Γυναικοκτονίες στην Ελλάδα – Η Καρολάιν, η Γαρυφαλλιά και η 31χρονη πέθαναν από τα χέρια των συντρόφων τους

Γυναικοκτονίες στην Ελλάδα – Η Καρολάιν, η Γαρυφαλλιά και η 31χρονη πέθαναν από τα χέρια των συντρόφων τους

Δραματικές στιγμές, ημέρες ανείπωτης θλίψης για τρεις γυναίκες, που έχασαν τη ζωή τους από τους ανθρώπους που μέχρι την ώρα τους εγκλήματος ήταν ή τουλάχιστον δήλωναν συνοδοιπόροι τους στη ζωή...

Τρεις γυναικοκτονίες που συγκλόνισαν την Ελλάδα μέσα σε τρεις μήνες. Η Καρολάιν, η Γαρυφαλλιά και μία 31χρονη βρήκαν φρικτό θάνατο από τα χέρια των συντρόφων τους.

Υποθέσεις που αποδεικνύουν πως η έμφυλη βία παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και το οποίο πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί. Για να μην υπάρξει καμία άλλη Καρολάιν, καμία άλλη Γαρυφαλλιά και καμία άλλη γυναίκα που αφήνει την τελευταία της πνοή στα χέρια ενός άνδρα, ο οποίος… ζήλευε.

Δραματικές στιγμές, ημέρες ανείπωτης θλίψης για τρεις γυναίκες, που έχασαν τη ζωή τους από τους ανθρώπους που μέχρι την ώρα τους εγκλήματος ήταν ή τουλάχιστον δήλωναν συνοδοιπόροι τους στη ζωή…

Η δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά

Το ημερολόγιο έδειχνε 11 Μαΐου του 2021 όταν η 20χρονη Καρολάιν άφηνε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά. Η Ελλάδα συγκλονισμένη παρακολουθεί την αναζήτηση των «δραστών που μπήκαν στη μεζονέτα να κλέψουν το ζευγάρι και σκότωσαν την 20χρονη».

Μετά από 37 ημέρες το πανελλήνιο θα παγώσει ξανά στο άκουσμα ότι δράστης ήταν τελικά ο σύζυγός της Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έβγαινε στα κανάλια και δήλωνε… πίστη στην αστυνομία ώστε να βρει τους δράστες που υποστήριζε ότι εισέβαλαν στο σπίτι του.

Ο 31χρονος πιλότος, που πλέον βρίσκεται στη φυλακή, όταν ομολόγησε πως σκότωσε την 20χρονη προσπάθησε να κατηγορήσει το θύμα, κάνοντας λόγο για καβγάδες που είχαν το τελευταίο διάστημα, ενώ εστίασε σε κρυμμένα μυστικά της σχέσης τους που απέδειξαν ότι δεν ήταν τόσο ονειρική όσο έδειχναν οι φωτογραφίες που ανέβαζαν συνεχώς στα social media.

Όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς για ποιο λόγο προέβη τη δολοφονία, ο συζυγοκτόνος κατηγόρησε εκ νέου την Καρολάιν, ενώ έβαλε μπροστά τη μικρή Λυδία, λέγοντας πως του είχε πει ότι θα πάρει το παιδί τους και θα τον εγκαταλείψει. 

Στο οκτασέλιδο απολογητικό υπόμνημά του ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κατηγόρησε την άτυχη κοπέλα ότι ήταν επιθετική εναντίον του.

«Κατέστρεψα τη ζωή μου και την οικογένειά μου. Έχω πλήρη γνώση πως η συγγνώμη είναι μια πολύ μικρή λέξη και σε καμία περίπτωση δεν αρκεί για να απαλύνει τον πόνο που προκάλεσα» επεσήμανε λέγοντας πως «καταλυτικό γεγονός στην αλλαγή της συμπεριφοράς της Καρολάιν» υπήρξε η απώλεια της πρώτης της εγκυμοσύνης.

«Από εκείνο το χρονικό σημείο άρχισε να παρουσιάζει επιθετικές εξάρσεις και ξεσπάσματα απέναντί μου» ανέφερε.

Φολέγανδρος: Η 26χρονη Γαρυφαλλιά που βρέθηκε νεκρή στη θάλασσα

Το ημερολόγιο έδειχνε Παρασκευή 16 Ιουλίου του 2021, όταν μια γυναίκα ανασύρεται νεκρή από τη θαλάσσια περιοχή της Λυγαριάς στη Φολέγανδρο. Από την πρώτη στιγμή αναζητείται ο σύντροφός της, ο οποίος βρισκόταν μαζί της διακοπές στο νησί.

Μια μέρα μετά ο σύντροφος εντοπίζεται και λίγες ώρες αργότερα ομολογεί ότι δολοφόνησε την 26χρονη Γαρυφαλλιά, κάνοντας λόγο για… «κακιά στιγμή».

Η σορός της κοπέλας έφερε, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, πολλαπλές κακώσεις στην περιοχή του κεφαλιού που υποδηλώνουν πάλη ενώ είχε συρθεί στα βράχια πριν πνιγεί.

Ο καθ΄ομολογίαν δράστης, που μετά την απολογία του προφυλακίστηκε, μιλώντας στον ανακριτική επιχείρησε και εκείνος να ρίξει το φταίξιμο στο θύμα. Μεταξύ άλλων, εστίασε στη συμπεριφορά της 26χρονης λέγοντας «με ενέπαιζε παριστάνοντας πως πήγε να πάρει τσιγάρα και πήγαινε αλλού, και μετά γέλαγε. Το βασικό ήταν ότι υπήρχε αυτό, έντονα στο νησί».

«Με οδηγούσε κι εμένα σε λάθος κατευθύνσεις, καταλήγαμε σε χωματόδρομο και μετά με κορόιδευε. Ήταν μια επανειλημμένη συμπεριφορά και ήταν τόσο έντονο που μου χαλούσε την καλή διάθεση που είχα στην αρχή. Το έκανε εδώ και 5-6 μήνες. Παρόμοια συμπεριφορά, αλλά όχι συνεχόμενα, κάποιες φορές. Προσπαθούσε να με εκθέσει, είτε όταν ήμασταν μόνοι μας, είτε με παρέα. Εγώ είχα πει αρκετές φορές να σταματήσουμε να βρισκόμαστε γι’ αυτό το λόγο, αλλά εκείνη επέμενε να συνεχίσουμε. Για κάποια θέματα είχαμε βρει λύσεις, σε αλλά σημεία έκανε τα ίδια» είπε ο 30χρονος.

Δάφνη: 40χρονος έσφαξε τη σύζυγό του στο σπίτι τους από «ζήλια»

Κι ενώ ακόμα τα δάκρυα για τον θάνατο της Γαρυφαλλιάς και της Καρολάιν δεν έχουν στεγνώσει, το μεσημέρι της Παρασκευής (30/7) στην Αστυνομία σήμανε συναγερμός για μία ακόμη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή μέσα σε λίμνη αίματος στο ίδιο της το σπίτι στη Δάφνη.

Δράστης ο σύζυγός της, 40 ετών, ο οποίος αφού τη σκότωσε πήγε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής για να ομολογήσει και να παραδοθεί στους αστυνομικούς. 

Η δολοφονία της 31χρονης σημειώθηκε στο διαμέρισμα που διέμενε το ζευγάρι στην οδό Λάμπρου Κατσώνη 17.

Αστυνομικοί πήγαν στο διαμέρισμα του 3ου ορόφου και βρήκαν τη γυναίκα στο κρεβάτι νεκρή μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Ο 40χρονος με καταγωγή από την Αλβανία ισχυρίστηκε ότι έφτασε σε αυτή την πράξη επειδή… ζήλευε τη γυναίκα του.

Μάλιστα, η υπόθεση γίνεται ακόμα πιο θλιβερή αν αναλογιστεί κανείς ότι η 31χρονη θα μπορούσε να έχει σωθεί, αν οι αστυνομικοί που κλήθηκαν το βράδυ της 11ης Ιουλίου να ελέγξουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας έκαναν σωστά τη δουλειά τους και δεν αγνοούσαν τις καταγγελίες. Οι εν λόγω αστυνομικοί να τέθηκαν σήμερα σε διαθεσιμότητα, ωστόσο η άτυχη γυναίκα δεν πρόκειται να γυρίσει πίσω…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ