Εκλογές: Οι κόντρες σε «ζωντανή σύνδεση» με επιθέσεις για οικονομία και σκάνδαλα

Εκλογές: Οι κόντρες σε «ζωντανή σύνδεση» με επιθέσεις για οικονομία και σκάνδαλα

Με συνεντεύξεις τύπου προς το λαό “επικοινωνούν” το αφήγημα των εκλογών. Ολομέτωπη επίθεση ΣΥΡΙΖΑ για σκάνδαλα, διάβρωση των θεσμών.

Υπό το κλίμα ακραίας πόλωσης οδηγείται η χώρα στις εκλογές με τους αρχηγούς των κομμάτων να παίζουν σκληρό ροκ, παρουσιάζοντας ολοένα και πιο ξεκάθαρα στον λαό τον προεκλογικό τους σχεδιασμό.

Δεν πέρασαν ούτε 10 ημέρες από την τηλεοπτική συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με θέμα την οικονομία (βάζοντας τον προβολέα την σταθερότητα που μπορεί να φέρει η ΝΔ). Και μία εβδομάδα μετά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας προέβη σε ολομέτωπη επίθεση για τα σκάνδαλα και τη διάβρωση των θεσμών, ζητώντας σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση διάλυση της Βουλής.

Με αιχμή τις υποκλοπές και τα σκάνδαλα, ο Αλέξης Τσίπρας απαντά και μέσω “συνέντευξης τύπου”. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η ΝΔ βάζει μπροστά το ατού της οικονομίας, τη μείωση της φορολογίας στη μεσαία τάξης κλπ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σηκώνει ψηλά το θέμα των Θεσμών.  Εξάλλου την περασμένη εβδομάδα κατέθεσε πρόταση μορφής, μεταφέροντας την ένταση των υποκλοπών στο ελληνικό κοινοβούλιο.

ΣΥΡΙΖΑ 

«Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα και τα συνδικάτα και να δημιουργήσουν τείχος προστασίας της δημοκρατίας. Η δημοκρατία είναι ζωντανή όσο βρίσκεται στην υπεράσπιση του κάθε πολίτη», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη σημερινή συνέντευξης Τύπου στο Ζάππειο.

  • Η διάβρωση των θεσμών της δημοκρατίας.  Τα σκάνδαλα διαφθοράς, τόνισε, όπου εμπλέκονται στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης είναι αυτά που έχουν καθορίσει την πολιτική ζωή του τόπου. «Η διάβρωση των θεσμών της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής έχουν προχωρήσει πολύ βαθιά. Πραγματοποιείται μία μεγάλη αναδιανομή πλούτου υπέρ των ισχυρών. Η αισχροκέρδεια προστατεύεται με προκλητικό τρόπο», τόνισε. Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας μίλησε για τις υποκλοπές, για «ζόφο» και «καθεστώς Μητσοτάκη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ