Τραγωδία στην Τήνο: «Κάναμε ό,τι ήταν δυνατό» – Συντετριμμένοι οι γιατροί για το 3χρονο παιδάκι

Τραγωδία στην Τήνο: «Κάναμε ό,τι ήταν δυνατό» – Συντετριμμένοι οι γιατροί για το 3χρονο παιδάκι

Το κέντρο Υγείας της Τήνου απαντά για τα περί υποστελέχωσης και περιγράφει τις προσπάθειες που έκαναν οι γιατροί για το 3χρονο παιδάκι.

Ανακοίνωση για τον θάνατο του τρίχρονου παιδιού, που πνίγηκε με σταφύλι στην Τήνο, εξέδωσε το Κέντρο Υγείας του νησιού.

Στην ανακοίνωση επισημαίνει ότι το Κέντρο Υγείας «είναι στελεχωμένο, προκειμένου να καλύπτει καθημερινά και έκτακτα περιστατικά τα οποία είναι και αυξημένα λόγω της έντονης τουριστικής περιόδου» απαντώντας στη δήλωση του τραγικού πατέρα του παιδιού που είπε, μιλώντας στο LIVE NEWS ότι «αν δεν ήταν τόσο υποστελεχωμένο το Κέντρο Υγείας Τήνου για 20.000 κατοίκους το καλοκαίρι, μπορεί και να υπήρχε ελπίδα και το παιδί να ζούσε τώρα».

Διαβάστε επίσης: Μάρκος Λεζές: Η μάχη με τον καρκίνο, η υιοθεσία που τον «τσάκισε», η «φυγή» στο Άγιο Όρος και η νέα του ζωή (Video)

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το 3χρονο παιδάκι έφτασε στο Κέντρο Υγείας «ωχρό με κεντρική κυάνωση, απουσία βήχα, απουσία κλάματος, απουσία ομιλίας, ανοιχτούς οφθαλμούς», τα βήματα που ακολούθησε το ιατρικό προσωπικό και επισημαίνεται ότι «πραγματοποιήθηκε ό,τι ήταν ανθρωπίνως και ιατρικώς δυνατό, για τη σωτηρία του παιδιού».

Η ανακοίνωση του Κέντρου Υγείας Τήνου

Το Κέντρο Υγείας Τήνου είναι στελεχωμένο, προκειμένου να καλύπτει καθημερινά και έκτακτα περιστατικά τα οποία είναι και αυξημένα λόγω της έντονης τουριστικής περιόδου. Παρέχει τις υπηρεσίες του σε καθημερινή βάση σε εκατοντάδες πολίτες που το επισκέπτονται.

Σχετικώς με το τραγικό συμβάν της 29ης Αυγούστου 2023 αναφέρονται τα εξής:

Την 29η Αυγούστου και ώρα 09:02 προσεκομίσθη με περιπολικό και συνοδεία του πατέρα, ανήλικος (3 χρονών), λόγω αναφερόμενης πνιγμονής από ξένο σώμα (σταφύλι).

Προσεκομίσθη ωχρός με κεντρική κυάνωση, απουσία βήχα, απουσία κλάματος, απουσία ομιλίας, ανοιχτούς οφθαλμούς.

Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης (ΚΑΡΠΑ) από τους ιατρούς του Κέντρου Υγείας (Μαργίτσα Σουράνη-Ειδικευμένη Παιδίατρος, Κιοσκλή Στεφανία, Ζέρβα Νεφέλη, Αναστασία Πολίτη, Αθηνά Παναγιωτοπούλου-Αγροτικοί Ιατροί και Νικόλαος Δημητρίου-Ειδικευόμενος Γεν.Ιατρικής) και από τους νοσηλευτές (Χρυσούλα Σαββοργινάκη, Άννα Πηλιωτοπούλου).

Έγινε αφαίρεση μίας ρόγας σταφυλιού χωρίς απόκριση του ασθενούς.

Στη συνέχεια έγινε διασωλήνωση χωρίς αύξηση του κορεσμού σε οξυγόνο.

Παρά τις προσπάθειες των ιατρών κατέστη αδύνατη η επαναφορά της καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας του.

Πραγματοποιήθηκε ό,τι ήταν ανθρωπίνως και ιατρικώς δυνατό, για τη σωτηρία του παιδιού.

Θέλουμε να εκφράσουμε τα ειλικρινά μας συλλυπητήρια για τον αδόκητο θάνατο του παιδιού, ο οποίος μας βύθισε σε ανείπωτη θλίψη.

«Το παιδί μου δεν θα γυρίσει πίσω» συγκλονίζει η μητέρα του 3χρονου

«Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει, εμένα το παιδί μου δεν θα γυρίσει πίσω», ήταν τα πρώτα λόγια της μητέρας του τρίχρονου παιδιού.

«Δεν ήμουν σπίτι. Ήταν το παιδί με την κοπέλα που το πρόσεχε και μόλις έφυγα μετά από λίγο με παίρνει τηλέφωνο να πάω στο Κέντρο Υγείας», είπε η συντετριμμένη μητέρα.

Βλέποντας το παιδί να πνίγεται μπροστά της, η νταντά ειδοποίησε άμεσα τον πατέρα του παιδιού.

«Ο άντρας μου, το μαγαζί του είναι ακριβώς κάτω από το σπίτι και του το κατέβασε η κοπέλα εκεί και μετά πήγε στην Αστυνομία, όλα έγιναν σωστά και γρήγορα, πήγαμε στο Κέντρο Υγείας. Δεν ξέρω τώρα τι να σας πω», περιέγραψε η μητέρα.

Πώς έγινε η ασύλληπτη τραγωδία

Το αγοράκι πνίγηκε από ρώγες σταφυλιών ενώ έπαιρνε το πρωινό του το πρωί της Τρίτης.

Ο πατέρας έντρομος μετέφερε το παιδί αρχικά στο αστυνομικό τμήμα. Κατά τις πρώτες βοήθειες αστυνομικών, το παιδί έβγαλε τουλάχιστον 2 ρώγες από σταφύλι και στη συνέχεια με περιπολικό της αστυνομίας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Τήνου.

Παρά τις απελπισμένες προσπάθειες των συγγενών του, των αστυνομικών και αργότερα των γιατρών, το 3χρονο αγοράκι δεν τα κατάφερε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ