Lockdown : Γόρδιος δεσμός για την κυβέρνηση η έξοδος από την καραντίνα – Ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα

Lockdown : Γόρδιος δεσμός για την κυβέρνηση η έξοδος από την καραντίνα – Ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα

Γόρδιος δεσμός αποδεικνύεται τελικά για την κυβέρνηση η άρση του lockdown, το οποίο πλέον είναι δεδομένο ότι θα παραταθεί και μετά τις 30 Νοεμβρίου, όπως είχε ανακοινώσει αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Γόρδιος δεσμός αποδεικνύεται τελικά για την κυβέρνηση η άρση του lockdown, το οποίο πλέον είναι δεδομένο ότι θα παραταθεί και μετά τις 30 Νοεμβρίου, όπως είχε ανακοινώσει αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σαφέστερη εικόνα για τον δρόμο της εξόδου από την καραντίνα αναμένεται να έχουμε την επόμενη εβδομάδα, όταν και η κυβέρνηση προβεί σε ανακοινώσεις.

Το σχέδιο που επικρατεί μέχρι στιγμής είναι η επιστροφή στην καθημερινότητα να γίνει αργά με σταδιακά βήματα, ξεκινώντας από τα σχολεία και συνεχίζοντας με το λιανεμπόριο, με την εστίαση να ανοίγει τελευταία λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Με τα κρούσματα να παρουσιάζουν μια μικρή μείωση, έχουν ήδη αρχίσει να πέφτουν στο τραπέζι του Μαξίμου οι πρώτες ημερομηνίες για το «άνοιγμα» της χώρας.

Η αρχή θα γίνει με τα σχολεία

Όλα δείχνουν πως η αρχή θα γίνει με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, κατά πάσα πιθανότητα στις 7 Δεκεμβρίου, για να ακολουθήσουν σταδιακά τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Άλλωστε, όπως έχουν εξηγήσει τόσο από το επιστημονικό, όσο και από το κυβερνητικό επιτελείο έχουν ξεκαθαρίσει ότι τα σχολεία, δεν αποτελούν εστίες διασποράς του κοροναϊού.

Ο λόγος που έκλεισαν, πρώτα τα γυμνάσια και τα λύκεια και λίγες εβδομάδες αργότερα τα δημοτικά, ήταν με σκοπό να περιοριστεί η κινητικότητα των ενηλίκων.

Πάντως, σύμφωνα με πηγές της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, ακόμα και η 7η Δεκεμβρίου φαντάζει… δύσκολη, αφού η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μας μπορεί μεν να παρουσιάζει βελτίωση, ωστόσο δεν είναι η ζητούμενη.

Σε κάθε περίπτωση, από την κυβέρνηση περιμένουν τα επιδημιολογικά στοιχεία των επόμενων δύο ημερών και τη σχετική εισήγηση των ειδικών προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο σχεδιασμός της. 

Συνέχεια με το λιανεμπόριο

Η συνέχεια αναμένεται να γίνει με το λιανεμπόριο, με τα καταστήματα να ανοίγουν πιθανώς στις 14 Δεκεμβρίου, προκειμένου να προλάβουν να λειτουργήσουν εν όψει των Χριστουγέννων.

Πρόκειται για μια κίνηση που αποσκοπεί στο να περιοριστεί η «χασούρα» των επιχειρηματιών την περίοδο των Χριστουγέννων. 

Το «στοίχημα» της εστίασης

Τέλος και πιο… απομακρυσμένο μοιάζει το άνοιγμα της εστίασης.

Από την κυβέρνηση υπογραμμίζουν ότι… μέχρι νεοτέρας εστίαση εννοούμε μόνο τα εστιατόρια και τα καφέ και αυτά με συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας.

Τα μπαρ και τα κλαμπ, στα οποία παρατηρήθηκε μεγάλος συνωστισμός, ο οποίος συνέβαλε σε μεγάλο βαθμός στην έκρηξη του δεύτερου κύματος, θα παραμείνουν κλειστά.

Τα υπόλοιπα αναμένεται να ανοίξουν λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Πιθανότερη ημερομηνία φαντάζει η 21η Δεκεμβρίου.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία προκρίνεται αφού από την κυβέρνηση δεν θέλουν να ανοίξουν την εστίαση Σαββατοκύριακο, όπου αναμένεται να παρατηρηθεί πολύ μεγάλη κίνηση πολιτών.

Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις

Το δρόμο… της εξόδου από το lockdown θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την επόμενη εβδομάδα.

Αυτό είπε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με τους Διοικητές των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπου αναφερόμενος στα μέτρα που έχουν ληφθεί κατά της πανδημίας, σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα προβεί σε ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα, έχοντας στη διάθεσή της μεγαλύτερο όγκο επιδημιολογικών δεδομένων.

«Οι σχεδιασμοί μας από εδώ και στο εξής δεν θα αναφέρονται τόσο σε ημερομηνίες όσο σε συγκεκριμένα δεδομένα, τα οποία θα κρίνουν τα επόμενα βήματά μας», επισήμανε, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πλέον οι «πρώτες ενδείξεις για μία μείωση του αριθμού των κρουσμάτων».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ