Ισραήλ: Αδιανόητη αστυνομική βία – Έφιππος αστυνομικός μαστίγωσε διαδηλωτή με καμουτσίκι

Ισραήλ: Αδιανόητη αστυνομική βία – Έφιππος αστυνομικός μαστίγωσε διαδηλωτή με καμουτσίκι

Η αστυνομία χρησιμοποίησε αύρα νερού για να διαλύσει δεκάδες διαδηλωτές στο Ισραήλ ενώ στη συνέχεια επενέβησαν και έφιπποι αστυνομικοί.

Ένταση και αστυνομική βία υπήρξε στο Τελ Αβίβ σε μία από τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν κατά του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου με χιλιάδες πολίτες να ξεχύνονται στους δρόμους.

Τουλάχιστον 21 άτομα συνελήφθησαν στο συλλαλητήριο της οδού Κάπλαν, όταν οι διαδηλωτές κρατώντας πυρσούς προσπάθησαν σύμφωνα με τους Times of Israel να σπάσουν το οδόφραγμα της αστυνομίας.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε αύρα νερού για να διαλύσει δεκάδες διαδηλωτές που επιχείρησαν να αποκλείσουν τον δρόμο. Περίπου 10 άτομα ανατράπηκαν από έφιππους αστυνομικούς καθώς η αστυνομία προσπαθούσε να απωθήσει το πλήθος. Άλλες πηγές πάντως αναφέρουν πως οι διαδηλωτές στέκονταν στο πεζοδρόμιο της οδού Καπλάν εντός των νόμιμων ορίων της διαμαρτυρίας.

Σε βιντεοσκοπημένα πλάνα φαίνεται έφιππη αστυνομία να απωθεί τους διαδηλωτές καθώς κατευθύνονται προς την πλατεία Δημοκρατίας, φωνάζοντας «Είσαι υπεύθυνος, είσαι ένοχος» για τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Μάλιστα ένα βίντεο δείχνει έναν έφιππο αξιωματικό να χρησιμοποιεί το καμουτσίκι του αλόγου του για να χτυπήσει έναν διαδηλωτή στο κεφάλι. Ο διαδηλωτής μετά το μαστίγωμα που δέχεται πέφτει στο έδαφος κρατώντας το κεφάλι του, ενώ ο αξιωματικός συνεχίζει να ιππεύει.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο

Άλλοι διαδηλωτές σπεύδουν βοηθήσουν τον άνδρα να σταθεί όρθιος, και στη συνέχεια ένας αστυνομικός έρχεται να τον ρωτήσει αν είναι καλά. Δεν είναι άμεσα σαφές αν χρειάστηκε ιατρική φροντίδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ