«Σαρώνει» τη Δυτική Ελλάδα η κακοκαιρία, μεγάλα προβλήματα στη Ζάκυνθο – Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

«Σαρώνει» τη Δυτική Ελλάδα η κακοκαιρία, μεγάλα προβλήματα στη Ζάκυνθο – Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Σήμερα αναμένεται να είναι η πιο δύσκολη ημέρα αναφορικά με την κακοκαιρία, ωστόσο σε αρκετές περιοχές αντιμετώπισαν ήδη μεγάλα προβλήματα.

Τη Δυτική Ελλάδα έπληξε η κακοκαιρία που σήμερα αναμένεται να χτυπήσει σφοδρότερα και την Αττική. Τα περισσότερα προβλήματα έχουν καταγραφεί στη Ζάκυνθο, ενώ σε αρκετές περιοχές τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Θυμίζουμε ότι από χθες Τετάρτη εστάλη μήνυμα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στους κατοίκους αρκετών περιοχών του Ιονίου, της Πελοποννήσου και της Θεσσαλίας.

Δοκιμάζονται οι αντοχές της Ζακύνθου

Σύμφωνα με το imerazante.gr, σοβαρά προβλήματα προκάλεσε στο νησί η νέα κακοκαιρία που «χτυπά» από χθες το νότιο Ιόνιο. Από το μεσημέρι ξεκίνησαν να εκδηλώνονται πλημμυρικά φαινόμενα σε διάφορα σημεία του νησιού και, συγκεκριμένα, σε Λαγανά, Καλαμάκι και Άγιο Δημήτρη.

Μάλιστα, χρειάστηκε να σταματήσει και η κυκλοφορία των οχημάτων για κάποιες ώρες, μέχρι να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις που κρίθηκαν αναγκαίες από τις αρχές (Π.Ε. Ζακύνθου, Τεχνικές Υπηρεσίες, Τμήμα Πολιτικής Προστασίας) για την απορροή των υδάτων και την απομάκρυνση φερτών υλικών. Επίσης, σημειώθηκε μικρή κατολίσθηση στο Αργάσι και έκλεισε για λίγη ώρα ο δρόμος προς το Βασιλικό.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, Μαρία Μουζάκη ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στα παρακάτω σημεία: Επαρχιακή Οδό Ζακύνθου – Ρομιρίου, Επαρχιακή Οδό Ζακύνθου – Αλυκών και Αλυκανά, ρέμα Τσιρογιάννη, Λαγανά, Αγριλιά, Παντοκράτορα, Ε.Ο. Ζακύνθου – Κερίου, Ε.Ο. Ζακύνθου – Βασιλικού.

Επίσης, έγιναν προληπτικά καθαρισμοί σε γεφύρια σε Πηγαδάκια και Αλυκανά. Προβλήματα παρουσιάστηκαν στο Σκουλικάδο, όπου έγινε παρέμβαση σε ποτάμι που ήταν γεμάτο από πεσμένες ελιές, ενώ μία πτώση καλωδίου σημειώθηκε στον Αγγερικό.

Δείτε βίντεο

Μεγάλα προβλήματα καταγράφονται και στην Ημαθία, ενώ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν τεθεί δήμοι του νομού Πέλλας, λόγω εκτεταμμένων καταστροφών, όπως στην Αριδαία.

Πού θα μείνουν κλειστά τα σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία σε Κεφαλλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο, στον Δήμο Άργους Μυκηνών και στον Δήμο Ερμιονίδας, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Στη Ζάκυνθο η υλοποίηση των μαθημάτων στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας θα γίνει με τηλεκπαίδευση, όπως ανακοινώθηκε.

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Οι χιονοπτώσεις που ξεκίνησαν από το βράδυ της Τετάρτης σε πολλές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας προκαλούν δυσκολίες στην κίνηση των οχημάτων στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ χρειάζονται αλυσίδες ή λάστιχα χιονιού στα Γρεβενά, στην Εγνατία Οδό, από το 121ο χλμ. (Α/Κ Παναγιάς) έως το 150ο χλμ. (Κόμβος Βενέτικου), στην Εθνική Οδό Γρεβενών – Τρικάλων, από το 5ο χλμ. έως το 30ο χλμ, στην Επαρχιακή οδό Γρεβενών – Σαμαρίνας, από το 5ο χλμ. έως το 54ο χλμ, στην Επαρχιακή οδό Γρεβενών – Χ/Κ Βασιλίτσας, από το 5ο χλμ. έως το 45ο χλμ και στην Επαρχιακή οδό Γρεβενών – Περιβολίου – Αβδέλλας, από το 5ο χλμ. έως το 45ο χλμ.

Πηγή φωτογραφίας: ΕΡΤ

Πού απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών

Επίσης από την 03:22΄ ώρα της Πέμπτης (26-01-2023) ισχύει προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό, από το 121ο χλμ. (Α/Κ Παναγιάς) έως το 150ο χλμ. (Κόμβος Βενέτικου) και στην Εθνική Οδό Γρεβενών – Τρικάλων, από το 5ο χλμ. έως το 30ο χλμ.

Στην Καστοριά χρειάζονται αλυσίδες, στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης), από το 32ο χλμ. έως το 46ο χλμ στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 18ο χλμ. έως το 28ο χλμ και στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς – Αμυνταίου (μέσω Κλεισούρας), από το 26ο χλμ. έως το 35ο χλμ.

Χρειάζονται αλυσίδες στην Εθνική Οδό Φλώρινας – Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής (μέσω Βίγλας), από το 6ο χλμ. έως το 28ο χλμ, στην Παλαιά Εθνική Οδό Φλώρινας – Έδεσσας (μέσω Κέλλης), από το 22ο χλμ. έως το 35ο χλμ, στην Επαρχιακή Οδό Αετού – Νυμφαίου, από το 4ο χλμ. έως το 9ο χλμ και στην Επαρχιακή Οδό Αμυνταίου – Καστοριάς (μέσω Σκλήθρου), από το 17ο χλμ. έως το 31ο χλμ.

Στον δήμο Φλώρινας η έναρξη των μαθημάτων όλων των σχολικών μονάδων της εκπαίδευσης θα γίνει στις 9 το πρωί.

Δείτε live εικόνα από τις κάμερες του Forecast Weather Greece

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

Meteo: Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Πέμπτη

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα έχουμε σήμερα σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, σύμφωνα με το Meteo. Τοπικές χαλαζοπτώσεις. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και και σε ημιορεινά τμήματα της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Τοπικά θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη. Πτώση της θερμοκρασίας στα ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα Επτάνησα και στα δυτικά ηπειρωτικά, οι οποίες τοπικα θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις. Τα ισχυρά φαινόμενα προοδευτικά θα κινηθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν το σύνολο της χώρας. Λιγότερα θα είναι τα φαινόμενα στην Κρήτη και μέχρι αργά το απόγευμα στη Θράκη. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Βορειοδυτικής, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας (ενδεικτικά υψόμετρα πάνω από τα 600 μέτρα και πάνω από τα 300-400 μέτρα στη Μακεδονία). Χιονοπτώσεις αναμένονται σε πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 3 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 8, στην Ήπειρο από 1 έως 11 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 2 έως 10, στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο από 6 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 12, στα Επτάνησα από 9 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 5 έως 12 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 17-18 βαθμούς Κελσίου.

Στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 6-7 μποφόρ, με προοδευτική ενίσχυση τοπικά στα 8 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο νοτιοανατολικοί με 7-8 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη

Στην Αττική περιμένουμε τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και γρήγορα νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12-13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε βροχές και πιθανόν καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και σε ημιορεινά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ