Φωτιά στη Ρόδο: Καιγόνται ξενοδοχεία στο Κιοτάρι

Φωτιά στη Ρόδο: Καιγόνται ξενοδοχεία στο Κιοτάρι

Απεγκλωβισμός εκατοντάδων ατόμων δια θαλάσσης.

Εκτός ελέγχου είναι φωτιά στη Ρόδο που κατακαίει το νησί από την Τρίτη (18/7) καθώς πλέον καίγονται ξενοδοχεία στην περιοχή Κιοτάρι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή και προσπαθούν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.

Όπως αναφέρει η «Ροδιακή» η πυρκαγιά που εξακολουθεί να μαίνεται στο νησί της Ρόδου έφτασε στις εγκαταστάσεις τριών ξενοδοχειακών μονάδων στην περιοχή.

Και τα τρία ξενοδοχεία έχουν εκκενωθεί από τουρίστες και γίνονται προσπάθειες να περιοριστούν στο ελάχιστο οι ζημιές από την πυροσβεστική, τους εθελοντές και το προσωπικό.

Στο μεταξύ εκατοντάδες τουρίστες και πολίτες έχουν κατευθυνθεί στην παραλία Λάρδου όπου βρίσκονται ήδη τρία πλωτά του Λιμενικού προκειμένου να συνδράμουν στην προσπάθεια εκκένωσης της περιοχής δια θαλάσσης, ενώ ιδιωτικά σκάφη βρίσκονται στον λιμάνι της Ρόδου για να παράσχουν συνδρομή εφόσον χρειαστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο νωρίτερα έγινε επείγουσα έκκληση μέσω του Ολυμπία Ράδιο να σπεύσουν στην παραλία Λάρδου μετά από αναφορές για τη μεταφορά πολιτών που απομακρύνθηκαν από τα χωριά που έχουν εκκενωθεί.

Η κατάσταση θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή λόγω και των ανέμων που πνέουν στην περιοχή οι οποίοι δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης.

Νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα του 112 για να εκκενωθούν τα χωριά Λάρδος, Πυλώνα, Ασκληπιό και Κιοταρί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ