Συγκλονιστικό βίντεο από την άγρια επίθεση Τουρκοκυπρίων στα μέλη του ΟΗΕ

Συγκλονιστικό βίντεο από την άγρια επίθεση Τουρκοκυπρίων στα μέλη του ΟΗΕ

Για «βάναυση επίθεση» κάνει λόγο η βρετανική Daily Mail, δημοσιεύοντας ένα βίντεο - ντοκουμέντο που δείχνει τη βιαιότητα με την οποία επιτέθηκαν οι Τουρκοκύπριοι στους κυανόκρανους του ΟΗΕ στην Κύπρο

Ένα ακόμη βίντεο – ντοκουμέντο από την επίθεση Τουρκοκυπρίων εναντίον μελών της ειρηνευτικής ομάδας του ΟΗΕ, που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή στη νεκρή ζώνη, κοντά στην Πύλα στην Κύπρο, δημοσιεύει η βρετανική Daily Mail, κάνοντας λόγο για «βάναυση συμπλοκή».

Στο βίντεο της βρετανικής ιστοσελίδας, καταγράφεται η στιγμή που Βρετανοί, μέλη της ειρηνευτικής ομάδας, ξυλοκοπούνται και σπρώχνονται από μία ομάδα εξαγριωμένων Τουρκοκυπρίων στην περιοχή.

«Ξυλοκοπούνται βάναυσα από Τουρκοκύπριους»

Το συγκλονιστικό βίντεο δείχνει τους Βρετανούς κυανόκρανους να ξυλοκοπούνται και να σπρώχνονται «βάναυσα από Τουρκοκύπριους», οι οποίοι είχαν απομακρύνει με μπουλντόζες οχήματα του ΟΗΕ, κατά τη διάρκεια μη εγκεκριμένων οικοδομικών εργασιών στη νεκρή ζώνη της Κύπρου.

Οι Βρετανοί στρατιώτες φαίνεται να δέχονται γροθιές στο κεφάλι, να τους κλωτσάνε στο έδαφος και να σπρώχνονται «από τον όχλο των Τουρκοκυπρίων σε μια βίαιη σκηνή», σημειώνει η Daily Mail. 

Καθώς τα μέλη της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ προσπαθούν να κινηθούν προς τα πίσω, με τα χέρια τους υψωμένα σε μια προσπάθεια να προστατευτούν, δέχονται χτυπήματα στο κεφάλι και το σώμα τους, ενώ τρεις Βρετανοί στρατιώτες χρειάσθηκαν ιατρική φροντίδα σε νοσοκομείο, ο ένας για σπασμένη μύτη.

Η επίθεση σημειώθηκε την Παρασκευή, όταν οι ειρηνευτικές δυνάμεις στάθμευσαν αυτοκίνητα και ένωσαν τα όπλα τους, για να εμποδίσουν τουρκοκυπριακά συνεργεία να κατασκευάσουν έναν μη εγκεκριμένο δρόμο μέσα από τη νεκρή ζώνη που διαχειρίζεται ο ΟΗΕ στην Κύπρο, η οποία εκτείνεται σε μήκος 120 μιλίων.

«Σοβαρή κλιμάκωση της έντασης μετά από χρόνια»

Περαιτέρω συγκλονιστικά πλάνα έδειξαν πώς οι Τουρκοκύπριοι – μερικοί από τους οποίους φέρονται να ήταν στρατιωτικοί ή αστυνομικοί με πολιτικά – χρησιμοποίησαν μπουλντόζες, εκσκαφείς και τρακτέρ για να σπάσουν και να σύρουν οχήματα του ΟΗΕ μακριά από τη σχεδιαζόμενη διαδρομή.  

Άλλοι εθεάθησαν να γρονθοκοπούν και να σπρώχνουν τους κυανόκραναους, οι οποίοι προσπάθησαν να συγκρατήσουν τα οικοδομικά συνεργεία, αλλά δεν ανταπέδωσαν τη βία των Τουρκοκυπρίων.

Ένας στρατιώτης φαίνεται να σκύβει με τα χέρια στα γόνατά του και να φτύνει αίμα αφού χτυπήθηκε από έναν άνδρα στο πλήθος. 

«Ένας κλωτσήθηκε στο έδαφος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Aleem Siddique, προσθέτοντας ότι δεν έπεσαν πυροβολισμοί.

Αρκετά από τα οχήματα που χτυπήθηκαν από τα βαριά μηχανήματα υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Περίπου δύο δωδεκάδες Τουρκοκύπριοι λέγεται ότι συμμετείχαν στο περιστατικό, ξεπερνώντας αριθμητικά τη μικρή ομάδα του ΟΗΕ, ανέφερε η Cyprus Mail.

Η βία αποτελεί σοβαρή κλιμάκωση της έντασης που δεν έχει παρατηρηθεί στο νησί εδώ και χρόνια, τονίζει η ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας.

«Οι απειλές κατά της ασφάλειας των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ και οι ζημιές στην περιουσία του ΟΗΕ είναι απαράδεκτες και συνιστούν σοβαρό έγκλημα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, το οποίο θα διωχθεί», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ