Λίβανος: Η αδερφή δημοσιογράφου και τα τρία εγγόνια της σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα

Λίβανος: Η αδερφή δημοσιογράφου και τα τρία εγγόνια της σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα

Οργή στον Λίβανο για την αεροπορική επιδρομή που στοίχισε την ζωή σε μια γυναίκα και τρία παιδιά. Ένας Ισραηλινός νεκρός από επίθεση της Χεζμπολάχ.

Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε σήμερα ρουκέτες Κατιούσα κατά της πόλης Κιριάτ Σμόνα του βορείου Ισραήλ, σε αντίποινα για το ισραηλινό πλήγμα στον νότιο Λίβανο από το οποίο σκοτώθηκε μια γυναίκα και τρία παιδιά.

Δεν κλιμακώνονται περαιτέρω οι επιθέσεις μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου, αλλά το μέτωπο παραμένει ενεργό.

Σε ανακοίνωση, η Χεζμπολάχ αναφέρει ότι η επίθεσή της πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στο «στυγερό και άγριο έγκλημα» του Ισραήλ.

Χτυπήθηκε η οικογένεια δημοσιογράφου που βρσκόταν σε προπορευόμενο αυτοκίνητο

Τουλάχιστον πέντε ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από την Χεζμπολάχ, έπληξαν τον οικισμό Κιριάτ Σμόνα, όπου ξέσπασαν πυρκαγιές.

Οι δυνάμεις του Ισραήλ έχουν κλείσει δρόμους στην περιοχή, η οποία βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Παλαιστίνης, υποδεικνύοντας ότι αναμένουν περαιτέρω πυραυλικά πλήγματα.

Η πλευρά του Λιβάνου έβγαλε στην δημοσιότητα το όχημα στο οποίο σκοτώθηκαν οι τρεις ανήλικοι και μια ηλικιωμένη κυρία.

Οι έποικοι κλήθηκαν από τον Στρατό να παραμείνουν σε καταφύγια και να μην βγουν μέχρι την λήξη του συναγερμού.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε στη συνέχεια ότι ένας Ισραηλινός πολίτης σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό της Χεζμπολάχ πάνω από τα σύνορα, καθώς η ένταση έχει κλιμακωθεί μεταξύ του Ισραήλ και της ένοπλης σιιτικής οργάνωσης εν μέσω του πολέμου στη Γάζα.

Ο στρατός δεν προέβη σε διευκρινήσεις σχετικά με το σημείο στο οποίο σκοτώθηκε ο Ισραηλινός. Είναι ο πρώτος άμαχος που σκοτώνεται από χτύπημα της Χεζμπολάχ.

Η επιβεβαίωση για τα θύματα

Τα θύματα είναι η αδερφή του δημοσιογράφου Σαμίρ Αγιούμπ, ανταποκριτή τοπικού ραδιοφώνου και τα τρία εγγόνια της, ηλικίας 14, 12 και 10 ετών, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ΑΝΙ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ