Αρχίζει το… ράβε ξήλωνε στους Μπακς

Αρχίζει το… ράβε ξήλωνε στους Μπακς

Μετά την πρόσληψη του Άντριαν Γκρίφιν για προπονητή, αρχίζει ο σχεδιασμός του ρόστερ των Μπακς ενόψει της επόμενης σεζόν.

Ο Άντριαν Γκρίφιν είναι και επίσημα ο νέος προπονητής των Μπακς, ο οποίος δήλωσε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του, πως συνάντησε έναν Αντετοκούνμπο πεινασμένο για να κατακτήσει ένα ακόμα πρωτάθλημα.

Για να το καταφέρει αυτό όμως θα πρέπει να πλαισιωθεί με το κατάλληλο ρόστερ. Ένα ρόστερ που την τρέχουσα σεζόν ήταν από τα γηραιότερα στη Λίγκα και σίγουρα μετά τον αποκλεισμό από τον πρώτο κιόλας γύρω των playoffs του ΝΒΑ από τους φουριόζους Χιτ.

Διαβάστε επίσης: Ποιος είναι ο… πρώην που βρίσκεται στη λίστα του Ολυμπιακού – Η αποκάλυψη στο εξωτερικό (vids)

Αρκετά ονόματα θα συμπεριληφθούν σε αυτό το «φύγε εσύ, έλα εσύ», με αυτά των Μπρουκ Λόπες και Κρίς Μίντλετον να είναι στην επικαιρότητα αυτό το διάστημα, αμφότεροι για διαφορετικούς λόγους.

Ο Αμερικανός σέντερ αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τους Μπακς. Στα 35 του χρόνια, μπορεί να έρχεται από την καλύτερη σεζόν της 5ετούς θητείας του στο Μιλγουόκι (15.9 πόντοι, 6.7 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ και 2.5 κοψίματα).

Βρίσκεται πλέον εκτός συμβολαίου και τα 13 εκατ. δολάρια που είχε σαν ετήσιες απολαβές θα χρησιμοποιηθούν για να ελαφρύνει το wage budget της ομάδας για επικείμενες μεταγραφές ή ανανεώσεις, κατάσταση στην οποία βρίσκονται επίσης και οι Κράουντερ (10.2 εκατ. δολάρια/χρόνο), Ινγκλς (6.5 εκατ. δολάρια/χρόνο)και Μάθιους (2.9 εκατ. δολάρια/χρόνο).

Και μιλώντας για ανανεώσεις, ερχόμαστε στο άλλο πρόσωπο της επικαιρότητας, τον Κρις Μίντλετον. Ο 32χρονος φόργουορντ, όπως αναφέρει αμερικάνικο δημοσίευμα, έχει το δικαίωμα να κάνει opt in σε μονοετή επέκταση συμβολαίου με την αμοιβή του να υπολογίζεται στα 40.3 εκατ. δολάρια, ωστόσο το πιθανότερο σενάριο είναι να μείνει ελεύθερος για να διαπραγματευτεί με τους Μπακς υπό νέα βάση για περισσότερα χρόνια και καλύτερες ίσως αμοιβές.

Ωστόσο υπάρχουν ορισμένες αμφιβολίες για το αν πρέπει να προσφερθεί ένα πολυετές και ακριβό συμβόλαιο στον Μίντλετον. Μπορεί να είχε αποφασιστική συνεισφορά στο πρωτάθλημα του 2021, αλλά έχει βγάλει δύο αρκετά σοβαρούς τραυματισμούς που στοιχίζουν και σωματικά στον ίδιο αλλά και στην ομάδα του που αναγκάζεται να αγωνίζεται σε πολλά από τα ματς χωρίς τις υπηρεσίες του.

Φέτος λόγω τραυματισμού αγωνίστηκε μόλις 33 ματς στην regular season (15.1 πόντοι, 4.9 ριμπάουντ, 4.9 ασίστ), όντας από την άλλη πολύ παραγωγικός στα ματς κόντρα στους Χιτ, καταγράφοντας τα καλύτερα νούμερα στην καριέρα του σε παιχνίδια playoffs (23.8 πόντοι, 6.4 ριμπάουντ, 6.2 ασίστ), χωρίς αντίκρισμα όμως για την ομάδα του.

Photo credits: basketballforever.com

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ