Αποκλειστικό : «Η ντόπα πήγαινε σύννεφο στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Αποκλειστικό : «Η ντόπα πήγαινε σύννεφο στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες»

To10.gr βρήκε και παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα τα απομνημονεύματα του… Κόροιβου του Ηλείου, ενός εκ των πρώτων Ολυμπιονικών της αρχαιότητας, ο οποίος κάνει λόγο για… σκληρό ντόπινγκ!

Επειδή η σύγχρονη δημοσιογραφία και δη η ελληνική έχει πάει σε… άλλα επίπεδα, κατάφερα να πείσω το αφεντικό – δηλαδή τον υπογράφοντα – να επενδύσει στο ερευνητικό τμήμα της ιστοσελίδας προκειμένου να βρεθούμε κι εμείς σε ισχυρή θέση σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Να γίνουμε ξέρω ‘γώ το ιστολόγιο που γκρέμισε τον Ολυμπισμό ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.

Έτσι την ημέρα που οι σύγχρονοι κολοσσοί της ενημέρωσης παρουσιάζουν συνέντευξη με τον «πιο πολυσυζητημένο παίκτη που αγωνίστηκε την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα», τίτλος που από μόνος του θα αποτελούσε κουίζ για δυνατούς λύτες μιας και δεν πρόκειται ούτε για τον Τζιμπρίλ Σισέ ξέρω ‘γω, ούτε για τον Ριβάλντο, ούτε για τον Εσιέν, ούτε για τον Πάμπλο Γκαρσία, ούτε για τον Σαβιόλα, ούτε για τον Τζιλμπέρτο Σίλβα, αλλά για τον Βάλνερ (ήμαρτον Θεούλη μου!).

Τo10.gr πιεζόμενο από αυτόν τον άκρατο ανταγωνισμό αναγκάζεται να προχωρήσει ακόμη περισσότερο!

Όπως θα λέγαμε και σε μια εορταστική παρτίδα πόκας «τα βλέπουμε και σας πάμε ακόμη πιο πίσω». Για την ακρίβεια καμιά – δυο – τρεις χιλιάδες χρόνια πιο πίσω, καθώς «βρήκαμε, ξεθάψαμε και σας παρουσιάζουμε σε αποκλειστικότητα τα απομνημονεύματα του Κόροιβου του Ηλείου»! Γουάου.

Τι… γράφει ο Κόροιβος; Ότι εντάξει, αυτός ως μάγειρας που ήταν και επαγγελματίας στις θυσίες ιερών σφαγείων, φρόντιζε να ταΐζει «χαλασμένα» κρέατα τους συναθλητές του κι έτσι στέφθηκε Ολυμπιονίκης στους πρώτους αγώνες ταχύτητας ενός σταδίου της αρχαιότητας το 776 π.Χ.. Αγώνας που ήταν και ο μοναδικός στην κατηγορία του στίβου στις πρώτους  Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Κόροιβος αποκάλυψε ότι ουσιαστικά είχε «στήσει» τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες για να λάβει ο ίδιος τον κότινο ελιάς και την ύψιστη τιμή για την εποχή να αποκαλείται Ολυμπιονίκης… Αλήθεια (εχμ, γκούχου γκούχου)!

Εντάξει, καλή η πλάκα, ωστόσο για να επιστρέψουμε στην «αυθεντική» συνέντευξη του πιο πολυσυζητημένου παίκτη της τελευταίας δεκαετίας στην Ελλάδα (ρε, σίγουρα δεν είναι ο Ντίνο Σέρεμετ της Δόξας Δράμας της περιόδου 2011-12;) να σημειώσουμε μια απλή λεπτομέρεια: Το… λιθαράκι της σε εκείνη την ιστορία είχε βάλει η ΕΠΟ, της οποίας πρόεδρος ήταν ο (τρις κακουργηματικά κατηγορούμενος σήμερα) Βασίλης Γκαγκάτση.

Ο πατέρας του εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Μάκη Γκαγκάτση και εκτελεστικός διευθυντής της Σούπερ Λίγκας – αν τυχόν διαφεύγει στα σαΐνια της δημοσιογραφίας.

Καταλαβαίνουμε ότι το όνομα κάνει «τζιζ» στο συγκεκριμένο σάιτ του σανού, το οποίο μολονότι παρακολουθεί διεξοδικά τις δικαστικές υποθέσεις που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, για κάποιον μυστήριο (;) λόγο δεν έχει κάνει ούτε μία αναφορά στις υποθέσεις που αφορούν είτε τον Βασίλη Γκαγκάτση, αλλά ούτε και στις υποθέσεις που αφορούν τα στελέχη της «νέας» ΕΠΟ.

Αν δε γνωρίζαμε ότι πρόκειται για πραγματικά αδιάφθορους αητούς της δημοσιογραφίας, θα πιστεύαμε ότι εδώ παίζονται περίεργα παιχνίδια…

Α, και που λέτε ο Κόροιβος ο Ηλείος έγραψε κι άλλα περίεργα στα απομνημονεύματά του. Κάντε λίγο υπομονή και θα επανέλθουμε και με δαύτον!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ