Βίντεο από τη σύλληψη του 21χρονου μακελάρη στη Σερβία – Η λέξη που επαναλάμβανε

Βίντεο από τη σύλληψη του 21χρονου μακελάρη στη Σερβία – Η λέξη που επαναλάμβανε

Σοκ στη Σερβία από τις πολύνεκρες επιθέσεις μέσα σε μόλις δύο ημέρες.

Βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης του 21χρονου μακελάρη της Σερβίας, Ούρος Μπλάζιτς, που άνοιξε πυρ και σκότωσε τουλάχιστον 8 ανθρώπους, έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές. Ο 21χρονος κατηγορείται ότι σκότωσε πέντε άτομα με πυροβόλο όπλο στο χωριό Malo Orašje κοντά στο Smederevo και στη συνέχεια άλλα τρία άτομα στο χωριό Dubona κοντά στο Mladenovac.

Σύμφωνα με το RTS, φέρεται να σταμάτησε ένα ταξί και να ανάγκασε τον οδηγό να τον πάει στο χωριό Vinjište, όπου και συνελήφθη.

Διαβάστε επίσης: Η επόμενη μέρα του Ολυμπιακού: Ο Ιντάλγκο, ο Τζούριτς και η σκέψη για το Champions League

Στο σημείο όπου συνελήφθη ο Ούρος Μπλάζιτς, βρέθηκε μια καραμπίνα, πιστόλια, σιγαστήρες, ένα κυνηγετικό μαχαίρι και άλλα όπλα, σφαίρες, φυσίγγια και άλλα πυρομαχικά.

?????? ??????? ??????????? ?? ??????? ??? ?????????? – ?????? ???-?
Πάνω από 600 άτομα στην επιχείρηση «Ανεμοστρόβιλος»

Σήμερα, προτού καν ανατείλει ο ήλιος, εκατοντάδες αστυνομικοί «χτένιζαν» την περιοχή για τη σύλληψη του μακελάρη, ενώ ελικόπτερο εφοδιασμένο με προβολέα συμμετείχε στην έρευνα. Η επιχείρηση ονομάστηκε «Ανεμοστρόβιλος».

Στην έρευνα συμμετείχαν περίπου 600 αστυνομικοί, ανάμεσά τους μέλη ειδικής μονάδας επέμβασης της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Η Αστυνομία παράλληλα απέκλεισε την πρόσβαση προς διάφορα χωριά.

Η λέξη που επαναλάμβανε ο μακελάρης

Μιλώντας για τα κίνητρα του νέου μακελειού που σόκαρε τη χώρα, προτού προλάβει να συνέλθει από το μακελειό στο σχολείο του Βελιγραδίου όπου ο 13χρονος Κόστα Κετσμάνοβιτς σκότωσε 8 μαθητές και ένα φύλακα του σχολείου, ο πρόεδρος της χώρας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ανέφερε ότι επαναλάβανε μια λέξη.

«Δεν ξέρω περισσότερα, μόνο ότι επαναλάμβανε μία λέξη. “Απαξίωση”» είπε ο Βούτσιτς, σύμφωνα πάντα με το RTS.

Το ναζιστικό σύμβολο στην μπλούζα

Οι ειδικές δυνάμεις της Σερβίας έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφία λίγο μετά τη σύλληψη του 21χρονου μακελάρη. Όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία ο 21χρονος μακελάρης φορούσε μπλούζα με ναζιστικό σύμβολο. Συγκεκριμένα έγραφε «Generation 88 on tour», με το 88 να υποδηλώνει το «Χάιλ Χίτλερ». 

Ως γνωστόν, στους νεοναζιστικούς κύκλους ο αριθμός 88 είναι ο κώδικας που χρησιμοποιείται αντί των γραμμάτων HH που παραπέμπουν στη φράση «Heil Hitler» («Χάιλ Χίτλερ»). Το H είναι το όγδοο γράμμα του γερμανικού αλφαβήτου.

Κάτω από το «Generation 88», στην μπλούζα υπάρχει ο χάρτης με τις χώρες που είχαν ναζιστικά και φασιστικά καθεστώτα (Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία).

«Καυγάδισε με κάποιον πριν από το μακελειό»

Οι κάτοικοι του Dubona θρηνούν για τους νεκρούς και αδυνατούν να πιστέψουν τι έχει συμβεί.

«Κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο τρομακτικό» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Στέφαν ο οποίος ανέφερε ότι πέντε λεπτά πριν αρχίσει το μακελειό καθόταν και ο ίδιος μπροστά από το σχολείο με την παρέα όπου βρισκόταν και τα θύματα. 

Όπως λέει, ο 21χρονος μακελάρης επίσης βρισκόταν μπροστά από το σχολείο, διαπληκτίστηκε φραστικά με κάποιον και αποχώρησε. «Ο διαπληκτισμός δεν ήταν τόσο σοβαρός ώστε να περιμένει κανείς πως θα προκαλούσε τέτοια αντίδραση» εξηγεί.

Κάτοικοι του χωριού αναφέρουν ότι λίγο πριν από τα μεσάνυχτα ο δράστης επέστρεψε με το αυτοκίνητό του, σταμάτησε μπροστά από το σχολείο, βγήκε έξω και άρχισε να πυροβολεί κατά της παρέας που καθόταν στο προαύλιο.

Τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε ο Βούτσιτς

Μια σειρά έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε στον απόηχο των δύο πολύνεκρων ενόπλων επιθέσεων που συγκλονίζουν τη Σερβία, ο πρόεδρος Βούτσιτς.

Πρόσληψη 1.200 νέων αστυνομικών και αξιοποίηση 1.000 αστυνομικών για τη φύλαξη των σχολείων.

«Σε κάθε σχολείο θα είναι παρών αστυνομικός», είπε ο Βούτσιτς. «Αν έχουμε 334 σχολεία στο Βελιγράδι, τόσοι θα είναι και οι αστυνομικοί», τόνισε.

Αυστηρές τιμωρίες για παράνομη κατοχή και οπλοφορία. Για την κατοχή όπλων χωρίς άδεια η μέγιστη ποινή θα αυξηθεί από 12 στα 15 έτη. «Όποιος φέρει όπλο για το οποίο δεν έχει άδεια, θα αντιμετωπίζει επίσης ποινή έως και 15 έτη. Προβλέπονται επίσης μέτρα τιμωρίας για την κατοχή όπλων χωρίς άδεια, όπως μαχαίρια και σουγιάδες, έτσι ώστε τέτοια αντικείμενα να μην εμφανίζονται πλέον στα σχολεία», είπε χαρακτηριστικά ο Σέρβος πρόεδρος.

Αλλαγές στον Νόμο για τα Όπλα, μέχρι να υπάρξει καθολικός αφοπλισμός. Μάλιστα, ο Σέρβος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα αυστηροποιηθεί και η διαδικασία για να έχει κανείς στην κατοχή του κυνηγετικό όπλο, ενώ θα προβλέπονται εξαμηνιαίοι και μονοετείς έλεγχοι ψυχιατρικού ιστορικού.

Τέλος, ο Σέρβος πρόεδρος ευχαρίστησε τις ειδικές δυνάμεις που συνέλαβαν τον δράστη, αλλά και τον ταξιτζή που δεν τον κάλυψε, όπως έκαναν άλλοι που ήξεραν που βρισκόταν, όπως επισήμανε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ