκιτς. Οι πρωταθλητές της Δύσης επίσης θα προσπαθήσουν να χαμηλώσουν τα ποσοστά των γηπεδούχων στην περιφερειακή εκτέλεση. Οι Χιτ έφτασαν μέχρι εδώ με αυτό το όπλο αλλά είναι ξεκάθαρο πως δύσκολα θα μπορέσουν να ανταγωνιστούν αυτήν την ομάδα του Ντένβερ, χωρίς την «καλή νεράιδα» του τριπόντου.

Bet Builder με Michael Porter Jr. Πόντοι 13+ και Bam Adebayo Ριμπάουντ 9+ σε απόδοση 2.38 στη Stoiximan

Παίκτης-κλειδί για τους Νάγκετς στη Φλόριντα θα είναι ο Τζαμάλ Μάρεϊ. Ήταν άστοχος στη δεύτερη αναμέτρηση αν και κουβάλησε μεγάλο δημιουργικό βάρος στις πλάτες του, προσπαθώντας να παράγει ευκαιρίες για τους υπόλοιπους. Όπως έχουμε σημειώσει είναι ιδιαίτερη περίπτωση αθλητή που μπορεί να σκοράρει κατά κύματα και να συνεπάρει τους συμπαίχτες του. Όταν ζεσταθεί, δεν βλέπει άμυνες. Το Ντένβερ χρειάζεται αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό για να πάρει τουλάχιστον μια νίκη στη Φλόριντα, γυρνώντας στο Κολοράντο με το πλεονέκτημα έδρας στα χέρια. Η προσαρμογή του Σποέλστρα που ξεκίνησε τον Λοβ στην πεντάδα απέναντι στον Άαρον Γκόρντον, άφησε τον Μπάτλερ για αρκετά λεπτά στο μαρκάρισμα του Μάρεϊ και αυτό βοήθησε πολύ το Μαϊάμι. Ο γκαρντ των Νάγκετς οφείλει να βρει τρόπο (μέσω της εκτελεστικής ή της δημιουργικής οδού) ώστε να είναι αποτελεσματικός, εάν οι φιλοξενούμενοι θέλουν να ελπίζουν σε κάτι καλό.

Nikola Jokic + Jamal Murray : 63+ Πόντοι στο 4.20 από 3.10 σε Super Ενισχυμένες Αποδόσεις

Το υψηλό εμπόδιο «Σποέλστρα» για τους Νάγκετς

Το δεύτερο ματς αποτελούσε μια σχεδόν οριακή κατάσταση για τους Χιτ, αναφορικά με το μέλλον τους στους τελικούς του ΝΒΑ. Αυτό το ψυχολογικό πλαίσιο έστρωσε το χαλί για να εμφανιστεί στη μεγάλη σκηνή και πάλι, το πραγματικά μεγάλο όπλο αυτής της ομάδας. Πρόκειται για τον άνθρωπο στην άκρη του πάγκου.

Στη λίγκα των παιχτών και των μεγάλων σταρ, ο Έρικ Σποέλστρα εκφράζει την αντισυμβατικότητα της ίδιας της πρότασης των Μαϊάμι Χιτ. Στην πραγματικότητα πρόκειται για έκπληξη το ότι ένας προπονητής στο σημερινό ΝΒΑ (όχι στο NCAA ή στην Ευρώπη όπου η δύναμη της επίδρασης των κόουτς στο παιχνίδι είναι εξ ορισμού μεγάλη) μπορεί και αλλάζει σε τέτοιο βαθμό της ισορροπίες στο παρκέ και δη σε αυτό το επίπεδο.

Όμως ο Έρικ Σποέλστρα μπορεί να το κάνει, γιατί απλά είναι ο καλύτερος προπονητής στη λίγκα. Του το επιτρέπει η κλάση του, η αυτοπεποίθηση που του δίνει η διαδρομή του και η παρουσία της πατρικής φιγούρας του Πατ  Ράιλι στο πλευρό του. Του το επιτρέπει επίσης η ίδια του η ομάδα, ο αγωνιστικός της χαρακτήρας και ο ρόλος του σαν προσωπικότητα εντός αυτού του σκληροτράχηλου, γεμάτου overachievers, γκρουπ επαγγελματιών.

Μπορεί ο ίδιος να εκνευρίστηκε στη συνέντευξη τύπου, ακυρώνοντας το ερώτημα για την κατεύθυνση της άμυνας του στον Γιόκιτς  «ώστε αυτός να έχει πρωτίστως ρόλο σκόρερ και όχι δημιουργού», όμως αυτό είναι μια πραγματικότητα είτε θέλει να το παραδεχθεί ο ίδιος, είτε όχι (για τους δικούς του λόγους). Προφανώς αυτού του είδους οι σούπερ-σταρ μπορούν να κάνουν τα πάντα, λειτουργώντας είτε ως σκόρερ είτε ως δημιουργοί όμως η ροπή του «Τζόκερ» στο να πηγαίνει περισσότερο (και σε πρώτο χρόνο) στο καλάθι  επέδρασε στο παιχνίδι των συμπαιχτών του οι οποίοι δεν μπόρεσαν να αναμειχθούν βαθιά στην επίθεση των Νάγκετς.

Ο Σποέλστρα αποδεικνύεται ως το πιο υψηλό εμπόδιο στον δρόμο των Νάγκετς για τον τίτλο. Στο δεύτερο ματς κατάφερε να χαμηλώσει το τέμπο βάζοντας φρένο στην transition επίθεση των Νάγκετς, κατάσταση που «γέννησε» πολλά ευεργετήματα για την ομάδα της Φλόριντα (λιγότερες κατοχές συνεπάγονται και λιγότερες –αλλά παράλληλα και όχι τόσο καλές- ευκαιρίες για τους σκόρερ του Μαλόουν). Η άμυνα ζώνης των Χιτ στην τελική ευθεία, όπου κάθε απόφαση έχει διπλή σημασία, τοποθέτησε τους γηπεδούχους σε κατάσταση δισταγμού και αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα στην επικράτηση των Χιτ. Αυτές είναι πρακτικές που δεν συνηθίζονται σε αυτό το επίπεδο. Και δείχνουν το μεγαλείο του 52χρονου προπονητή. Απλά, λιτά, ξεκάθαρα. Ο Έρικ Σποέλστρα είναι η κλασσική περίπτωση «στρατηγού» που μπορεί να κερδίζει τα «καλάσνικοφ» με σφεντόνες.

Εν κατακλείδι, αναμένεται πολύ μεγάλη μάχη για το επάνω χέρι στη σειρά, σε ένα ματς που πιθανόν θα κριθεί στις τελευταίες ή ακόμα και στην τελευταία κατοχή. Οι Χιτ -που ίσως δουν τον Τάιλερ Χίρο να παίρνει μερικά λεπτά- θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ, αφήνοντας έξω από την παραγωγική εξίσωση το supporting cast των Νάγκετς ενώ το Ντένβερ με τη σειρά του θα στοχεύσει στο να κρατήσει χαμηλά τα ποσοστά των Χιτ πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, αλλάζοντας το πλαίσιο χώρων στην επίθεση των γηπεδούχων. Όλα ανοιχτά.

Bet Builder με Χάντικαπ Μαϊάμι Χιτ  +3.5  και Πόντοι Under 223.5 σε απόδοση 2.48 στη Stoiximan

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ