Επικός διάλογος Μητσοτάκη – Τσίπρα: «Μου θυμίσατε τον Παπανδρέου – Τιμή μου»

Επικός διάλογος Μητσοτάκη – Τσίπρα: «Μου θυμίσατε τον Παπανδρέου – Τιμή μου»

«Μου θυμίσατε τον Ανδρέα Παπανδρέου» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσίπρα. «Με τιμά η σύγκριση» απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τη στάση του Ανδρέα Παπανδρέου απέναντι στις ΗΠΑ συνέκρινε εκείνη του Αλέξη Τσίπρα κατά την ομιλία του στη Βουλή για την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Με τιμά η σύγκριση» του απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε στη δευτερολογία του πως «μου θυμίσατε τον Ανδρέα Παπανδρέου που εκλέχτηκε με το «έξω οι βάσεις του θανάτου» για να υπογράψει το 1983 την παραμονή για 5 χρόνια».

 

Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «Αν δεν είχατε κυβερνήσει ποτέ θα μπορούσα να καταλάβω πως αυτές είναι θέσεις κόμματος που δεν έχει περάσει ποτέ από τη βάσανο της λήψης δύσκολων αποφάσεων που αφορούν τα εθνικά θέματα. Κυβερνήσατε όμως και υπάρχει καταγεγραμμένο υλικό που πιστοποιεί τον τρόπο που εσείς αντιλαμβανόσασταν τις σχέσεις με τις ΗΠΑ. Το πόσο γρήγορα ξεχάσατε τις πορείες προς την αμερικανική πρεσβεία και αγκαλιάσατε τις ΗΠΑ ως στρατηγικό εταίρο της χώρας».

«Νομιζετε ότι θα με προσβάλλετε λέγοντας ότι τηρώ τη στάση απέναντι στις ΗΠΑ που τηρούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου;» ρώτησε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Δεν καταλάβατε. Με τιμά να μου το λέτε. Γιατι η σταση της προοδευτικής παράταξης στα εθνικά ήταν πάντα πατριωτική». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα παίρνοντας την «πάσα» του Κυριάκου Μητσοτάκη και απευθυνόμενος αυτή τη φορά στον Μιχάλη Κατρίνη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, τον ρώτησε γιατί «το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αλλάζει στάση και υπερψηφίζει τη Συμφωνία, παρά το αίτημα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για ενίσχυση του στόλου των F16 στην Τουρκία».

Το απόσπασμα από το 2:50 του βίντεο

Πηγή: dikaiologitika.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ