Καιρός: Άστατος με βροχές τη Μεγάλη Εβδομάδα – Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για το Πάσχα

Καιρός: Άστατος με βροχές τη Μεγάλη Εβδομάδα – Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για το Πάσχα

Με άστατο καιρό θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες, με το εν λόγω μουντό σκηνικό να μας συνοδεύει, όπως όλα δείχνουν, μέχρι και τα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας.

Με άστατο καιρό θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες, μέχρι και τα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο βελτιώνεται ο καιρός και ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία σε σχεδόν κανονικές για την εποχή τιμές.

Από την Κυριακή όμως έως την Μεγάλη Τρίτη ο καιρός αναμένεται άστατος με τοπικές βροχές, μπόρες και καταιγίδες, περισσότερες το μεσημέρι και απόγευμα και κυρίως στα ηπειρωτικά της χώρας όπου η θερμοκρασία θα πέσει λίγο.

Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η πρόταση της ΕΠΟ: Εκεί θέλει να γίνει ο τελικός του Κυπέλλου

Όμως από Μ. Πέμπτη ο καιρός βελτιώνεται, χωρίς κανένα πρόβλημα σε στεριά και θάλασσα. Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει και στο τέλος της εβδομάδας να ξεπερνά και τους 20 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος ανέφερε πως η τάση του καιρού για τη Μεγάλη Εβδομάδα δείχνει πως θα είναι άστατος. Όπως επεσήμανε, «από την Κυριακή των Βαΐων θα ξεκινήσει η επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά, με βροχές και χιόνια στα ορεινά, ενώ τη Μεγάλη Δευτέρα αναμένεται να βρέχει σε σχεδόν όλη τη χώρα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, θερμοκρασιακά, όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα «ο καιρός θα μαλακώσει, ωστόσο τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία δείχνουν πως θα παραμείνει η αστάθεια». «Οι ψυχρότερες σχετικά αέριες μάζες θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Προς το Πάσχα θα μαλακώσει ο καιρός, αλλά δεν φαίνεται η αστάθεια να εξασθενεί», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος του ANT1, Τάσος Αρνιακός, αναφέρει ότι μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη θα έχουμε άστατο καιρό με τοπικές βροχές. Ωστόσο, από Μεγάλη Πέμπτη θα βελτιωθεί το σκηνικό του καιρού. Όπως είπε Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα φαίνεται ότι ο καιρός θα είναι πιο γλυκός. Η θερμοκρασία θα ανέβει και όπως ανέφερε το ψήσιμο του πατροπαράδοτου οβελία να γίνει με ήπιες καιρικές συνθήκες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ