Γάζα: Νέα σφαγή του Ισραήλ με τουλάχιστον 24 νεκρούς από πλήγμα σε καταφύγιο εκτοπισμένων

Γάζα: Νέα σφαγή του Ισραήλ με τουλάχιστον 24 νεκρούς από πλήγμα σε καταφύγιο εκτοπισμένων

Οι ισραηλινές δυνάμεις χτύπησαν για δεύτερο βράδυ οίκημα στην Ντέιρ αλ Μπάλαχ στο οποίο αυτή τη φορά είχαν βρει καταφύγιο εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους παιδιά και γυναίκες.

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν από ισραηλινό πλήγμα το βράδυ χθες Παρασκευή στην πόλη Ντέιρ αλ Μπάλαχ, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μεταδίδει το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων (WAFA).

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι και νοσοκομειακές πηγές ανέφεραν στο κινεζικό πρακτορείο Xinhua ότι κατά την επιδρομή επλήγη οίκημα στο οποίο είχαν βρει καταφύγιο εκτοπισμένοι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά (φωτογραφία, επάνω, από Majdi Fathi/NurPhoto via Reuters).

Αλλοι τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 100 τραυματίστηκαν από ισραηλινά πλήγματα και προχθές Πέμπτη στην Ντέιρ αλ Μπάλαχ.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι είχαν δηλώσει στο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ότι ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν συνοικία της πόλης, ισοπεδώνοντας αρκετά σπίτια, από τα συντρίμμια των οποίων εργαζόμενοι της πολιτικής προστασίας αγωνίζονταν για ν΄ανασύρουν πτώματα και τραυματίες.

«Αυτά τα σπίτια δέχθηκαν επίθεση χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση», μετέδωσε ο ρεπόρτερ του Al Jazeera, Αμπού Αζούμ, προσθέτοντας ότι τα παιδιά και οι γυναίκες αποτελούν την πλειονότητα των δεκάδων ανθρώπων που τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς.

Πόλεμος «εξόντωσης»

«Θεωρούμε την αμερικανική διοίκηση και τη διεθνή κοινότητα, πέραν του Ισραήλ, πλήρως υπεύθυνες γι’ αυτά τα συνεχιζόμενα εγκλήματα, και καλούμε τον ελεύθερο κόσμο να βάλει αμέσως τέλος σ’ αυτόν τον πόλεμο εξόντωσης που διεξάγει ο ισραηλινός στρατός εναντίον αμάχων», ανακοίνωσε το γραφείο μέσων ενημέρωσης της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα.

Περισσότεροι από 29.500 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί εξαιτίας των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας στον ελεγχόμενο από τη Χαμάς παλαιστινιακό θύλακα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ