Γάζα: Ποιά είναι τα ζητήματα τα οποία πρέπει να γεφυρώσουν Ισραήλ και οργανώσεις;

Γάζα: Ποιά είναι τα ζητήματα τα οποία πρέπει να γεφυρώσουν Ισραήλ και οργανώσεις;

Μέσα από πληροφορίες από τις Παλαιστινιακές οργανώσεις σας παρουσιάζουμε τα προβληματικά σημεία των διαπραγματεύσεων, τα αιτήματα των δύο πλευρών και αν μπορεί να γεφυρωθεί το χάσμα.

Πηγές από την ηγεσία της Παλαιστινιακής Αντίστασης αποκάλυψαν στην Al Mayadeen ορισμένες από τις βασικές λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται με διαμεσολάβηση μεταξύ των Παλαιστινιακών οργανώσεων και του Ισραήλ. Το πλαίσιο της συμφωνίας αποτελείται από τρία στάδια, όπου οι λεπτομέρειες και οι ρήτρες πίσω από κάθε στάδιο θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης ξεχωριστά. Η διάρκεια της προτεινόμενης εκεχειρίας κυμαίνεται μεταξύ 40 και 45 ημερών η κάθε μία, επιβεβαίωσαν οι πηγές μας.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται την ώρα που μια ανώτερη αντιπροσωπεία του κινήματος της Χαμάς πρόκειται να επισκεφθεί την Κυριακή την αιγυπτιακή πρωτεύουσα, το Κάιρο, για να προχωρήσει η διαδικασία των διαπραγματεύσεων. Οι νέες προτάσεις θα παρουσιαστούν για να «γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ», δήλωσαν πηγές από την ηγεσία της Παλαιστινιακής Αντίστασης στο Al Mayadeen. Πρόσθεσαν ότι η Αίγυπτος και το Κατάρ προσπαθούν να εισάγουν διαφορετικές προσεγγίσεις στις συνομιλίες, αλλά συναντούν την ισραηλινή αδιαλλαξία.

Πηγές επιβεβαίωσαν ότι έχει σημειωθεί μικρή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις και ότι οι Ισραηλινοί έχουν μαλακώσει την προσέγγισή τους σε ορισμένα ζητήματα, ειδικά όσον αφορά το ζήτημα της επιστροφής των εκτοπισμένων με τη βία Παλαιστινίων και τον αριθμό των κρατουμένων που θα συμπεριληφθούν σε μια πιθανή συμφωνία ανταλλαγής.

Ογκώδεις φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις σημειώνονται αυτή την στιγμή, 3 Μαρτίου 2024, σε όλες τις μεγάλες αμερικανικές πόλεις.

Τι απορρίφθηκε και μένει να γεφυρωθούν τα αιτήματα των δύο πλευρών

Αποκάλυψαν επίσης ότι το Ισραήλ συμφώνησε στην επιστροφή των εκτοπισμένων με τη βία Παλαιστινίων στα σπίτια τους υπό τον όρο ότι θα περιοριστεί σε γυναίκες και παιδιά και σε άτομα κάτω των 18 ετών. Οι πηγές μας τόνισαν ότι η Χαμάς απέρριψε αυτή τη ρήτρα. Όσον αφορά το αίτημα της Αντίστασης να αποχωρήσουν οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής από τη Λωρίδα της Γάζας, οι πηγές μας δήλωσαν ότι το Ισραήλ εξακολουθεί να επιμένει στη διατήρηση στρατιωτικής παρουσίας στη Λωρίδα της Γάζας κατά το πρώτο στάδιο της συμφωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γαλλία έχει φιλοξενήσει πολλαπλές συναντήσεις διαμεσολαβητών και αξιωματικών των ισραηλινών, αμερικανικών, αιγυπτιακών και καταριανών μυστικών υπηρεσιών σε πολλές περιπτώσεις, προσπαθώντας να διαμορφώσει μια συμφωνία για ανταλλαγή κρατουμένων και κατάπαυση του πυρός, την οποία η ισραηλινή πλευρά έχει σκόπιμα εμποδίσει αγνοώντας τις εκκλήσεις για μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός. Ένας από τους κρατούμενους είναι και ο Μαρουάν Μπαργκούτι, ο επόμενος μεγάλος ηγέτης των Παλαιστινίων.

Δύο σημαντικές συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν φέτος, ωστόσο, η τελευταία κατέληξε σε αυτό που οι Παλαιστινιακές οργανώσεις περιέγραψαν ως ισραηλινή «παρεμπόδιση» μιας τομής στις συνομιλίες. Καμία συμφωνία δεν έχει επιτευχθεί μέχρι αυτή τη στιγμή, ωστόσο οι εκπρόσωποι της Αντίστασης αναμένεται να εξετάσουν την πρόοδο των προσπαθειών που κατέβαλαν οι διαμεσολαβητές τις τελευταίες εβδομάδες, σε μια κρίσιμη περίοδο, με τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού να πλησιάζει. Οι διαπραγματεύσεις πήγαν πίσω εξαιτίας της ανηλεούς επίθεσης που ονομάστηκε Σφαγή του Ψωμιού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ