Αμπού Ομπέιντα: «Απαιτούμε την ίδια αναλογία ανταλλαγής για τους αιχμαλώτους, νεκρούς ή ζωντανούς»

Αμπού Ομπέιντα: «Απαιτούμε την ίδια αναλογία ανταλλαγής για τους αιχμαλώτους, νεκρούς ή ζωντανούς»

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς ενημερώνει την απαίτηση της οργάνωσής του, πως είτε πρόκειται για ζωντανούς ομήρους είτε για τις σορούς τους, η αναλογία θα είναι μια.

Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σκότωσαν συνολικά επτά ισραηλινούς αιχμαλώτους που κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας από την Παλαιστινιακή Αντίσταση, ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ο Αμπού Ομπέιντα, εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών αλ Κασάμ της Χαμάς.

«Ανακοινώσαμε προηγουμένως τη διακοπή της επικοινωνίας μας με τους μαχητές μας που φρουρούσαν μια ομάδα εχθρικών αιχμαλώτων στη (Λωρίδα της Γάζας). Υποψιαζόμασταν ότι κάποιοι από τους αιχμαλώτους σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των σιωνιστικών αεροπορικών επιδρομών», τόνισε ο Αμπού Οντέιντα. «Μετά από ενδελεχή εξέταση τις τελευταίες εβδομάδες, επιβεβαιώνουμε τον μαρτυρικό θάνατο αρκετών μαχητών μας και τον θάνατο επτά εχθρικών αιχμαλώτων στον τομέα λόγω σιωνιστικών αεροπορικών επιδρομών», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Ο ίδιος έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα τριών αιχμαλώτων που σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό, συμπεριλαμβανομένων τριών ηλικιωμένων αιχμαλώτων που είχαν αναφερθεί σε προηγούμενη ανακοίνωση στις 23 Δεκεμβρίου 2023.

Οι Ισραηλινοί αιχμάλωτοι που έχουν χάσει την ζωή τους από κινήσεις του Ισραήλ μπορεί να είναι περισσότεροι από 70

Επιπλέον, αποκάλυψε ότι ο αριθμός των «εχθρικών αιχμαλώτων» που σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής «μπορεί να έχει ξεπεράσει τους εβδομήντα». «Σε όλο αυτό το διάστημα, προσπαθήσαμε να διαφυλάξουμε τις ζωές των κρατουμένων. Ωστόσο, είναι προφανές ότι η ηγεσία του εχθρού σκοπεύει σκόπιμα να εξαλείψει αυτό το ζήτημα σκοτώνοντας τους αιχμαλώτους του». Ωστόσο, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι η Αντίσταση θα ανταλλάξει μόνο τον ίδιο αριθμό Παλαιστινίων κρατουμένων με τον ίδιο αριθμό Ισραηλινών αιχμαλώτων, είτε είναι νεκροί είτε ζωντανοί.

Αμέσως μετά τη δήλωση του Αμπού Ομπέιντα, τα στρατιωτικά μέσα ενημέρωσης των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ δημοσίευσαν πλάνα των τριών αιχμαλώτων, με τρεις φράσεις γραμμένες στα αραβικά, αγγλικά και εβραϊκά. Οι φράσεις ανέφεραν: «Προσπαθήσαμε να τους κρατήσουμε ζωντανούς, αλλά ο Νετανιάχου επέμενε να τους σκοτώσει. Και οι 7 σκοτώθηκαν από τα όπλα των IDF».
Μια αφίσα που δημοσίευσαν σήμερα οι Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ έδειχνε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να διαγράφει με κόκκινο μαρκαδόρο μια φωτογραφία του «φίλου» του Γιοράμ Ιτάκ Μέτζγκερ.
«Ο Νετανιάχου εγκατέλειψε τα φιλαράκια του για να αντιμετωπίσουν μόνοι τη μοίρα τους χωρίς να τους σώσει», έγραφε η αφίσα.

Το al Mayadeen του Λιβάνου από όπου και μεταφράστηκε το άρθρο, διατείνεται πως «Παρά το γεγονός ότι η Παλαιστινιακή Αντίσταση έχει κάνει εκτεταμένες προετοιμασίες για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των αιχμαλώτων που κρατάει, η ισραηλινή πολιτική και στρατιωτική διοίκηση φέρεται να έχει καταβάλει επικεντρωμένες προσπάθειες για την εξόντωση όλων των αιχμαλώτων που δεν μπόρεσε να ανακτήσει. Ορισμένοι πιστεύουν ότι αυτό έρχεται σε συμφωνία με τις προσπάθειες των ισραηλινών αρχών να μειώσουν το τίμημα που πρέπει να πληρώσουν σε μια συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων, η οποία αναμένεται να γίνει τελικά μέσω διαμεσολαβητικών συνομιλιών».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ