Λαύριο : Διάσπαρτες εστίες φωτιάς – Ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων

Λαύριο : Διάσπαρτες εστίες φωτιάς – Ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων

Εκκενώθηκαν οικισμοί και παιδική κατασκήνωση

Χωρίς ενεργό μέτωπο, αλλά με πολλές διάσπαρτες εστίες, είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά στην περιοχή Πούντα – Ζέζα του Λαυρίου.

Υπενθυμίζεται, ότι για προληπτικούς λόγους, η Πυροσβεστική εισηγήθηκε την απομάκρυνση παιδιών από κατασκήνωση, καθώς και κατοίκων από τέσσερις περιοχές και ειδικότερα της Αγριλέζας, της Καμάριζας, του Αγίου Γερασίμου και του Σουνίου.

Στην περιοχή βρίσκεται ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και Ομάδα Απόκρισης της Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα, ενισχύθηκαν και άλλο οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή Πούντα – Ζέζα, όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά το μεσημέρι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση, αυτή την ώρα επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 28 οχήματα, ειδικό μηχανοκίνητο, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συντρέχουν δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Σημειώνεται ακόμη, ότι η Αστυνομία, λόγω της πυρκαγιάς, προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του Λαυρίου.

 

Η πυρκαγιά  εκδηλώθηκε πιθανόν από βολές, σε έκταση των εγκαταστάσεων της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων (νυν Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) ΕΒΟ, στο Λαύριο, κατακαίοντας χαμηλή βλάστηση και σκουπίδια.

Για προληπτικούς λόγους, όπως μας ενημερώνει ο δήμαρχος Λαυρεωτικής εκκενώθηκαν άμεσα οι οικισμοί Αγριλέζα και Αγ. Γεράσιμος, Καμάριζα και Σουνίου όπως και η παιδική κατασκήνωση «Ακρογιάλι» αλλά και ένας άτυπος καταυλισμός μεταναστών και προσφύγων που λειτουργεί σε παρακείμενη έκταση του υπουργείου Ανάπτυξης. Ωστόσο «όλοι είμαστε σε επιφυλακή και εγρήγορση για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πυρκαγιάς» σημειώνει ο κ Λουκάς.

Εκτροπή κυκλοφορίας

Η αστυνομία έχει ήδη προχωρήσει σε εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Συγκεκριμένα, επί της Λ. Αθηνών-Σουνίου από το ύψος του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου προς την πόλη του Λαυρίου,

• Επί της Λ Σουνίου από το ύψος της εταιρείας «ΟΛΥΜΠΙΚ ΜΑΡΙΝ» στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Σούνιο,

• Επί της Λ. Σουνίου από το ύψος της οδού Αγίου Γερασίμου προς τον οικισμό Αγίου Γερασίμου,

• Επί της οδού Αγίας Παρασκευής από το ύψος της Λ. Σουνίου(Ταβέρνα Συρτάκι)• Επί της Λ. Σουνίου χ/θ 71 αναστροφή οχημάτων προς Πάλαια Φώκια,

• Επί της Λ. Αθηνών- Σουνίου από το ύψος της Λ. Λεγρενών αναστροφή των οχημάτων προς Παλαιά Φώκια,

• Επί της Εισόδου Οικισμού Αγίου Κωνσταντίνου (Καμάριζης και Χάος)

Επί της Λ. Καμαρίζης από το ύψος Μεγάλα Πεύκα(Οικισμός Αγίου Κωσταντίνου).

• Επί της Εισόδου Οικισμού Αγίου Κωνσταντίνου(Λ. Καμαρίζης) στο ύψος της Εκκλησίας Αγίας Ειρήνης(περιοχή Συντερίνα).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ