Πετρέους για αντεπίθεση Ουκρανών: «Θα ματώσουν, αλλά θα μας εκπλήξουν»

Πετρέους για αντεπίθεση Ουκρανών: «Θα ματώσουν, αλλά θα μας εκπλήξουν»

Κόντρα σε πλήθος απαισιόδοξων Αμερικανών αναλυτών πηγαίνει ο απόστρατος στρατηγός και πρώην διευθυντής της CIA Ντέιβιντ Πετρέους, προβλέποντας ότι οι Ουκρανοί μπορούν να πετύχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα στην αντεπίθεσή τους.

Μιλώντας στην Washington Post ο νυν πρόεδρος του KKR Global Institute, και ένας εκ των πιο έμπειρων επιτελών του 21ου αιώνα, πιστεύει ότι οι Ουκρανοί «θα επιτύχουν σημαντικές προωθήσεις και θα καταφέρουν πολύ περισσότερα από όσα προβλέπουν οι περισσότεροι αναλυτές».

Πρόσφατα μάλιστα επέστρεψε από επίσκεψη στο Κίεβο, όπου συναντήθηκε με Ουκρανούς στρατιωτικούς και πολιτικούς ηγέτες, αξιολογώντας θετικά τις προοπτικές της αντεπίθεσης που τώρα ξεκινά.

Αν και αναλυτές των αμερικανικών υπηρεσιών είναι επιφυλακτικοί ως προς τις δυνατότητες της ουκρανικής αντεπίθεσης, ο Πετρέους έχει άλλη γνώμη: «Πιστεύω ότι οι Ουκρανοί διοικητές θα ενορχηστρώσουν τελικά πολύ εντυπωσιακές επιχειρήσεις συνδυασμένων όπλων».

Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι, όπως συνέβη και στο Ιράκ το 2007, οι μάχες στην πρώιμη περίοδο της ουκρανικής επίθεσης «θα γίνουν πολύ πιο σκληρές πριν γίνουν ευκολότερες». Επισημαίνει δε ότι είναι πιθανό να υποστούν βαριές απώλειες οι Ουκρανοί, ενώ δεν προβλέπει γρήγορο τέλος του πολέμου στην Ουκρανία.

Τι χρειάζονται οι Ουκρανοί για να πετύχουν

Το κλειδί της επιτυχίας είναι ο συνδυασμός όπλων, στον οποίο δεν είχαν εμπειρία οι Ουκρανία. Διευκρίνισε λοιπόν ότι θα απαιτηθεί:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ