Γιατί κρεμάνε αθλητικά παπούτσια σε καλώδια της ΔΕΗ; – Τα σενάρια του… μυστηρίου

Γιατί κρεμάνε αθλητικά παπούτσια σε καλώδια της ΔΕΗ; – Τα σενάρια του… μυστηρίου

Στην Θεσσαλονίκη άγνωστοι κρεμούν αθλητικά στα καλώδια της ΔΕΗ - Οι θεωρίες για το περίεργο «φαινόμενο»

Αθλητικά παπούτσια αιωρούνται σε καλώδια της ΔΕΗ στην Αγίου Δημητρίου, απέναντι από το ΥΜΑΘ,  στην Θεσσαλονίκη.

Το φαινόμενο αυτό δεν είναι καινούργιο, σύμφωνα με το seleo.gr, καθώς γίνεται εδώ και χρόνια, ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς έχουν διαρκώς την απορία, γιατί κρέμονται εκεί τα παπούτσια και πως… στο καλό ανέβηκαν τόσο ψηλά και τα κρέμασαν;

Κι όμως, είναι κάτι που δεν συμβαίνει μόνο στην Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το λεγόμενο «shoefiti», το οποίο έχει ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο. Ξεκίνησε από την δεκαετία του ’70. Υπάρχουν πολλές θεωρίες γιατί συμβαίνει όλο αυτό.

Η μία είναι ότι αποτελούν σημάδι της αστικής αποσύνθεσης, της παρακμής και της ερήμωσης μιας περιοχής. Δείχνουν πως το σύστημα της περιοχής δεν λειτουργεί σωστά και καταρρέει.

Άλλη θεωρία υποστηρίζει πως τα πρώτα παπούτσια κρεμάστηκαν από συμμορίες αγοριών, που έκαναν μπούλινγκ σε παιδιά του σχολείου τους. Τα ανάγκαζαν να βγάζουν τα παπούτσια και τους τα πετούσαν πάνω στα καλώδια για να γυρίσουν στο σπίτι ξυπόλυτα.

Τρίτη θεωρία είναι αυτή που λέει πως ήταν έθιμο των στρατιωτών, οι οποίοι πετούσαν τα άρβυλα μόλις ολοκλήρωναν τη στρατιωτική τους θητεία. 

Ακόμη μια θεωρία υποστηρίζει ότι αποτελεί «σήμα» πως, στην συγκεκριμένη περιοχή, μπορεί κάποιος να βρει εύκολα ναρκωτικές ουσίες και ότι εκεί δρουν συμμορίες.

Επίσης, μια καλή εξήγηση είναι ότι πολλοί το κάνουν χωρίς… συγκεκριμένο λόγο. Απλώς, αντιγράφουν κάτι που είδαν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ