Το εξοπλιστικό πρόγραμμα συνεχίζεται – Το Ισραήλ υπέγραψε για τα Spike Nlos και οι ΜΕΚΟ πέρασαν από τη Βουλή

Το εξοπλιστικό πρόγραμμα συνεχίζεται – Το Ισραήλ υπέγραψε για τα Spike Nlos και οι ΜΕΚΟ πέρασαν από τη Βουλή

Για τον Παναγιωτόπουλο «η ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος και άρα του γεωπολιτικού αποτυπώματος ενισχύει τη διεθνή θέση της Ελλάδας»

Στην επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας για την προμήθεια στην Ελλάδα των πυραυλικών συστημάτων Spike Nlos προχώρησε το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ. Ένα συμβόλαιο που έγινε σήριαλ φτάνοντας στα όρια του ναυαγίου.

Η τελική έγκριση δόθηκε στο πρόσφατο ΚΥΣΕΑ του Μαρτίου ενώ το ζήτημα θα έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και αρκετό καιρό. Τα Spike Nlos άλλωστε είχαν απασχολήσει σημαντικό μέρος της συνάντησης του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου και του πρώην υπουργού Άμυνας του Ισραήλ, Μπένι Γκαντζ τον περασμένο Νοέμβριο με τον τελευταίο να προειδοποιεί για «κίνδυνο» η χώρα να χάσει τα χρονοδιαγράμματα και την τιμή που είχε κλειδώσει.

Οι αναβολές

Με το ζήτημα να περνάει από αναβολή σε αναβολή κατέστη δυνατόν τελικά να πέσουν οι υπογραφές στο τελευταίο ΚΥΣΕΑ και την Δευτέρα να ανακοινωθούν από το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας.

Η συμφωνία ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων για την πώληση των Spike NLOS στην Ελλάδα όπως σημείωσε ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ «έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά συμφωνιών μεταξύ του κράτους του Ισραήλ και της Ελλάδας και υπογραμμίζει την περαιτέρω ισχυρή εταιρική σχέση μεταξύ των χωρών μας και των αμυντικών μας εγκαταστάσεων, καθώς και την αμοιβαία δέσμευσή μας για τη διασφάλιση της περιφερειακής σταθερότητας».

Συστήματα πολλαπλών χρήσεων

Τα πυραυλικά συστήματα χαρακτηρίζονται πολλαπλών χρήσεων, έχουν εμβέλεια έως και 32 χιλιόμετρα, ενώ μπορούν να ενσωματωθούν σε επίγειες, αεροπορικές ή θαλάσσιες πλατφόρμες, ικανότητα να πλήττουν απομακρυσμένους ή γεωγραφικά κρυμμένους στόχους χωρίς οπτική επαφή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ