ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν και οι άλλοι Αμερικανοί πρόεδροι που «γκρεμοτσακίστηκαν» στα σκαλιά του προεδρικού αεροσκάφους

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν και οι άλλοι Αμερικανοί πρόεδροι που «γκρεμοτσακίστηκαν» στα σκαλιά του προεδρικού αεροσκάφους

Αν η μεγαλύτερη ηλικία φταίει για τις τούμπες, τι δουλειά έχει ο Μπαράκ Ομπάμα ανάμεσα στους… απρόσεκτους που έγιναν viral;

Ο Τζο Μπάιντεν ολοκλήρωσε το 3ήμερο ταξίδι του στην Ευρώπη με μια «επική» τούμπα στα σκαλιά του Air Force One.

Και τα είχε καταφέρει τόσο καλά μέχρι τότε, σχολίαζαν με χιουμοριστική διάθεση οι αναλυτές πολιτικών ζητημάτων εντός και εκτός αμερικανικών συνόρων.

Η τούμπα όμως, η τρίτη της προεδρικής του θητείας, διέγραψε με μια μονοκοντυλιά την αιφνίδια επίσκεψη του στο Κίεβο, που κόλλησε στον τοίχο τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Γραμμή… στο σπίτι

Αν ο Ρώσος πρόεδρος γελά ακόμα με την… τυχαία ρεβάνς του, ουδείς το γνωρίζει, το σίγουρο είναι ότι «το παραπάτημα» αυτό του Αμερικανού ομολόγου του, όπως γράφει η Daily Mail, δυνάμωσε τις φωνές όσων θέλουν να τον στείλουν σπίτι του.

Καθοδόν προς τις προεδρικές εκλογές του 2024, πολλοί αμφισβητούν –και μέσα από το δημοκρατικό κόμμα του- την ικανότητα του 80χρονου πια Μπάιντεν να διεκδικήσει μια ακόμα θητεία στον λευκό Οίκο.

Η Νίκι Χέιλι, μάλιστα, που θα διεκδικήσει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος απέναντι στο πρώην αφεντικό της, τον Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε πρόσφατα ότι θα πρέπει επιτέλους όλοι οι υποψήφιοι άνω των 75 χρονών να περνούν από πολλές και διάφορες εξετάσεις, ώστε να βεβαιώνεται πέραν πάσης αμφιβολίας ότι είναι σε θέση, νου, σώμα και ψυχή για να αναλάβουν τη διακυβέρνηση μιας χώρας.

Ο ιατρός είπε

Ο γιατρός του Λευκού Οίκου πάντως, ο Κέβιν Ο’ Κόνορ, σε 5σέλιδη έκθεση του απάντησε ότι για το δύσκαμπτο βάδισμα του Αμερικανού προέδρου ευθύνεται η «σημαντική αρθρίτιδα της σπονδυλικής στήλης του, η ήπια αρθρίτιδα του ποδιού του μετά από κάταγμα και η ήπια αισθητική περιφερική νευροπάθεια στα πόδια του».

Σε κάθε περίπτωση, μέχρι το θέμα του Μπάιντεν να επιλυθεί, γιατί επίσημα ο ίδιος δεν έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για το 2024, παρά μόνο τη θετική του διάθεση, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι ο πρώτος πρόεδρος που « γκρεμοτσακίζεται» στα σκαλιά του προεδρικού αεροσκάφους.

Το ίδιο είχε πάθει και ο Τζέραλντ Φορντ, όταν τον Ιούνιο του 1975 έφτασε στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, μια βροχερή μέρα.

Ο Φορντ και οι άλλοι

Ο Φορντ, λένε όσοι τον ήξεραν καλά, είχε γράψει ιστορία στον Λευκό Οίκο με τα πεσίματα του, αλλά και τις μετωπικές συγκρούσεις του με τις τζαμαρίες του Λευκού Οίκου, που οι άνδρες ασφαλείας του φρόντιζαν κάθε φορά να μην… φτάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία.

Και επειδή στα στραβοπατήματα την αποκλειστικότητα δεν έχουν μόνο οι μεγαλύτεροι, χαμός είχε γίνει και με το σκαλί που «έχασε» ο Μπαράκ Ομπάμα, που και νέος ήταν και ευθυτενής, όταν τον Μάρτιο του 2015 γύριζε στον Λευκό Οίκο από αγώνα γκολφ στη Φλόριντα.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε και την περίπτωση του Ντόναλντ Τραμπ, που δεν έπεφτε συχνά, αλλά είχε κάποιο θέμα με το χαρτί της τουαλέτας, αφού είχε πιαστεί με ένα κομμάτι του κολλημένο στη σόλα του παπουτσιού του, τόσο όταν ανέβαινε στο Air Force One τον Οκτώβριο του 2018 στη Μινεάπολη, όσο και όταν κατέβαινε από αυτό στη Νέα Υόρκη τον Νοέμβριο του 2019.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ